Oldalak

2024. június 20., csütörtök

B.K. Borison: In the Weeds - Behálózva (Lovelight Farm #2)


Evelyn St. James, a felkapott influenszer egy vad éjszakát tölt az egyébként magának való farmerrel, Beckett Porterrel, aztán elváltak útjaik. De mi történik, ha a sors ismét összehozza őket? Tarts bloggereinkkel, hogy megtudd, mit gondolnak a Kossuth Kiadónál megjelent romkomról. Ne feledjétek, hogy a blogturné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti B.K. BorisonIn The Weeds - Behálózva című regényét!
 
Kossuth Kiadó 2024
414 oldal
Fordította: Vágó Nándor
Goodreads: 3,91
Besorolás: chick-lit, felnőtt, romantikus, kisváros

Egy ​magának való farmer és egy józan közösségimédia-influenszer újabb esélyt kap a szerelemre ebben az elbűvölő romkomban.
Evelyn St. James nem az a fajta nő, akit egykönnyen elfelejt az ember – Beckett Porter biztosan nem felejtette el. Egy hihetetlen hétvége Maine-ben, és a férfi a fellegekben járt. Nem ismeretlenek számára a forró és heves kalandok, de Evie valamiféle varázslattal hálózta be. Egyfolytában a lány jár az eszében: a nevetése, ahogy a mellkasát simogatja, és a nyakát csókolja…
Így amikor a nő hirtelen felbukkan a farmján egy közösségimédia-verseny részeként, Beckett totálisan összezavarodik. Fogalma sem volt róla, hogy az édes és szexi nő, akivel valami bárban találkozott, valójában egy globális jelenség. Amikor Evie ismét eltűnik, Beckett elhatározza, hogy végre továbblép.
Evie azonban, aki úgy érzi, hogy eltávolodott a munkájától, és egyre elégedetlenebb a közösségi médiával, próbál valami valódira rátalálni. Visszatér oda, ahol utoljára boldog volt: a Lovelight Farmra és Inglewild aprócska városába. És ennek abszolút semmi köze a dögös farmerhez, akivel két hihetetlen éjszakát töltött…


Amikor eldöntöttem, hogy szívesen olvasnám ezt a történetet, még reménykedtem abban, hogy sikerül elolvasni a Lovelight Farmot is, a sorozat első részét. Időhiány miatt erre most nem kerülhetett sor, de nyáron igyekszem majd bepótolni. Szóval kicsit tartottam attól, hogy ismernem kellene a szereplők egy részét, és majd hátrányban leszek, de utólag azt mondhatom, simán élvezhető volt önálló olvasásként is.
Evelyn St. James fiatal közösségimédia-influenszer, aki járja az országot, világot és a milliós követőtáborának ajánlja a helyeket, élményeket, épp ahol jár. Nincs ideje pasizni, így egy maine-i konferencián életében először egyéjszakás kalandba keveredett, ami valójában két éjszakán át tartott. A vicces, kedves, mégis csendesebb típusú pasas nagyon bejött neki, a szex eget rengetően jó volt vele, mégis a lány gyakorlatilag szó nélkül lelépett a következő reggelen. Beckett felesben tulajdonos a Lovelight Farmon, így elég nagy meglepetésként éri őket, amikor pár hónappal később újra összefutnak egy verseny kapcsán. Evelyn újra lelép, de ekkorra valami megváltozik benne, úgy érzi, kezd kiégni a munkája kapcsán. Barátnője azt tanácsolja, kapcsoljon ki egy időre és menjen oda, ahol utoljára boldognak érezte magát. Ez a hely nem más, mint a Lovelight Farm. Az élet úgy hozza, - vagy sokkal inkább a helyiek kombinálása - hogy a közelben egyetlen szabad szoba sincs, így Beckett meghívja a házába a lányt átmenetileg nála alhat, míg nem szabadul fel szállodai szoba. Ezzel megkezdődik kettejük tánca, (újra) ismerkedése, majd boldogságkeresése.
A fő hangsúly pont a boldogságkeresésen volt, legalábbis én ezt éreztem a mondanivaló központjában, Evie úgy érzi, nem olyan életet él, amiről álmodott, az, hogy állandóan a követők előtt éli a mindennapokat és kényszeresen posztol, ez megfosztja őt az igazi magánélettől. Legalább egy időre el akar szakadni ettől a mókuskeréktől, és ez a kisvárosi környezet a rengeteg kedves ismerőssel, néhány új baráttal most megadhatja neki a teljes kikapcsolódást, tiszta fejjel átgondolhatja az életét, hogyan tovább. Azt beszéli be magának, hogy Beckettnek ehhez semmi köze. Na persze... Beckett Porter abban hasonlít a lányra, hogy eddig ő sem érezte azt, hogy komoly kapcsolatra ideje lehetne, ő ténylegesen az egyéjszakás kalandok híve, bár ezen a téren sem esik túlzásokba. De ez nem is fontos a jelleme szempontjából, hiszen vannak itt sokkal érdekesebb aspektusok. Ez a pasi befogadott az otthonába egy egész cicacsaládot, gondoskodik róluk, szereti őket, a maga morcos módján. Ez sem hétköznapi, de a sokkal szokatlanabb jellemzője az, hogy szereti a csendet és a nyugalmat, jóval nagyobb mértékben, mint az átlag, ő ugyanis zajérzékeny. Ehhez jön némi szociális szorongás, introvertáltság, ami amúgy nem egy tragédia, végre egy olyan pasiról olvashattam, aki szeret inkább otthon lenni, és nem egy zajos kocsmában tölti az idejét. Ez a fickó (szerinte) pontosan felméri a helyzetét, magában eldönti, hogy semmi esélye Evie-vel hosszú kapcsolatra, hiszen teljesen más az életvitelük. Mindezt úgy, hogy erről nem is beszélnek normálisan! Sajnos a kommunikáció rendkívül hiányos, a fontos témákat kerülik, így elég soká jönnek rá a lényegre, hogy mégis egymáshoz tartoznak. Addig viszont zajlanak az események, a mellékszereplők tényleg cukik, már látom, miért lesz érdemes az első részt is elővenni. Jó volt megismerni a Porter családot, a szülők és a lánytestvérek is tartogattak izgalmakat, szívesen olvasnám a lányok történeteit is.
A kémia azért elég jól működött, tetszett a párosunk dinamikája, voltak kedvenc jeleneteim, például a vízbe esés utáni felmelegítés, vagy épp a csillagok nézegetése, ami kissé sziruposan hangzik, de nekem sokat adott a történethez a csillagászat bevonása.
Nagyon szerettem a farm életébe belelátni, nem könnyű összehangoltan irányítani, elosztani a feladatokat, ha kell, besegíteni egymásnak. Érdekes volt nekem, városi embernek a gazdálkodásba belecsöppenni, úgyhogy átéreztem Evie érdeklődését, és együtt örültem vele, hogy ügyesen össze tudta kapcsolni a média előnyeit a vállalkozások igényeivel. Külön imádtam a csillagászatos részeket, beszélgetéseket, ami a tetoválásokhoz is kapcsolódott. Itt azért megjegyzem, hogy egy kezdő tetováló (itt a könyvben Beckett húga) jobb esetben nem emberen gyakorol először. Első kézből tudom, milyen az, amikor a hűtőd tele van malacbőrrel és lábbal, amin remekül lehet gyakorolni.
A szerző stílusa nagyon tetszett, vicces volt, jók voltak a leírások, élénk a hangulatteremtés, ezek alapján szívesen fogom a többi regényét is kézbe venni. Azt hiszem a cicák mellett a kiskacsa már egy picit túlzásnak tűnhet, persze megbocsátható, és akinek ez még mindig nem lenne túl édes, azt figyelmeztetem, hogy itt  lépten-nyomon sütikbe lehet botlani, úgyhogy az olvasáshoz nyugodtan bekészíthetsz egy kis nasit, mert úgyis megkívánod. 
Összességében egy kellemes kikapcsolódást nyújtó második esély történetet olvashattam, remek környezetben, imádnivaló karakterekkel, jöhet a folytatás.
Képek: Pinterest

Borító: Nem a kedvenceim a rajzolt borítók, de ez egész jó.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: A csillagászati utalások.
 
Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Az erotikus jelenetek mennyisége nem túlzó, jellege kellemes, komfortosnak mondható.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték

Játsszatok és olvassatok! A Kossuth Kiadó oldalán találtok egy beleolvasót a regénybe, amit ha elolvastok, akkor tudtok majd válaszolni a feltett kérdéseinkre. Az állomásokon feltett kérdésekre a helyes választ a megfelelő rafflecopter rubrikába várjuk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány:  Honnan rohant el Evie, amikor meglátta a férfit?
 


Állomások:
06.20 Kelly & Lupi olvas
06.24 Pandalány olvas
06.26 Hagyjatok! Olvasok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése