KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. június 29., szombat

Lynn Painter: Szerelmi fogadás (Mr.Téves Szám #2)


A Kossuth Kiadó jelentette meg Lynn Painter: Szerelmi fogadás című regényét, a Mr. Téves Szám sorozat második részét. Ezúttal Olivia testvére, Jack Marshall a főszereplő, aki egy randiapp segítségével szeretne párt találni, és ebben egészen véletlenül a korábbi egyéjszakás kalandja, Hallie lesz segítségére. Fogadást kötnek, az nyer, aki hamarabb megtalálja az igaz szerelmet. Kövesd  a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Kossuth Kiadó 2024.
352 oldal
Fordította: Nimila Ágnes
Goodreads: 3,89
Besorolás: chick-lit, romantikus, realista

Lynn ​Painter új romkomjában egy fiatal nő és egy férfi fogadást köt: ki találja meg előbb az igazit? Közben nem veszik észre, hogy inkább egymásra kellett volna tenniük.
Hallie Piper új életet kezd. Miután négykézláb lopakodott ki egy hotelszobából (mondhatjuk, élete mélypontján), úgy dönt, itt az ideje, hogy felnőtt nőhöz méltóan viselkedjen. Új lakásba költözik, megváltoztatja a frizuráját és lecseréli a ruhatárát, de amikor bejelentkezik a társkereső alkalmazásba, amelytől az új szerelmet reméli, szinte rögtön azzal a fickóval hozza össze a sors, akivel… nos, nem kéne.
Miután kölcsönösen megegyeznek, hogy egymás iránt nem érdeklődnek, rájönnek, hogy remekül tudják egymást segíteni, miközben ki-ki az igazit keresi. SMS-ben értesítik egymást a randijaikról, és gyakran ugyanabba az étterembe szervezik a találkozókat.
Aztán egy esküvőre készülve megbeszélik, hogy eljátsszák, hogy együtt vannak, vége a fogadásnak. Miközben egy párnak adják ki magukat, a határok elmosódnak, és mindketten próbálják megérteni, miért nem lenne jó partner a másik.

Lynn Painter nagyon jó úton jár, hogy az egyik kedvenc szerzőmmé váljon! A rajongásom tavaly kezdődött a Jobb mint a filmeken regénnyel, aztán idén tavasszal az Újra meg újra vett le a lábamról, nem volt kérdés számomra, hogy a Szerelmi fogadást is olvasnom kell. Annak ellenére vágtam bele, hogy elméletileg ez a Mr. Téves Szám sorozat második része, de biztosíthatok mindenkit, hogy abszolút megállja a helyét az előzmények nélkül is. Az ottani főszereplők, Olivia és Colin itt mellékszereplők, és Olivia testvére, Jack a történet álompasija.
Hallie adószakértőként dolgozik, amit nagyon szeret, de hogy hamarabb vissza tudja fizetni a diákhitelét, mellékállásai is vannak, most épp egy esküvőn dolgozik bártenderként. Itt kever épp a menyasszony bátyjának egy italt, amikor felismeri, hogy ezt a pasit szolgálta ki nemrég egy ékszerüzletben, aki eljegyzési gyűrűt vett. Közelebb hajolva beszélhetnek, amikor hirtelen előterem a barátnő és féltékenységi jelenetet rendez, ami persze teljesen alaptalan. A cicaharc után Jack megkéri a lányt, hogy keverjen még pár italt neki, ha már "miatta" véglegesen otthagyta a barátnője. Ebből végül jó kis becsiccsentés és egy emlékezetes egyéjszakás kaland lesz, ami után Hallie másnap reggel laposkúszásban hagyja el a terepet, hiszen nem ez a stílusa. Tiszta lappal akar indulni a randizás területén, regisztrál egy randiappra. Az első válogatás során kiderül, Jack is épp ezt a módszert választotta, így elkezdődik közöttük egy privát beszélgetés, szó szót követ, végül alkut kötnek, indulhat a nagy verseny, aki hamarabb rátalál az igazira, különleges ajándékot nyer. A próbálkozások közben tartják egymásban a lelket, tanácsokat adnak, kibeszélik a tapasztalatokat. A felhozatal kezdetben elég siralmas, de aztán beindulnak a randik, persze az olvasó nagyon hamar inkább kettejüknek drukkol, mikor veszik már észre, hogy egymással kéne kapcsolatba kerülniük?
Napjainkban már teljesen általános dolog a randiappok segítségével társat keresni, de mivel az én időmben ez még nem volt divat, érdeklődve olvasom az ilyen történeteket. Persze a lányaim révén már számos alkalommal bepillanthattam, hogyan is működik ez a dolog, mik az előnyei és hátrányai. Szerintem abban megegyezhetünk, hogy elég strapás, és ez ebben a regényben is igazolást nyert. A szerző azonban a párosunk küzdelmeit viccesen tálalta, sokszor hangos nevetésre késztetett. A rengeteg üzengetés során pörögnek a lapok, nem igazán tudtam letenni, annyira bevonzott, nagyon vártam már, mikor térnek észre, mikor lesz bátorságuk kimondani a lényeget. A szerzőre nagyon jellemző, hogy szereti a pop-kult utalásokat, sőt swiftie is, ez most sem hiányzott, ebben a regényben is bőven kapott helyet filmes, zenés utalás, de nem esett túlzásokba, én legalábbis nagyon bírtam. Kedvencem az esküvővel kapcsolatos poén volt, ahol a szerző beleszőtte a vörös-fehér tematikát a Red albumon szereplő "I Bet You Think About Me" dal videóklipjének ötletéből.  A romantikus szál kialakulása nem volt szokványos, hiszen egy forró, egyéjszakás kaland után lettek először barátok, majd csak később szerelmesek. Általában az szokott lenni a regényekben, hogy a pár már ismeri egymást, régóta barátok. Itt viszont olvashattam a megismerkedés jelenetét is, aztán a rengeteg online beszélgetést, és valódi találkozást, sok tacozással. A cselekmény során kaptam néhány romkomra jellemző trópust, mint "elmélyült csókolózás a takarítószekrényben egy eseményen, ahol álkapcsolatot színleltek", majd ez folytatódott egy újabb esküvőn, ahol még a "csak egy ágy van" fordulatot is beletette a szerző, ezek mind a helyükön voltak, nem éreztem túlzóan klisésnek. Nagyon szerettem a könyvben, hogy a kettős szemszög miatt beleláthattam mindkét főszereplő fejébe. Annyira jó volt olvasni Jack gondolatait, imádtam, amikor rájött a saját érzéseire, és ahogy eluralkodott rajta a féltékenység. Volt egy pont, amikor erősen megkérdőjelezhető volt a cselekedete, de azt is megbocsátottam neki. Persze nehezen tudták legyőzni a félelmet, hogy egy őszinte vallomással talán kockáztatják az egész barátságukat, de végül győztek az érzések. Került a regénybe néhány erotikus jelenet, a kellemesen megírt fajtából, amitől nem ég az arcod, de azért felgyorsítja a pulzusod.
Számomra ez a regény olyan szórakoztató élmény volt, amit orvosságként kérnék a borús napjaimra, megnevettetett, balzsamozta a szívemet. Biztosan újra  fogom olvasni, és mihamarabb sort kerítek a sorozat első részére is. Szívből ajánlom a regényt minden romantika kedvelőnek.
Kép: Saját

Borító: Igazodik a szerző könyveihez, trendi.

Kedvenc karakter: Jack, Hallie.

Szárnyalás: A pop-kult utalások.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Néhány erotikus jelenet helyet kapott, kellemesen érzéki stílusban.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:

Színésznőket keresünk! A szerző nagyon szereti a pop-kult utalásokat, ebben a regényben is bőven előfordulnak a kedvenc filmek, dalok. A játékunkban ezekből válogattunk, reméljük könnyedén felismeritek és beírjátok a helyes válaszokat a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

KÉRDÉS:  Akkor remek egy esküvő, ha kellemes zenékre táncolhatnak a vendégek. Ki az a színésznő, akinek édesapja énekli az érzelmes A Groovy Kind of Love című dalt, mely szerepel a történetben is?


Állomások:
06.29 Kelly és Lupi olvas
07.01 This is my (book) universe
07.03 Hagyjatok! Olvasok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók