KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. június 30., vasárnap

Ana Huang: King of Wrath - A harag (Kings of Sin #1)


A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Ana Huang Kings of Sin sorozatának első részét, melyben a sokunknak már ismerős Dante Russo milliárdos cégtulajdonos elrendezett házasságának titkairól olvashatunk. Kövessétek az állomásokat, és a játékunk során a King of Wrath - A harag  regény egy példányát meg is nyerhetitek a kiadó felajánlásában!
 
Maxim Könyvkiadó 2024.
480 oldal
Fordította: Bujdosó István
Goodreads: 4,06
Besorolás: dark romance, realista, elrendezett házasság

Ő ​volt az én Sarkcsillagom, az égbolt legfényesebb ékköve.
Könyörtelen. Pedáns. Arrogáns.
A milliárdos cégvezér, Dante Russo az élet minden területén imádja maga irányítani a dolgokat. Csakhogy most belekényszerítik egy jegyességbe egy olyan nővel, akit alig ismer. Vivian Lau a leendő feleség, akit soha nem akart, és a gyenge pont az életében, amire soha nem számított. De bármily gyönyörű és kedves is Vivian, Dante mindent megtesz, hogy véget vessen a zsarolásnak, és ezzel a kapcsolatuknak is. Viszont most, hogy jobban megismerte, képtelen lemondani róla.
Elegáns. Ambiciózus. Jól nevelt.
Vivian Lau igazi jó kislány, és házassága a kékvérű Russóval eddig zárt ajtókat nyithat meg újgazdag szülei előtt. És bár a durva, titokzatos Dante nem igazán álmai férfija, kötelességből beleegyezik a házasságba. De arra nem számított, hogy sóvárogni fog a férfi érintése után, vagy ami még rosszabb: beleszeret a leendő férjébe.
Vajon a kettejük közötti perzselő vonzalom elég lesz, hogy megrendítse Vivian kötelességtudatát és megenyhítse Dante veszélyes haragját, vagy szenvedélyük lángja elpusztít mindent körülöttük?


Ana Huang tavaly robbant be a magyar könyvpiacra a Twisted sorozatával, ami elég zajos sikert aratott a dark romance zsáner kedvelőinél. A Maxim Kiadó nagyon okosan tette, hogy nem húzta el évekig a 4 rész megjelenését, hanem gyakorlatilag pár hónap alatt olvashattuk is a négy barátnő pikáns szerelmi történeteit. Bevallom, engem is magával ragadott a szerző stílusa, nem mondom, hogy minden részt imádtam, de nekem új hang volt, fantáziadús, merészen erotikus, néha rezgett a léc, de a jó ízlés határain belül. Jól szórakoztam minden részen, pontosan azt kaptam a folytatásokban is, amire az első rész felkészített. Nem is volt kérdés, hogy a Kings of Sin sorozatot is olvasni fogom, hiszen némileg kapcsolódik a két sorozat, ismerősek lehetnek a szereplők. Az ottani mellékszereplők most főszereplőkké válnak, például már alig vártam, hogy a korábban megismert cégtulajdonos, Dante Russo és a szintén gazdag családból való Vivian Lau elrendezett házasságának történetét olvashassam.
Annyit muszáj elmesélni, hogy hogyan is jön létre ez a házasság, mert Dante Russo nem arról híres, hogy szeretett volna valaha is megházasodni. Vivian egy újgazdag család sarja, olyan szinten újak, hogy a gyerekkorát a nővérével még teljesen átlagos körülmények között töltötték. A szülei aztán éjt nappallá téve dolgoztak az ékszerüzlet birodalmukért, ami milliárdossá tette őket. Viszont az igazi elit sosem fogadta be őket az előkelő világukba, a hagyományőrző klubokba, ide születni vagy beházasodni lehet. Ezért Vivian apja kapva kap az alkalmon, hogy megzsarolhassa Russót, óriási adu van a kezében, sikerül képeket készítenie Dante öccse és a helyi maffiás özvegy intim pillanatairól. Ha elkapják az aranyifjút az a biztos halálát jelentené, így Dante elfogadja a deal-t, és hajlandó feleségül venni Viviant a kitűzött időpontban, egy év múlva. Látszólag. Mert közben ezerrel beleveti magát a nyomozásba, hogyan szerezhetné meg a képek másolatait, ebben pedig a másik sorozatból ismert Christian  informatikai cége lesz segítségére. A párosunk közben személyesen is megismerkedik, sőt, a hagyományok szerint a lánynak be is kell költöznie Dante luxuslakásába, persze a lehető legtávolabbi szobába az övétől. Vivian a zsarolásról nem tud semmit, abban a hitben ringatózik, hogy üzleti érdekekből házasodnak, mégis szeretné kihozni a legjobbat a helyzetből. Intelligens, okos lány, nem egy csitri, hiszen 28 éves, bár gazdag, ennek ellenére keményen dolgozik, rendezvényszervezéssel foglalkozik. Persze gyönyörű és nagyon csinos. Dante viszont értésére adja, hogy a külvilág számára eljátszhatják a boldog párt, a színfalak mögött nincs szüksége a társaságára. A szerző Vivian karakterén keresztül belevitt a történetbe egy hatalmas adag megfelelési kényszer problémát, amit a lány a saját szülei irányába érez. Gyakorlatilag a ruházatától a viselkedéséig mindent árgus szemekkel figyelnek és kritizálnak, pedig már rég nem gyerek. Az egész regényen átível ez a probléma, és nehéz döntések elé állítja a lányt, hiszen nem mindegy hogyan fogja leélni az életét. Dante oldalán ennek kicsit az ellenkezője zajlik, az ő szülei sosem voltak felelős szülők, inkább a bohó, szabad életet választották.
Ez tehát az alaphelyzet, indulhat a bonyodalom! Mert ugye a kényszerű közelség, a közös programok, az eljegyzési fotózás stb. megteszik a hatásukat, párosunk egyre jobban megismeri egymást. Dante beláthatja, Vivian nem ellenség, csupán az ellensége lánya. Egy idő után fura dolgokat tapasztal magán, mintha érzelmeket kezdene táplálni? Háh, az lehetetlen! Engem Dante Russo megvett kilóra, imádtam a szemszögét olvasni, a legjobban azokat a részeket, amikor felülkerekedik rajta a birtoklási vágy, és egyértelműen közli a világgal, hogy ez a nő az övé. Ebben tipikus Huang főhős. Ráadásul olasz származású, bár ennek semmi köze a szinte állandó dühösségének, arroganciájának, de valahogy mégis így tudom a legjobban elképzelni, egy pattogósan gesztikuláló, morgós pasinak, ám aki végül esetleg még térdre is képes ereszkedni, ha a szerelemről van szó. De ne szaladjunk előre, közben Christian is teszi a dolgát és eljutunk arra a pontra, hogy Danténak döntenie kell, bombát robbant, vagy megtartja a lányt, belesimul a családba, miközben gyűlöli a lány apját.
Micsoda páros ez jesszusom! Szerettem olvasni kettejük beszélgetéseit, a pengeváltásokat éppúgy, mint a múltjukból megosztott pillanatokat, amik meghatóak vagy épp cukik voltak. Persze a romantika is alakul, párosunk kapcsolatépítésére a lassú égés jellemző és az erotika is hasonló dinamikát mutat. Nem emlékeztetett az erotika jellege a Twisted sorozatra, sokkal lágyabb volt, könnyebben fogyasztható, itt nem éreztem egyszer sem kellemetlenül magam - bár talán egyszer mégis.
A mellékszereplők különös jelentőségűek, hiszen sorra mindenki megkapja a saját könyvét, persze, hogy már utána is néztem, hogy Kai és Isabella lesz a következő páros, akik elég sokat szerepeltek ebben a részben. Isabella Vivian barátnője, regényírással foglalkozik, Kai pedig Dante barátja, akivel bunyózva szokták kiereszteni a gőzt, mellesleg ő is jóvágású, brit akcentusú szemüveges úriember. Izgalmas lesz!
Összességében imádtam ezt a regényt, tetszett maga a történet és a körítés is. Igazából az sem zavart, hogy minden kitalálható, a megszokott sablonok szerint zajlik. Tudtam mindig, mi fog következni, de mégis élveztem a történet minden sorát. A szokásos váltott szemszög hozzájárult mindkét főszereplő megkedveléséhez, a szerző kitett magáért, csodás párost hozott össze. Eddig Stella és Christian voltak a kedvenceim, de kiestek a nyeregből, Dante győzött. A szórakozásomat megkoronázta a humor, ami leginkább Dante karakteréhez kapcsolódott, annyiszor nevettem rajta, vicces volt, hogy nem akarta megérteni, mi történik a szívével.
Remélem tartja a kiadó a jó szokását, és hamar sorra kerül a következő rész ennél a sorozatnál is, nálam garantáltan várós kötet. Elvileg 7 részes lesz a sorozat, amiből négy rész már meg is jelent.
Képek: Saját

Borító: A másik sorozathoz hasonlóan elegáns.
 
Kedvenc karakter Dante

Szárnyalás: Nagyon szerettem Dante azon jeleneteit, amikor kifejezte a birtoklási vágyát, Vivian az övé.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Ana Huang korábbi sorozatához képest visszafogottabb, nincsenek meredek jelenetek, de kellően erotikusak.

Értékelés: 

 

Nyereményjáték

Játékunk során pár kérdést teszünk fel nektek, amelyekre a könyv beleolvasójában találjátok meg a válaszokat. Nincs más dolgotok, mint beírni a helyes megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
KÉRDÉS:  Vivian szüleinek keresztnevét írjátok be válaszként.
 

Állomások:
 
06.30 Kelly&Lupi olvas
07.05 Fanni’s Library
07.11 Betonka szerint a világ…



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók