KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. július 20., szombat

Susannah Nix: A ​szerelem kódja (Kémialeckék 1.)


Hiába vagy szuperintelligens kocka, ha nem tudod távol tartani magad az egyéjszakás kalandodtól… Melody pechjére egykori kalandja álmai munkahelyén bukkan fel, ráadásul ő a vezérigazgató fia!
Tarts te is a bloggereinkkel Susannah Nix: A szerelem kódja blogturnéján, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, a General Press Kiadónak hála esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!

General Press Kiadó 2024
304 oldal
Fordította: Smidth Jolán
Goodreads: 3,60
Besorolás: realista, romantikus, felnőtt
 
Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja, név szerint a szívdöglesztő Jeremy Sauer is ugyanannál a cégnél dolgozik. És nemcsak ott dolgozik, de ő a vezérigazgató fia.
Jeremynek barátnője van, és amúgy is rosszfiú hírében áll, így Melody elhatározza, hogy távol tartja magát tőle, és az új életére koncentrál. Azonban minden igyekezete ellenére sem tudja teljesen kivonni magát a zűrös ügyeiről ismert, luxusautókkal járó milliárdoscsemete életéből.
Miközben különös barátság szövődik kettejük között, Melody magának sem meri bevallani, hogy az érzései talán mélyebbek Jeremy iránt.
Vajon az a lány, aki a matematikai törvényszerűségek híve, meri-e vállalni a kockázatot egy olyan fiúért, aki ennyire kiszámíthatatlannak bizonyul?
 
Blogunk állomásán kedvcsináló idézeteket olvashattok, valamint megmutatunk néhány külföldi borítót!

"– Furcsa – merengett Melody, miközben Jeremy a lattéjára várt –, az első két hónapban, amikor itt dolgoztam, egyszer sem láttalak, de most mintha állandóan beléd futnék.
A fiú elnyúlt előtte, hogy pár bankjegyet dugjon a borravalós üvegbe, és lehalkította a hangját:
– Ez azért van, mert kerültelek.
A lány meglepődött a beismerést hallva.
– Tényleg?
Jeremy körbepillantott, hogy meggyőződjön róla, senki nincs a közelükben, aki meghallhatja őket.
– Meglehetősen világossá tetted, hogy nem szeretnéd, ha bármi közöd is lenne hozzám, és én nem akartam, hogy kényelmetlenül érezd magad a munkahelyeden. Így hát minden alkalommal, amikor megláttalak az épületben… másfelé vettem az irányt.
Melody összerezzent, ahogy eszébe jutott, milyen keményen beszélt a férfival az étterem előtt.
– Rosszul érzem magam. Nem lett volna szabad azt sugallnom neked, hogy ezt kell tenned.
– Valóban kevesebbet ittam a szokásos lattémból – mondta a fiú, miközben megpaskolta a hasát, mintha valaha is másmilyen lett volna, mint kockás. – Ami nem feltétlenül volt rossz dolog.
A lány elhúzta a száját.
– Nos, örülök, hogy már nem csinálod. Így sokkal egyszerűbb, nem?
– Határozottan."
 
"– Hé! – Melody közelebb hajolt, hogy a szemébe nézhessen.
– Senki sem tarthat meg. Lacey azt mondta, hogy szükséged van egy barátra ma este, így hát itt vagyok, és lemondtam minden péntek esti programomat érted.
A fiú félrenézett, és egy szót sem szólt. Pont mint egy nagy, duzzogó gyerek.
– Tudod, mit? – Melodynál betelt a pohár. – Kihagytam a könyvklubomat, hogy itt lehessek. Elolvastam A nyomorultakat. Van fogalmad róla, milyen hosszú az a könyv? Nagyon hosszú, Jeremy, nagyon-nagyon hosszú! Még
sütit is sütöttem. Áfonyás scone-t! – kiáltotta, és nyomatékosításképp
megbökte a karját. – Teljesen a nulláról. – Újabb bökés következett. – Ami most kárba megy, mert valakinek haza kell fuvaroznia a részeg seggedet. Szóval most szépen felállsz arról a bárszékről, és engeded, hogy hazavigyelek, megértetted?"

"Jeremy a táncparkett túloldalán lévő asztalnál várt rá.
A lány lerogyott a fiú melletti székre, és megragadta a borospoharat, amelyet az felé csúsztatott.
– Történt valami? – kérdezte Jeremy, és egyre magasabbra vonta a szemöldökét, ahogy Melody hatalmasat kortyolt a rozéból. A lány lenyelte a bort, és megrázta a fejét.
– Semmi… csak az anyád…
A fiú álla már erre megfeszült.
– Mit csinált?
– Áldását adta ránk. – Ami immár hivatalosan is kettőre emelte azoknak a számát, akik az áldásukat adták rájuk. Mi a csoda történik? Jeremyből kitört a nevetés. Melody rácsapott a karjára.
– Ez nem vicces. Azt hiszi, hogy járunk, és túlságosan is be voltam rezelve, hogy közöljem vele, ez nem igaz. Azt mondta, szép párt alkotunk."

"– Az a helyzet… – A fiú megnyalta az alsó ajkát, ahogy mindig szokta, amikor ideges volt. – Az anyám még mindig azt hiszi, hogy járunk, ami azt jelenti, hogy Geoffrey és Hannah is így tudják. Ééés… máris itt tartunk. Hát persze!
Melody csalódottan megdörgölte a halántékát.
– El sem hiszem, hogy még nem kamuszakítottál velem.
– Tudom, tudom. – Jeremy szorosan lehunyta a szemét, és a homlokához szorította a kéztövét, mintha szégyenkezne.
– Csak az van… hogy az anyám tényleg kedvel téged.
És még soha senkit nem kedvelt, akivel jártam. Szóval… sokkal kedvesebb volt az utóbbi időben… alapvetően mindennel kapcsolatban.
Melodynak igazán nem volt joga ítélkezni, mivel gyakorlatilag ugyanezt csinálta a saját anyjával. De ő azóta legalább elmondta neki. Végül."
 
"Melody remegve beszívta a levegőt, és tett egy lépést az ismeretlenbe.
– Nem abba fáradtam bele, hogy színlelnem kell, hogy érzek irántad valamit, hanem abba, hogy úgy kell tennem, mintha semmit sem éreznék.
Jeremy kinyitotta, majd becsukta a száját.
– Tessék? – kérdezte a suttogásnál alig hangosabban.
Most, hogy kinyitotta azt a nagy száját, nem volt megállás.
– Nem akarok kamurandizni veled, Jeremy. Én igazából szeretnék veled randizni."

"– Most megcsókollak – közölte halkan és nagyon komolyan.
Melody nyelt egyet, és bólintott. Határozottan. A fiú lehajtotta a fejét, a szája alig pár centire volt az övétől, mégis őrjítő módon elérhetetlenül.
– Csak hogy minden tiszta legyen – mormolta, a lehelete ingerlően csiklandozta a lány ajkát –, ez nem kamu. Ez most a valóság.
Melody szeme lecsukódott, ahogy végre találkozott az ajkuk. Jeremy szája meleg volt, mint a nyár, és olyan íze volt, mint a hazatérésének egy hosszú nap után."
 
 
 
NYEREMÉNYJÁTÉK
 
Játékunk ezúttal kérdések megválaszolásából áll! Minden állomáson találtok egy kérdést, melyre várjuk a megfelelő választ. Annyit segítünk, hogy mindent megtudhattok a A ​szerelem kódja című regény beleolvasójából.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
KÉRDÉS:  Hova juttatta be az apja “Helyes Srácot”? 
 
 
 Állomáslista:

07/16 - Betonka szerint a világ…
07/20 - Kelly és Lupi olvas
07/24 - Hagyjatok! Olvasok!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók