KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. június 30., vasárnap

Júniusi összegzés

Csak kapkodom a fejem, valóban elérkeztünk az év feléhez? Nem hiszem el. Ideje lezárni ezt a hónapot is, és következhet a második félév, remélhetőleg még több remek könyvvel. Most erről eszembe jutott, kéne egy féléves zárás poszt, de pillanatnyilag nincs erre kapacitásom.
Júniusi első olvasmányom: Jochen Gutsch, Maxim Leo: Frankie regénye, egy beszélő macskával, egyszerűen levett a lábamról, és alkalmat adott, hogy a saját cicusomat is szerepeltessem a posztban, mert megérdemli, ez nekem egy öt csillagos, szórakoztató olvasmány volt. (218 oldal) Ezután egy szintén rövidke (232 oldal) történet következett a német mondavilágból: Otfried Preußler: Krabat regénye, 12 molnárfiúról, akik alakváltók és varázslótanoncok is egyben. 4,5 csillagot adtam a kicsit gyors lezárás miatt.
Ezután a Lovelight Farm sorozat második részét olvastam B.K. Borison tollából: In the Weeds - Behálózva című regényt. Kellemes, könnyed romantikusnak bizonyult, érdekes pasival, Beckett ugyanis zajérzékeny, emellett nagy állatbarát, néhány macska és egy kiskacsa is felbukkant az otthonában. 4 csillagot kapott a könyv, és nem bánom, ha újra összefutok a szerzővel. (414 oldal) 
Idén a június a könyvheti megjelenésekről szólt, úgyhogy faltam a könyveket, sok volt a blogturné is. A következő regény Danielle L. Jensen: The Bridge Kingdom - A híd királysága, ez egy sorozatkezdő első rész. Sajnos ennél a könyvnél ért némi csalódás, ugyanis sokkal több fantasy tartalomra számítottam, de itt ez kimerült az alternatív kor és idő fogalmában. Azért a 3,5 csillag ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra, érdekel hogyan folytatódik Lara és Aren sorsa. (376 oldal) A következő olvasmányom Susannah Nix: A ​szerelem kódja (Kémialeckék 1.), ami kiérdemelte a hónap csalódása címet, sajnos nem tudom ajánlani ezt a könyvet, legfeljebb egy strandon töltött napra, jó adag koktél társaságában, Molyon 2,5 csillagra értékeltem. Hosszabb bejegyzés nem készül, illetve egy idézetes blogturné állomás lesz róla hamarosan. (304 oldal)
Vannak szerzők, akikkel úgy érzem egy hullámhosszon vagyok, például Lynn Painter, akinek  a Szerelmi fogadás című regényét olvastam a Mr. Téves Szám  sorozat második részeként. Igazi humorbomba volt a regény, nagyon jól szórakoztam rajta, gyorsan olvasható, mivel tele van a főszereplők közötti levelezéssel. 4,5 csillagot kapott végül, az oldalszám 352.
Majd csak a következő hónapban lesz Grace Draven: Ragyogás (Wraith Kings #1) regényének blogturnéja, de természetesen már most elolvastam, mert a júliusom is zsúfolt lesz. Ez a könyvborító egy Szépség és a Szörnyeteg retellingre utal, engem is totál megtévesztett. A főszereplő pár más-más fajhoz tartozik, mégis sikerül összecsiszolódniuk. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de van hova fejlődnie a történetnek, szerencsére hamarosan jön a folytatás. Ez a rész 284 oldalon nekem most 3,5 csillagot ért.
Végül következzen a hónap könyve, egyben az utolsó blogbejegyzés: Ana Huang: King of Wrath - A harag (Kings of Sin #1) fényes, 5 csillagos, kiváló szórakozás volt számomra 480 oldalon. Kedvencemmé lépett elő Dante Russo, letaszítva a trónról az eddigi Twisted sorozatbeli pasikat. 
Az utolsó megkezdett könyvem már átmegy majd júliusra, igazából a Blood Heir sorozat első részét is át  akartam lapozni, mielőtt belekezdek A vörös fenevad regénybe, miután három év telt el az olvasás óta. A történetet sikeresen felidéztem, nagyon szerettem A vér hercegnőjét, úgyhogy ugrok is bele ezerrel.
 
 8 befejezett könyv = 2660 oldal
1 megkezdett könyv, 144 oldal
  
Tartozom egy vallomással. Részben azért is sikerült ennyit olvasnom, mert június utolsó hetében szabadságon voltam, volt több időm olvasni. Még több lett volna, ha nem cseszem el az időt a blogbejegyzések írására, főzésre, takarításra, vásárlásra és idegeskedésre. Történt pár negatív dolog, nem részletezem, de ezek miatt nem tudtam igazi Read-a-thon-t tartani, ahogy terveztem. Talán augusztus végén sikerül a szokásos időben újra kivenni egy hetet és teljes mértékben erre koncentrálni. Rengeteg régi könyvem van, amiket kifejezetten a maratonra szeretnék olvasni, amiket már mindenki olvasott, de nekem még új lesz.

Beszerzések terén erős volt a hónap, 7 recenziós példányt kaptam, ebből 5 volt Maxim kiadvány, de vásároltam is négyet, amiből három szintén Maximos, úgyhogy ezt a hónapot a kedvenc kiadóm nyerte, a képen láthatjátok a kincseimet. A hónap végén, 26-án vettem át a Vaslángot is, amit még a boltban lefényképeztem, hogy elküldhessem a lányomnak, aki már igencsak várta a hírt, nemrég fejezte be az első részt. Ez egy tavaly decemberi előrendelés volt, mondhatom, fölöslegesen, mert olcsóbban megvehettem volna a Libri 27%-os napján június 27-én. Nagyon elszaladtak a könyvárak, bele se akarok gondolni mi lesz a könyvpiaccal szeptembertől az akciózási tilalmak miatt. Tömören annyi, hogy új könyveknél egy évig max 10% engedményt adhatnak az eladók.
 
Júliusi tervek: A vörös fenevad befejezése után még blogturnésok lesznek a képen láthatóak -talán az utolsó is, az még nem fix -, ezeken kívül ha még lesz időm valamire az spontán fog eldőlni, de a különböző Moly-os kihívásaim miatt például egy fantasy-t is kell olvasnom mindenképp.

Folyt.köv.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók