Oldalak

2024. július 31., szerda

Júliusi összegzés

A július leírhatatlanul meleg volt, és nálam ez erősen kihatott az olvasási kedvemre, voltak esték, amikor nem voltam képes könyvet venni a kezembe. Van ilyen is, inkább játszottam órákat, végül úgyis győz az olvasás.
Kezdtem a hónapot A vörös fenevad regénnyel, mely a Blood Heir sorozat második része Amélie Wen Zhao-tól. Sajnos kevesen ismerik a sorozatot, pedig nagyon jó, és kimondottan jólesett valamit olvasni ami hűvösebb éghajlaton játszódik. 4,5* lett kerek 400 oldalon, végül is utólag elmondhatom, ez volt a hónap könyve. Ezután a hónap csalódása következett, Bal Khabra: Collide - Ütközőpálya című hokis-románc regénye. Számomra túl klisés volt, végig rángattam a szemöldököm, kettő csillagot adtam azért rá, mert egy műfajban még járatlan olvasónak nem rossz azért. (464 oldal) Ezután a várva vár T.L. Swan regényt vettem kézbe, a Miles fivérek sorozat harmadik részét, A Casanova címmel. Sajnos a drámai pillanatot elrontotta a szerző egy olyan fordulattal, ami nekem nem csúszott, egyébként azért élvezhető volt a 480 oldalas regény, nagyon kíváncsi vagyok a befejezésre, ez most három csillagot ért.
Cuki young adult könyv következett Jennifer E. Smith tollából, a 304 oldalas Feljegyzések a szerelemről. Ritkaságszámba menő roadtrip műfajú, egy vonatút alatt játszódó történetet olvashattam, elgondolkodtató mondanivalóval, helyes szereplőkkel. 4,5* lett végül, és szívesen megnézem majd a filmet, amit mostanában készítenek belőle. Ezután egy régi várólistás könyvecske került elő, Elizabeth Goudge: Holdhercegnő regénye. Sajnos a filmet láttam hamarabb, sőt ráadásul elég sokszor, mert a lányaim szerették, szóval nem tudtam elvonatkoztatni. A regény némely részlete kifejezetten rossz érzést keltett, úgyhogy jó mese volt, de nekem csak 3,5 csillagot ért. A terjedelme 250 oldal. Végül a hónap utolsó teljes olvasmánya egy szintén rövid könyvecske lett: Mocsidzuki Mai: A Telihold kávézó. Sosem olvastam még japán szerzőtől - leszámítva a mangákat - szóval nagy volt a várakozás. Mindössze 180 oldalas a történet, kedves olvasmány volt, cicákkal és asztrológiával szőtte össze a szerző a cselekményszálat, 4 pontot kapott. A hónap végére még belekezdtem Ali Hazelwood: Bride - A menyasszony regényébe, aminek a harmadánál járok és eddig nagyon tetszik. A befejezés átnyúlik majd augusztusra, de már most látom, hogy kedvenc lesz, iszonyú jól szórakozom rajta, mivel abszolút paródiának fogom fel.
6 befejezett könyv 2078 oldal
1 megkezdett könyv 156 oldal

Beszerzések terén visszafogtam magam, "csak" négy könyvet vettem, és egy recit kaptam kézhez, a képen láthatóakat. Augusztusban azt várom, hogy a könyvpiac óriási akciókat fog bevetni a nyár végére, szóval esélyes pár új beszerzés.

Az augusztustól sokkal több olvasást várok, lesz egy egyhetes Read-a-thon is a 20-i héten, már hagyományosan. Remélem fantasys hangulatban leszek, mert évek óta az ACOTAR sorozatot szeretném már olvasni - egyszerre minden részt. De az is simán megeshet, hogy romantikusra vágyom majd és L.J. Shen regényeit, a Bostoni bikák sorozatot veszem elő és zsinórban elolvasom. De nem csak a Read-a-thon lesz, tervezem még a következőket: Beautifully Cruel - Gyönyörűen kegyetlen, ez blogturnés lesz és már beleolvastam, jónak tűnik, aztán a Flawless - Hibátlan is sorra kerül. Kasie West: Borrow my Heart regényére is pályázok. A többi legyen meglepetés.
 
Folyt köv.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése