KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. augusztus 25., vasárnap

Read-a-thon - 2024


Idén augusztus 19-25-ig tartom a Read-a-thon eseményt, amit már 2019 óta minden évben megtartok, ez a hatodik évfordulóm. Elvileg ugyebár az a cél, hogy megpróbálok minden zavaró körülményt kiiktatva a lehető legtöbbet olvasni. Az első évben sikerült a legjobban, akkor 2000 oldal fölé mentem, illetve a covidos leállásban volt 2542 oldal, de ott 10 napon keresztül olvastam. Pontosan az eddigi eredmények:
2019 = 7 nap 2044 oldal
2020 = 7 nap 1078 oldal
2021 = 7 nap 1336 oldal  
2022 = 7-10 nap covidos időszak 2542 oldal
2023 = 7 nap 1254 oldal
 
Az idei körülmények sem átlagosak, mert nem tudok végig itthon lenni, szinte minden nap programom is lesz. Elsősorban anyukámhoz kell járnom, miután a húgomék elutaztak és kaját kell vinnem neki, meg játszani a két kutyával, amit a 84 éves anyukám már nem bír. Aztán szerdán vagy csütörtökön kormányablak túrán leszek, pont most jár le a személyim. Ezen kívül még vásárolni is ki kell mozdulnom párszor, amit különösen utálok, próbálom majd gyorsan lerendezni. Az itthoni teendők is levesznek majd az időmből, mert ezen a héten sem fog senki más mosni-vasalni-takizni helyettem, Mivel macska van, nekem naponta kell porszívózni, és gyakran felmosni.
A könyvek kiválasztása sem lett random, mert szeptemberben megjelenés dömping lesz, és a Blogturné Klub kötelékében "súlyos" vállalásokat tettem. Nem tudom, mikor jön el az az időszak, amikor elővehetem a régi könyveimet a polcról, amiket hörcsögként gyűjtögetek és soha nem kerülnek sorra, mert annyi az új megjelenés. Most két könyvet terveztem be fixen, mindegyik nagyon nagyon várós, új megjelenések lesznek a Könyvmolyképző Kiadótól + esetleg egy random választás, ha marad idő. 
Rebecca Yarros: In the Likely Event - Abban az esetben 376 oldal
Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens - A két királynő háborúja 736 oldal

1. nap 2024. augusztus 19.
Rebecca könyvével kezdek, már pár napja jelöltem Molyon, de valójában ma tudom elkezdeni, hétvégén esélyem sem volt. Most 10.04 perc van, indulok olvasni!
18.55 Édes jó istenem, 61%-nál járok, ami kb 230 oldal. Most sírtam el magam, pedig azon nem szoktam, ha egy könyv annyira jó, hogy eleredjenek a könnyeim. Izzy és Nate története maradandó élmény, tudtam előre, hogy tetszeni fog, de hogy ennyi érzelmet váltson ki, arra nem számítottam. Úgy ismerkedtek meg, hogy egymás mellett ültek a repülőn, átbeszélgették a felszállás előtti nem kevés időt, aztán a gép kényszerleszállást hajtott végre, jóformán lezuhant egy folyóba, mindketten megsérültek, de a fiú nem engedte el végig a kezét. Aztán otthagyta a kórházban, már biztonságban, mert őérte jöttek, hogy a kiképzésre vigyék, később Afganisztánba. Nate tudja, hogy sosem lesz elég jó Izzynek, mégis újra és újra összefutnak, hisz barátok, persze mindig pattognak a szikrák, amíg egyszer csak lángra nem kapnak. Na eszek valamit aztán húzok vissza olvasni.  
Éjjel 1-ig olvastam 91%-ig jutottam, ami 342 oldal kb. Ez már egy olyan pont, ahol abba tudtam hagyni, mert a főbb dolgok tisztázódtak, és már csak a háborús övezetből való kimenekülés maradt, ami ugye bagatell, ha már a szerelmi szál oké.
Olvasott oldal: 342, Befejezett könyv: 0

2. nap 2024. augusztus 20.
Reggel fél hét előtt kivetett az ágy, miután a macska nyávog állandóan az ajtóm előtt, meg persze ilyenkor szoktam kelni hétköznap. Mit érdekli a biológiai órámat, hogy most pont aludhatnék? De eszembe jutott a könyv befejezése, így a reggeli kávém után 07.15- 07.45 ig lenyomtam a maradék 34 oldalt, köszönetnyilvánítással együtt. Tudom, hogy Rebecca Yarros-t a Fourth Wing miatt most nagyon felkapták, de én még azt nem is olvastam, ellenben a magyarul Tiéd vagyok című sorozatát igen, ami az Abban az esetben regényhez hasonlóan katonai témájú. Imádom az ilyen könyveket, katonatiszt lányaként, vagy az általában nehéz/tiltott szerelmi szál miatt, azt nem tudom eldönteni, örülök, hogy jó választás volt, ötcsillagos olvasmánnyal kezdtem a Read-a-thon-t. Most délelőtt főznöm kell (paprikás krumpli, virslivel és nokedlivel) és anyut látogatnom, úgyhogy új könyvbe csak délután kezdek, ami A két királynő háborúja lesz J.L.A.-tól.
A délutánom összeomlott, miután új telefont kaptam és azt buzeráltam estig. Elő szülinapi ajándék ez, totál boldog vagyok, már kb 5 éves volt a régi, és most válthattam. Ja és játszanom is kellett, mert hát rabja vagyok a Hidden City játéknak, amit kb 5 éves kortól lehet játszani, engem évek óta kikapcsol napi szinten. Időrabló, de szeretem.
Olvasott oldal: 34, Befejezett könyv: 1
 
3. nap 2024. augusztus 21.
Elkezdtem A két királynő háborúját, de nem haladtam sokat. Fele napom elment azzal, hogy a Moly-on átnéztem a kihívásaimat, le is adtam jó párat, mert csak összegezni kellett meg linkeket betenni, és kaptam is rögtön pár plecsnit. Ezt terveztem is a hétre, úgyhogy kikapcsolódásnak is jó volt, szeretek molyolni. Minimális főzés és ebéd után, - ami most valami zacskós kaja volt -  délután felváltva blogturnés ügyeket intéztem és olvastam. Eljutottam a könyvben 155 oldalig, eddig sajnos dögunalom.
Olvasott oldal: 155 Befejezett könyv: 1

4. nap 2024. augusztus 22.
Délelőtt hivatalos ügyet intéztem, lejárt a személyim, sajnos majdnem egy órát vett igénybe a kormányablaknál az ücsörgésem, aztán elmentem bevásárolni a hétre, így már nem szándékozom kimozdulni hétfőig. Kaja megvolt gyorsan, brassói (mi csirkemellből szoktuk készíteni), úgyhogy délután belehúzhatok az olvasásba.
Este: Több órát olvastam, és rohadtul szar érzés, hogy mintha semmit sem haladnék. Igaz, hogy ez egy féltégla könyv, de kezdem nagyon unni, amit a szerző ezzel a történettel művel. Eltelt csaknem 330 oldal, és mindezt max 150 oldalban is bőven megírhatta volna a szerző, és még hol a vége. Gyakorlatilag három mondatban el tudom mondani az eddigieket. Vergődöm nagyon. Ráadásul álmos is lettem, úgyhogy mára ennyi.
Olvasott oldal: 139 Befejezett könyv: 1

5. nap 2024. augusztus 23.
Ma már nyugisabb napom lesz, nem kell menni sehova, jöhet az olvasás. Csak egy minimális takarítás, és maradékmentő ebéd után 13.10-kor vettem a kezembe újra Poppy-Cas-Kieran történetét. 
Este 18.30 körül tettem le, 228 oldalt olvastam, eljutottam kb. 70%-ig.  A történet persze már nem mondhatom, hogy unalmas lenne, szerencsére fordult a kocka, beindultak az események, amiknek sokkal korábban be kellett volna. Viszont még mindig nehezen emészthető, kifejezetten lassan tudom olvasni, mert sok az információ, ugyanakkor sok az ismétlés is, mindkettő elég problémát okoz. Este elég sokáig játszottam, úgyhogy már nem vagyok képes nyitva tartani a szemem, nem lesz ágyban olvasás.
Olvasott oldal: 228 Befejezett könyv: 1

6. nap 2024. augusztus 24. 
Ezeket a sorokat már este írom, ugyanis napközben erre nem volt energiám. Kezdjük azzal, hogy ez a nap a szülinapom, szóval én tényleg egész nap csak olvasni akartam. Ám az élet közbelépett. A konyhai csap kilazult, de annyira, hogy szivárgott a víz alul. Ettől sikerült bepánikolnom, de kár volt, meg konzultáció után meg tudtam húzni a csavart, csak sajnos nehéz volt hozzáférni és célszerszámom sem volt, így kézzel csavargattam. Most viszonylag stabil. Közben viszont egész nap telefonálgattam, a családtagok hívtak a jókívánságokkal, plusz válaszolgattam a fb-os köszöntésekre is. A kislányom házhoz hozta az ünnepi ebédet a Bellozzóból, Bolognai tészta és mandulás torta volt a menü. Igazából csak valamikor délután értem el a könyvemig. Viszont. Eljutottam a regényben addig a pontig, ami kivágta a biztosítékot számos rajongónál. Ez már korábban be volt harangozva, az a bizonyos hármas jelenet. Nem volt gáz! Sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam, és bár nem sűrűn olvasok ilyesmit, ez nekem teljesen belefért. A maradék pár tucat oldal megy holnapra!
Olvasott oldal: 155 Befejezett könyv: 1

7. nap 2024. augusztus 25.
Ma a reggeli rutin után kivasaltam a heti adagom, utána sütöttem krumplit és csirke nuggets-et ebédre, és kora délután már le is tudtam ülni befejezni a maradék 59 oldalt. Délután négykor már sóhajtottam is egy nagyot, mindig ezt teszem egy könyv végén, és néztem ki a fejemből, mi a fene volt ez a végén. Iszonyat lassan tudtam olvasni ezt a pár oldalt, basszus akkora csatajelenet volt, amikor végül összecsapott a két királynő, hogy követni nem lehetett, annyi isten meg ősi lény került képbe. Ezt nem könnyű felfogni, feldolgozni, úgyhogy hiába lenne még pár órám a mai napból, hogy új könyvbe kezdjek, biztos, hogy nem fogok, de lehet hogy egy-két napig sem.
Olvasott oldal: 59 Befejezett könyv: 2  Összesen 1112 oldal


Ha visszatekintek a hétre, a legfőbb tanulság, hogy nem kellett volna a féltéglát választanom másodiknak, mert nehéz volt a nyelvezete, feléig unatkoztam, és nagyon lassan olvastam magamhoz képest. Úgy érzem, több rövidebb könyvvel jobban kihasználtam volna az időt és több kedvem is lett volna olvasni. A szűken vett célom teljesült a két könyvvel, de őszintén szólva bele kellett volna férnie egy harmadik könyvnek is. Fogalmam sincs, hogyan alakul majd az év további része, de jó lenne még az idén legalább egy mini, 3-4 napos read-a-thon-t összehozni. Folytatás következik...




2024. augusztus 21., szerda

Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses - Ezer csók (Ezer csók #1)

 


A Thousand Boy Kisses - Ezer csók című történet középpontjában az igaz szerelem áll. Poppy és Rune nagyon fiatalon találkoznak, és már akkor tudják, hogy ők egymáshoz tartoznak. De az élet nem ilyen egyszerű, és egy sor akadály kerül a szerelmük elé, melyeket ki kell állniuk ahhoz, hogy végül a sorsuk beteljesedhessen. A Könyvmolyképző Kiadó új fordításban hozta el ezt a szívszaggató regényt, melynek olvasása közben szem nem marad szárazon. Tartsatok ti is a bloggereinkkel, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, esélyetek nyílik megnyerni egy példányt a kötetből!

Könyvmolyképző Kiadó, 2024
408 oldal
Fordította: Szabó Csilla
Goodreads: 4.07
Besorolás: romantikus, YA

Egy csók egy pillanat műve.
De ezer csók élethosszig kitart.

Van egy fiú. És van egy lány. A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, amíg kibontakozik.

Ezt a szerelmet nem képes megbontani sem a távolság, sem az idő. Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik.

A tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel.

Csupán egyetlen kérdés jár a fejében: a lány, aki a lelki társa volt, aki megígérte, hogy hűségesen visszavárja, vajon miért szakította meg vele a kapcsolatot minden magyarázat nélkül? Akkor a fiú szíve összetört. De amikor Rune megtudja, mi az igazság, a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd.

Megindító történet a mindent felülíró szerelemről.

TikTok-szenzáció, egyre növekvő rajongótáborral. #BookTok • #OlvassEgyJót

Szeress bele!

Erről a könyvről vajmi keveset tudtam, de Kitablar Barbi annyira fűzött, hogy ez egy jó történet, ő imádja, mindenképpen olvasnom kell, hogy úgy döntöttem, rendben, elolvasom!

A történet szerint Rune Norvégiából költözik az Egyesült Államokban kisgyerekként. Utálja az új hazáját, a nyelvet, a helyzetet, nincs egy barátja se, de a szomszédban lakik egy cserfes kislány, Poppy, aki miután találkoznak, ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy márpedig ők barátok lesznek, sőt legjobb barátok. Ez így is lesz, a két kisgyerek hatalmas barátságot köt, ami még a középiskolában is kitart.
Ám egy szép napon Rune szülei úgy döntenek, hogy visszaköltöznek Norvégiába, itthagyva az amerikai életüket. A két fiatal akkorra már többet érez egymás iránt, mint barátságot, így ez hatalmas törést jelent az életükben. Rune teljesen összetörik, főleg, miután Poppy egyik napról a másikra nem jelentkezik, nem reagál a levelekre, mintha a Föld nyelte volna el. A fiú lezüllik, rossz társaságba keveredik, igazi "rosszfiú" lesz belőle.
De a száműzetés véget ér, Rune visszatér az Egyesült Államokba, ahol már csak egy dolog élteti. Kideríteni, hogy Poppy miért szakított meg vele minden kapcsolatot. De az igazság fájóbb, mint bármi más az életben...

Nehezen indult neki az értékelés írásom ebben az esetben, mert felerészt tetszett a történet, tényleg megható, zsepis kategória, másrészt viszont sok-sok problémám volt az olvasás közben.
Az alaptörténet nagyon szívhezszóló és nagyon szívbe markoló, Poppy és Rune között tényleg nagy a szerelem és az ezer csók ötlete is nagyon aranyos - Poppy nyolc éves korában a nagymamája meghal, de előtte még ad neki egy üres üveget és megesketi a kislányt, hogy az üveget megtölti minden csók után papír szívekkel (pontosan 1000 darabbal), - de ezeknek a csókoknak nagyon különlegeseknek kell lenniük, nem lehetnek akármilyenek.
Imádtam Rune fotózásait (szívesen megnéztem volna ezeket a felvételeket:) és azt is, hogy a fiú mennyire kitartott a lány mellett még akkor is, amikor már ő volt a kisváros szépfiúja és minden lány rá hajtott. A kettőjük kapcsolata tényleg mesébe illő volt.
Az is nagyon tetszett (még, ha visszásnak is tűnik), hogy Rune elmegy (még az ok is eléggé reális volt) és rettentően kíváncsi voltam, hogy mi az oka annak, hogy Poppy így eltűnt az éterben.
Ám az okkal nem voltam kiegyezve. Ebben a témában már annyi ilyen regényt olvastam / filmet láttam, és őszinte leszek, ennél lényegesen jobbakat (hogy melyikre hasonlított a legjobban, azt nem árulom el, mert abból rögtön kiderült, hogy miért tűnt el Poppy és azt nem akarom elspoilerezni). De még ezt is meg lehetett volna szerintem jobban csinálni, ha az ok kiderültével nem azzal telik meg a fél könyv, hogy Rune cuki, cukibb, még cukibb és még annál is cukibb. Én értem, hogy a "rosszfiúság" csak álca volt az ő esetében, itt a fájdalom szülte azt, hogy a fiú ennyire letért a jó útról és csak annyi kellett, hogy Poppy elárulja az eltűnése okát és onnantól azonnal visszaváltozott Rune jófiúvá.
Én speciel jobban szerettem volna, ha többet megtudunk Rune norvég életéről (már az elutazása után) és mi jöhetünk rá, hogy a srác mennyire megtört és ez mihez vezetett. Számomra egyszerűen túl hosszú volt az ömlengős rész, őszinte leszek, voltak oldalak, amit simán átlapoztam, mert már untam a tizennyolcadjára is megemlített "mennyire szeretlek" monológokat. Én szeretem magam eldönteni és ráérezni a szereplők tetteiből, hogy mekkora a szerelem köztük (és erre tudnék jó pár példát is mondani, ha kell).
Az, hogy ennyire fiatalon ennyire szerették egymást, az nem zavart. Én hiszem, gondolom, hogy ha együtt nőnek fel, akkor igenis kialakulhat köztük ekkora szerelem. Az elutazásig ezzel nem is volt bajom, tényleg tündériek voltak együtt, ahogy a fiú oltalmazta, szerette a lányt, akinek pedig a világot jelentette Rune. Itt egyedül problémám a visszaérkezés utáni résszel volt. De azzal nagyon.

És az i-re a pontot az Epilógus tette fel. Könyörgöm valaki magyarázza el nekem az ott történteket, mert vagy kétszer is nekifutottam, de vagy nem értettem meg jól vagy pedig az írónő pörgette fel az eseményeket úgy, hogy a szerelmes párunk újra egymásé lehessen. Nem tudom, hogy melyik a jobb...

Összességében ez a regény most nem talált meg engem jó időben vagy csak már túl sok hasonló (és ennél jobb) történetet olvashattam. Ettől függetlenül tudom, hogy lesznek olyanok, akik imádni fogják ezt a regényt ( és bocsánat Barbi, hogy nekem nem jött be igazán :( ), hiszen egy alapjában véve egy nagyon szép romantikus történet, szerethető főhősökkel, itt csak a megvalósítással voltak gondok.
Egy kis plusz, ha jó láttam, akkor a Netflix belátható időn belül meg is fogja filmesíteni, amire azért nagyon kíváncsi leszek. 

Borító: Gyönyörű, utal a történetre is!

Kedvenc karakter: Poppy

Szárnyalás: az ezer csók ötlete

Mélyrepülés: a történet elhúzása

Érzelmi mérce: az olvasáshoz egy csomag 100-s zsepi minimum kelleni fog!

Értékelés: 




Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A regény végén található egy dallista azokból a zeneszámokból, amiket az írónő hallgatott a történet írása közben. Mi ebből a listából válogattunk dalszövegeket a nyereményjáték során, Nektek pedig nincs más feladatotok, mint kitalálni az előadót és a dal címét. A választ írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“I was so scared to face my fears
Nobody told me that you'd be here”



a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Augusztus 15 - Kitablar
Augusztus 17 - Kelly és Lupi olvas - extra
Augusztus 19 - Kitablar - extra
Augusztus 21 - Kelly és Lupi olvas

2024. augusztus 20., kedd

J.T. Geissinger: Beautifully Cruel - Gyönyörűen kegyetlen


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg J.T. Geissinger: Beautifully Cruel - Gyönyörűen kegyetlen regényét, melyben egy törvényen kívüli, titokzatos maffiafőnök és egy jogi vizsgáira készülő pincérlány élete fonódik össze visszafordíthatatlanul. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2024. Rázós könyvek
392 oldal
Fordította: Őri Bettina
Goodreads: 4,14
Besorolás: felnőtt, maffia, romantikus, dark
 
„– Nem vagyok hozzád való – mondja lágy hangon.
– Nem élek normális életet.”

Alfa (főnév):
1) A legmagasabb rangú egyed a hierarchiában.
2) A legbefolyásosabb férfi a csoportban.
3) Liam Black

Idegen volt számomra. Egy sötét és veszélyes jelenség, aki egy esős éjszakán kilépett az árnyékból, hogy megmentse az életem. Nem tudtam a nevét, és azt sem, hogy honnan jött. Csak azt tudtam, hogy az ő karjai között az egyetlen hely, ahol valaha is biztonságban éreztem magam. De a biztonság csupán illúzió.
Nem minden megmentő hős is egyben. És ahogy az hamarosan világossá vált előttem, meg kell fizetni az árát annak, ha egy alfa menti meg az életed. Liam Black kért is tőlem valamit cserébe.
Az év legfordulatosabb szerelmi története.
Tudd meg, hogy létezhet-e igaz szerelem ott, ahol minden sötétnek tűnik!

Tulajdonképpen véletlenül került a TBR listámra a regény, ugyanis kihasználtam a beleolvasás lehetőségét a kiadó weboldalán, és felettébb megtetszett az alapszituáció. A főszereplő lány, aki a jogi egyetem végzése mellett pincérnősködik, 11 hónapja találgatja, vajon ki lehet az a titokzatos idegen pasi, aki elég gyakran az étterem vendége, mindig az ő területén foglal helyet, és csupán egy kávét fogyaszt, és őt figyeli. Magában farkasnak hívja, mert üvölt róla, hogy veszélyes, ugyanakkor nagyon dögös pasi, akivel mégiscsak szívesen megismerkedne. Szóval engem megvett kilóra ez a trope, miszerint "he-falls-first", imádom, ha a pasi szeret először a lányba, és hiába nem tudunk még semmit róla, nekem elég sokat mond el valakiről, hogy majdnem egy éve visszatérő vendég a kávéjára, csak hogy figyelhesse a lányt. Végre beszélnek pár szót, de Tru részéről ez inkább ideges fecsegés, a valódi megismerkedés akkor kezdődik, amikor megtámadják a lányt az étterem mögötti sikátorban. Nem hagyja, hogy legyűrje a félelem, bátran szembeszáll három támadójával, végül alulmarad, alaposan megverik, de az utolsó pillanatban az idegen pasi megmenti és kórházba viszi. Miután magához tér, egyértelművé válik, ez a pasi magasabb körökben mozog, összeköttetései révén a legjobb ellátást kapja, és hamarosan haza is viszi. Pattognak közöttük a szikrák, és végül kibújik a szög a zsákból, Liam Black megteszi az ajánlatát Truvy-nak, a lány költözzön hozzá 28 napra, és ő boldoggá teszi erre az időre minden lehetséges módon, aztán eltűnnek egymás életéből örökre. Minden egyes mondatuk egy újabb adok-kapok játék, mert a lány persze hogy nemet mond erre az ajánlatra. Mégsem tudnak elszakadni egymástól, pedig Liam próbálkozik, de Tru már rég elbűvölte. Ez a lány introvertált ugyan, de nem egy penészvirág, hanem inkább egy harcos amazon, aki gyönyörű, van esze és gerince. Vajon mégis lesz ebből a 28 napos varázslatból valami?

Nagyon megszeretem Truvy karakterét. Egy texasi farmon nőtt fel, egy vasakaratú déli nő lányaként, nem ijed meg a saját árnyékától, ha feldühítik szembeszáll bárkivel, még egy félelmetes farkassal is. Közeledik a záróvizsgája a jogi egyetemen, és nem ám pénzes ügyvéd akar lenni, hanem kirendelt ügyvéd, olyanok számára, akik nem tudják megfizetni a védelmüket. Megvan erre az oka, ami ki is derül a regény végére. Liam ennél sokkal nagyobb titkokat tartogat az olvasóknak, melyek szép fokozatosan kerülnek napvilágra. Az együtt töltött idő alatt persze csodálhatjuk ennek a mesés pasinak a vízszintes teljesítményét, közben megismerhetjük a jelenét, és később a múltjának részleteit is. Mint fentebb írtam, én nagyon szeretem, ha egy regényben a pasi belebolondul a lányba és szinte megszállottjává válik. Sokszor van ennek tényleges oka, nem csak egy csinos arc, vagy egy jelenetben tanúsított viselkedés, mint ebben az esetben, de sokszor konkrét magyarázat nélküli ez a vonzalom, itt ehhez közelebb áll a történet. Én mondjuk végig azt vártam, hogy kiderül valami összefüggés közöttük, de azt is elfogadom, hogy nincs. Liam nagyon ellentmondásos volt, végig azt mondta, hülye lenne a lány, ha belemenne ebbe a 28 napos kapcsolatba, mert ő milyen veszélyes és mérgező rá nézve, és amikor tényleg nemet mond, hát azt a reakciót! Olvasnotok kell. Nem akarok erről a pasiról sokat mesélni, mert meggyőződésem, hogy meg KELL ismernetek, a körülmények ellenére belé fogtok szeretni egytől egyig. És azt fogjátok kívánni, hogy bárcsak elrabolna ez a farkas benneteket is. Tipikus alfa hím, annyira rég vártam már egy ilyen példányra! Ez a regény LÁNGOLT, teljesen ráfüggtem olvasás közben, és alig tudtam letenni, bevallom, igenis a két főszereplő közötti interakciók miatt, jelentsen ez vicces és szellemes párbeszédeket vagy épp szenvedélyes együttléteket, mindez vegytiszta szórakozást eredményezett. És ne felejtsem el megemlíteni, hogy tele volt a szöveg gyönyörű mondatokkal, sokszor leesett az állam. Liam 39 éves, van itt egy kis age gap trope is, de bölcs mondatok nem csak az ő szájából hangzottak el, Truvy is meglehetősen érett karakter. Sokszor a sima párbeszédek közben, random karakterek révén is remek szófordulatokat olvashattam, meglepően jól esett. Annak külön örültem, hogy Liam is kapott néhány fejezetet, kb 80/20 százalék arányban ugyan, de legalább megismerhettem az ő gondolatait is. Ez fontos volt, mivel ez egy erősen karaktervezérelt sztori, a cselekmény nem túl hangsúlyos.

Én a regény utolsó negyedéig azt hittem, öt pontot fogok adni rá, aztán éreztem egy egészen enyhe ellaposodást, és a befejezés sem lett az ízlésemnek megfelelő. Kissé elbonyolította a szerző a cselekményt néhány klisével, ami kihagyható lett volna, és számomra néhány logikátlanság is rontotta az összképet.
Összességében a szerző könyveire garantált vevő leszek a továbbiakban, mert a stílusát amúgy nagyon megszerettem. A karakterek kiválóak, az erotikus jelenetek ötcsillagosak, a szerelmi szál íve csodás, egyedül a lezárás bonyolítása volt fura, de arról meggyőződtem, hogy érdemes kézbe venni J.T. Gessinger regényeit.
Kép:Pinterest
 
Borító: Tökéletes, minden részletében.

Kedvenc karakter: Liam, Truvy

Szárnyalás: Lehet, hogy kicsit szokatlan a válasz, de az erotika volt a szárnyalás.
 
Mélyrepülés: Az iker trope.

Érzelmi mérce: Arcpirítóan jó erotikus jeleneteket tartalmaz, 28 éven felülieknek.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ
 
 
Nyereményjáték
 
Minden állomáson felteszünk egy kérdést, amit könnyedén megválaszolhattok, ha előtte elolvassátok a regény beleolvasóját. Kérjük, a válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába! Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Kérdés: Milyen akcentussal beszél Truvy titokzatos vendége?
 
 
További állomások:
08.20 Kelly és Lupi olvas
08.22 Betonka szerint a világ…
08.24 Insane Life


 

2024. augusztus 17., szombat

Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses - Ezer csók (Ezer csók #1) - blogturné extra

 


A Thousand Boy Kisses - Ezer csók című történet középpontjában az igaz szerelem áll. Poppy és Rune nagyon fiatalon találkoznak, és már akkor tudják, hogy ők egymáshoz tartoznak. De az élet nem ilyen egyszerű, és egy sor akadály kerül a szerelmük elé, melyeket ki kell állniuk ahhoz, hogy végül a sorsuk beteljesedhessen. A Könyvmolyképző Kiadó új fordításban hozta el ezt a szívszaggató regényt, melynek olvasása közben szem nem marad szárazon. Tartsatok ti is a bloggereinkkel, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, esélyetek nyílik megnyerni egy példányt a kötetből!

Könyvmolyképző Kiadó, 2024
408 oldal
Fordította: Szabó Csilla
Goodreads: 4.07
Besorolás: romantikus, YA

Egy csók egy pillanat műve.
De ezer csók élethosszig kitart.

Van egy fiú. És van egy lány. A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, amíg kibontakozik.

Ezt a szerelmet nem képes megbontani sem a távolság, sem az idő. Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik.

A tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel.

Csupán egyetlen kérdés jár a fejében: a lány, aki a lelki társa volt, aki megígérte, hogy hűségesen visszavárja, vajon miért szakította meg vele a kapcsolatot minden magyarázat nélkül? Akkor a fiú szíve összetört. De amikor Rune megtudja, mi az igazság, a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd.

Megindító történet a mindent felülíró szerelemről.

TikTok-szenzáció, egyre növekvő rajongótáborral. #BookTok • #OlvassEgyJót

Szeress bele!

Blogturné extra - borítómustra

A legtöbb kiadás azzal a borítóval jelent meg, mint ami nálunk is, így próbálom azokat bemutatni, amelyek valamivel eltérnek ettől
A külföldi kiadók nagy többsége ettől függetlenül ugyanúgy az üvegben gyűjtött szívecskéket vette alapul, így ezeket mutatom meg először:

A szerb kiadás:

A spanyol kiadás:


A portugál kiadás:


A lengyel kiadás:


A héber kiadás:


Aztán voltak olyan kiadások, ahol a szívecskék maradtak, de már üveg nélkül:

A román kiadás:


A cseh kiadás:


Az angol audio kiadás:


És voltak azok a kiadások, ahol a szereplőkre koncentráltak:

Még egy portugál kiadás:

Az észt kiadás (ő az egyik nagy kedvencem):


A vietnámi kiadás:


És a litván kiadás:


És végül, de nem utolsósorban a német kiadás, amit nem igazán tudok értelmezni, de legalább figyelemfelkeltő a borító:) 



Nektek melyik tetszik a legjobban? 

 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
A regény végén található egy dallista azokból a zeneszámokból, amiket az írónő hallgatott a történet írása közben. Mi ebből a listából válogattunk dalszövegeket a nyereményjáték során, Nektek pedig nincs más feladatotok, mint kitalálni az előadót és a dal címét. A választ írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Well, nothing's gonna hurt me with my eyes shut
I can see through them”


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Augusztus 15 - Kitablar
Augusztus 17 - Kelly és Lupi olvas - extra
Augusztus 19 - Kitablar - extra
Augusztus 21 - Kelly és Lupi olvas

2024. augusztus 15., csütörtök

Velünk véget ér - Premier előtti sajtóvetítés a Könyvmolyképző Kiadó szervezésében

Tegnap a Könyvmolyképző Kiadó meghívására lehetőségem volt megnézni a Velünk véget ér című filmet a forgalmazó InterCom premier előtti sajtóvetítésén az Etele Plázában. A film az óriási sikerű It Ends with Us regény alapján készült, melyet természetesen már olvastam korábban. Nem készült róla blogbejegyzés, érzelmi okokból. Szerencsére nem vagyok személyesen érintett semmilyen bántalmazás kapcsán, mégis annyira át tudtam élni az olvasottakat, és olyan mélyen hatott rám, hogy sokáig tartott egyáltalán feldolgozni valamilyen szinten. Bizonyos témákról nagyon nehéz indulatok nélkül beszélni. Van amikor ez nem zavar és gond nélkül ki tudom írni magamból a véleményemet. Colleen Hoover ezen történeténél ez nem működött, pedig az összes könyvét elolvastam és a legnehezebb témájúakról is gond nélkül írtam, mégis a Velünk véget ér kivétel lett, és egyben mégis a kedvencem tőle. A miértek az érdekesek. Ha a saját szűk környezetedben nincs részed bántalmazásban, akkor is biztos, hogy életed során láttál már ilyet megtörténni a szomszéddal, az osztálytársaddal, a munkatársaddal, a gyereked barátaival és sorolhatnám. Egyrészt nehéz eldönteni, hogy ilyen esetben beavatkozhatsz, vagy véleményt nyilváníthatsz-e egyáltalán, kívülállóként beleszólhatsz-e egy bántalmazó kapcsolatba? De ennél sokkal nehezebb érintettként arról dönteni, hogy mit tegyél? Mindent hátrahagyva kilépsz a kapcsolatból és valakitől segítséget kérsz? Kihez tudsz fordulni? Aki nem tesz semmit, miért nem lép? Nagyon nehéz megtenni az első lépést. Bátorságot gyűjteni nem könnyű. Ebben nagyon sokat segít a könyv és most már ez a film is. 2022-ben olvastam a könyvet, akkor tartott 1 millió olvasásnál a Goodreads-en a számláló, ez mostanra 3,7 millióra nőtt. Ez egy óriási szám, szerintem fantasztikus eredmény, hogy ennyi olvasóhoz eljutott ez a történet (az eladási adatok 8 milliónál járnak világszerte), és az érintettek erőt tudnak belőle meríteni, és legalább olyan fontos, hogy a nem érintettek is szembesülhetnek ezzel a jelenséggel. Ezt a könyvet és a filmet pont ezért a kezébe adnám minden fiatalnak, mert szükséges ez a tapasztalat a való élethez, nagy eséllyel valamikor mindenki belefuthat így vagy úgy hasonló helyzetbe.

Visszatérve a filmes eseményhez: a meghívó szerinti ajánlott időben érkeztünk, kevéske sorban állás után megkaptuk a jegyünket és egy kis ajándékcsomagot a nagyon kedves hostessektől. A meglepetés csomagocska tartalma a képen látható, a könyv saját példány. (Sminkpaletta, kedvezménykupon, mini kozmetikai termékek, illatminták, könyvjelző.)
Ezután sorba álltunk a popcorn-üditő kombóért, eközben már sorra találkoztunk ismerős arcokkal. Elsősorban a Blogturné Klub csapattagjaival beszélgettem pár szót, de láttunk booktok-ról ismert tartalomgyártókat is, őket jobbára a lányom ismerte fel, én nem annyira. Gyorsan ment a sor és már be is ülhettünk a moziterembe. Izgatottan vártam, mit hoz ki a történetből Justin Baldoni rendező, aki egyben Ryle karakterét is játszotta. Azt kell mondanom, hogy ő bizony tényleg elolvasta a regényt is, az első betűtől az utolsóig, - viccet félretéve - a lehető legjobb munkát adta ki a kezéből. Maga a cselekmény szerintem tökéletesen megvalósult a filmvásznon, jó volt a dinamikája, szerettem a visszaemlékezős jeleneteket is, átérezhető lett a Lily-Atlas kapcsolat mélysége, miken mentek ők keresztül. Lily és Ryle kapcsolatának felépítésére sem tudok semmi rosszat mondani, szerintem nagyon jól játszottak a színészek, a kulcsjelenetek a helyükön voltak. A helyszínek és a díszletek is tetszettek, első osztályú lett a virágüzlet és az étterem megvalósítása is. Lily outfitjei hagytak némi zavartságot bennem, nem emlékszem, hogy ennyire hippis lett volna, de egy újraolvasásnál figyelni fogok erre.
Atlas  sokkal érzelgősebb figura volt a filmben, mint amire emlékeztem, de ezek valószínűleg rendezői eszközök, talán ezzel is Ryle személyét tették még maszkulinabbá, félelmetesebbé, erősebbnek tűnővé. Összességében tízből tízre értékeltem a filmet, nagyon tetszett.
Nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy milyen ellenségeskedések alakultak ki a film bemutatójával kapcsolatos interjúk kapcsán elsősorban külföldön, de most már itthon is. Az tény, hogy Blake Lively egy A kategóriás sztár, az ő nevével sokszorozódik a nézőszám, és gyakorlatilag a jelentős döntések a promózással kapcsolatban az ő érdekeit képviselik, lásd akár csak a filmes borítós kiadást, pontosan meghatározva a rákerülő név mérete, mely a szerzőével szinte egyforma. Ezek ellen nem igazán lehet tenni. Nem szép azonban, hogy a színésznő több interjúban is rom-kom-ként említi a filmet, elbagatellizálva a valódi mondanivalót. Állítólag nem is jelennek meg a rendezővel közösen az eseményeken, annyira eltérő a megközelítésük a filmmel kapcsolatban. A romantikus oké, csak ez nem komédia, hanem dráma. Azonban én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez is része egy reklámkampánynak, hogy legyen valami balhé a film körül, még többen nézzék meg, és tegyenek igazságot a saját tapasztalatuk alapján. A velem együtt mozizó 22 éves lányomnak, aki nemrég olvasta is a könyvet, szintén nagyon tetszett az adaptáció, még annyit tett hozzá, hogy nagyon jók voltak a zenék, illettek a történetbe, különösen Blake barátnőjének, Taylor Swiftnek a betétdala tetszett, ami egészen a vége felé hangzik el.
 
Mindenképpen ajánlom a filmet, nézzétek meg, és olvassátok (újra) a könyvet is. 
 
Még egyszer köszönöm a Kiadónak a meghívást, felejthetetlen élmény volt! 
 
 
 
 

2024. augusztus 13., kedd

Amélie Wen Zhao: A vörös fenevad (Blood Heir #2)


A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Blood Heir-trilógia második kötete, A vörös fenevad. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Ana és társai küzdelmes útját annak reményében, hogy felszabadítsák a birodalmat a sötét uralom alól.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg Bregónia bevehetetlen erődjét, Ana és Ramson lehetetlennek tűnő szerelmét a háború árnyékában, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
 
Maxim Könyvkiadó 2024. Dream válogatás
400 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 3,93
Besorolás: high fantasy, mágia, YA, retelling

Történet egy hercegnőről, aki sötét titkot rejteget, és egy szélhámosról, akiben meg kell bíznia, hogy felszabadíthassa a birodalmát a sötét uralom alól.
Ana Mihajlova Cirillia királyi családjának egyetlen túlélője. Nincs hadserege, se királyi címe, se szövetségesei, és most meg kell találnia a módját, hogyan szerezheti vissza a trónját, különben a császárnő brutális megtorlását kockáztatja. Morganya eltökélte, hogy a nem-Affinok kiontott vérével áztatott földön egy új világrendet épít fel. Ana biztosra veszi, hogy addig nem áll le, míg az összes Affint meg nem öli.
Anának az egyetlen esélye, hogy életben maradjon a hazája veszélyes világában, ha újból összeáll Ramson Sebesnyelvvel. De a fortélyos bandavezérnek saját tervei is vannak. Ahhoz, hogy Ana sereget gyűjtsön, át kell kelniük a Fehérhullámokon Bregónia bevehetetlen sziklaerődjeihez. Csakhogy senki sem tudja, ott mit fognak találni.
Egy sötét hatalom kelt életre. Vajon a forradalom elhozza a békét vagy még több vért ont?


2021-ben jelent meg a sorozat első része, A vér hercegnője. Engem teljesen behúzott a történet, szeretem az oroszos hangulatot, a hideget, és a mágiának ezt az egyedi változatát, ami ebben a regényben megjelent, egyenesen imádtam. Élénken él bennem, mennyire izgalmas volt a sorozatkezdés, mondjuk a végén kicsit el voltam keseredve, hogy nem úgy végződött, ahogy vártam, az hagyján, hogy kétségbeejtő helyzetbe kerültek a főszereplők, de még a halvány szerelmi szál sem kecsegtetett nagy reményekkel. Így aztán  izgatottan vetettem bele magam a folytatásba, ami lényegében ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt.
Morganya került a trónra, Anának menekülnie kell, szövetségeseket kell szereznie, hogy megmenthesse a birodalmát. Jelenleg igazságszolgáltatás nélkül, erőszakkal gyűjtik be a bűnösnek vélt affinokat és a velük kapcsolatban állókat, felégetik a házaikat, kínozzák és rabságba vetik őket, ha egyáltalán élve megússzák a "tárgyalást". Miután újra egyesül a csapat, ráadásul egy nem várt szövetségessel Kaïs személyében, úgy döntenek, délre indulnak, megkeresik a Vörösköpenyeseket és megpróbálnak Bregóniával szövetséget kötni. Ebben a királyságban azonban sorra érik őket a meglepetések, Ramson titkainak jó részére is fény derül, és kirajzolódik a szereplők számára, hogy amit eddig problémának gondoltak, az csak egy része egy nagyobb cselszövésnek, ami fenyegetően nehezedik rájuk.
Számomra ez a rész nagyban hasonlított az elsőhöz, ugyanúgy végig izgultam a történetet, olyan jóleső módon, amit rettentően élvezek a fiatal szereplős fantasy regényeknél. Mindig történt valami váratlan, és ez többször volt véresen akciódús, szívszorító jelenetekkel teli eseménysor, mintsem a gyönyörű környezet leírása, egy-egy beszélgetős jelenettel - ilyen is volt, de elenyésző. Ana és Ramson szemszöge mellett jelentős volt Linn szemszöge is, sőt Kaïs is kapott fejezeteket. A főszereplők kapcsolata erősebbé, összetettebbé vált, hiszen az előző rész végén kaptunk némi érzelmi húr pengetést, ez szerény mértékben folytatódik, de csak ismételhetem magam, ebben a regényben nem a romantika a hangsúlyos. A bizalom kérdése fontosabb, és ez a másik páros, Linn és Kaïs részéről is igaz. Kaïs volt a bajaik egyik fő okozója, nem csoda, hogy lassan alakul a bizalom, és végig késélen táncol. Volt vele kapcsolatban egy infó, ami az olvasó számára világos, de a környezete nem tudja a tényt, ezért elfogadóbb voltam vele kapcsolatban. Kaïs és Linn, mint a sokat emlegetett jin és jang, jó kiegészítői egymásnak, és ez reményteli. Linn igazi harcos, a legrosszabb helyzetből is kiküzdi magát, elszánt a végtelenségig és nagyon bátor. Több ponton is éreztem, elmegy a falig és még azon is túl, nem felelőtlen döntésekre gondolok, hanem gondolkodás nélkül, akár önfeláldozásra is képes a cél érdekében. Erőssé vált, minden egyes megpróbáltatás keményített rajta, mindig tudta mit akar.
Ana nem sokat változott az első részhez képest, még mindig naivabb, mint kéne, de az legalább sziklaszilárd, hogy jobb hellyé akarja tenni a világot, élhető helynek a birodalmát. Sokat fejlődött a képessége feletti uralma, hogy aztán a végén ezzel kapcsolatban is pofára eshessen az olvasó, de erről egy szót se többet.
Sok váratlan fordulatot tartogat a cselekmény, barátot ahol nem várnád, és összeesküvést, ellenséget a közvetlen közeledben. Ramson múltjára immár teljes egészében fény derül, érdekes volt megismerni a részleteket, az apját, és egy hozzá kapcsolódó új szereplőt, aki kiérdemelte az idei évem legundorítóbb karaktere díját. Szorsa kegyetlen volt, és sajnos nem olyan módon volt negatív karakter, akit időnkénti emberi pillanatai miatt esetleg várakozón figyelsz, hogy lehet vele kapcsolatban meglepetés. Nála ezt nem éreztem, zsigerileg gonosz volt, az első pillanattól kezdve. Meglepetés maximum a harmadik részben érkezhet vele kapcsolatban, kíváncsi vagyok, meglépi-e a szerző. Ramson továbbra is mindenki előtt akar járni pár gondolattal, azt vártam az ismerős környezet, a korábbi kapcsolatai előnyösebb pozícióba helyezik, valójában elég sokat botladozott inkább. És a döntései sem mindig voltak a kedvemre valók. Mindenesetre számítok rá a sorozat befejező részében, remélhetőleg helyükre kerülnek a szálak és ő is megleli a megérdemelt boldogságot, annak ellenére, hogy végig ő volt a legsármosabb, de erkölcsileg megkérdőjelezhető karakter. 
Nagyon szerettem újra elmerülni ebben a jól kidolgozott mágikus világban, amit a szerző most új helyszínekkel bővített ki. Klasszul el tudtam képzelni a bregóniai királyságot, a tengereket, a különleges védelmi falakat és az épületeket. A cselekményszálak is izgalmasan kavarogtak, mindig meg tudott lepni a fordulatokkal, és a végén több olyan pont is volt, amikor az infarktus kerülgetett. Nem volt olyan esemény, amire azt mondhatnám, hogy ez aztán kitalálható volt.
Az első rész értékelésénél már kifejtettem, hogy mennyire kiemelte a szerző ebben a sorozatban az elfogadás fontosságát. Ez a vonal itt is folytatódott, továbbra is elsődleges, hogy álljunk ki azok mellett, akik mások, segítsük az integrálódásukat, próbáljunk meg békében egymás mellett élni.
Sajnálom, hogy ez a sorozat nem kapja meg a kellő figyelmet, pedig sokkal nagyobb népszerűséget érdemelne. Nagyon várom a befejező részt, hiszen még együttes erővel le kell győznünk a trónbitorló Morganyát.
Kép forrása: https://ameliezhao.com/the-world-of-blood-heir/


Borító: Csodaszép.

Kedvenc karakter: Ramson, Linn

Szárnyalás: Linn repülései.
 
Mélyrepülés: Szorsa jelleme, de ez nem hiba, csak rossz olvasni ennyire negatív karaktert.

Érzelmi mérce: Ez a sorozat nem romantikus, viszont egy csókjelenetet kapunk, ami reménykeltő.

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!
 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során nincs más dolgotok, mint ide kattintva letölteni a könyv beleolvasóját, és megválaszolni az állomásokon olvasható kérdéseket.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kérdés: Hol ismerte meg Ramson Oljusát? 


Állomások:
08/13 Kelly és Lupi olvas
08/22 Dreamworld
08/17 Könyv és más



2024. augusztus 10., szombat

Amalie Howard: Bosszú öt lépésben

 


A régenskorszak szerelmeseinek újabb kalandot tartogat Amalie Howard első magyarul megjelent kötete a Lampion könyvek gondozásában. Gyere és tarts bloggereinkkel Ela fondorlatos sakkjátszámájában, melynek a végén a kiadó jóvoltából nyereménykönyvvel is gazdagodhatsz!

Lampion Könyvek, 2024
376 oldal
Fordította: Nánási Yvette
Goodreads: 3,86
Besorolás: történelmi fikció, romantikus

A bosszú a nyitólépés. A szerelem a végjáték.

Három évvel ezelőtt Elát a legjobb barátnője szemrebbenés nélkül elárulta egy fiúért. Elát megszégyenítették, és egy távoli lányneveldébe száműzték, a jóhíre romokban hever.
A most tizennyolc éves lány merész tervet kovácsol, hogy kiegyenlítse a számlát. Gazdag örökösnőnek adja ki magát, és elvegyül a londoni arisztokrata társaságban. Ám amikor újra találkozik a fiúval, akibe titkon mindig is szerelmes volt, el kell döntenie, mi legyen a következő lépés: üsse le a királynőt, vagyis álljon bosszút álnok barátnőjén, vagy inkább hódítsa meg a király szívét?

Ez a könyv a fülszövege és a borítója miatt tetszett meg.

A történet szerint Ela és Poppy a legjobb barátnők. Voltak. Ela egy elszegényedett nemesi család sarja, míg Poppy pedig egy feltörekvő gazdag család leánygyermeke, de sajnos semmi címmel nem rendelkezik. Poppy már kislánynak is gyönyörű, míg Ela szegény a tinédzserek összes problémájával küzd, de ez nem zavarja a barátságukat. Az annál inkább, hogy a szomszédba költözött egy valódi herceg, a feleségével, fiával és lányával együtt. A fiú pedig azon felül, hogy nemes és gazdag, még jóképű is, így Poppy rögtön szemet vet rá. A fiú, Keston pedig a csúnyácska, de életvidám és nagyszájú  Elára vet szemet, ami persze semmi jót nem szül, Poppy mindenki előtt megszégyeníti Elát, akinek így távoznia kell, egy távoli lányneveldébe száműzik.

Eltelik pár év és a londoni nemesi körökben megjelenik egy gyönyörű, gazdag, nemes, fiatal hölgy, Miss Lyra Whitley, akit mindenki csodál a szellemessége és a szépsége miatt. De senki nem gondolja, hogy a tökéletes külső egy mindenre elszánt bosszúállót takar, aki egyrészt szeretné tönkretenni az egyre inkább feltörekvő Poppyt, másrészt pedig móresre akarja tanítani Kestont, aki anno nem állt ki érte... De hát a terv egy dolog, a megvalósítás egy másik. Főleg, ha a fiú is rengeteget változott és Elának elég csak meglátnia Kestont és elveszett...

A regény minden aspektusában történelmi fikció és számomra nagyon sokban a Netflix Bridgerton sorozatára hajazott. Leginkább azért, mert a főszereplők szinte mindegyike indiai származású volt, a neveik, öltözködésük és sok minden más alapján hamar a Bridgerton sorozat felé terelte a gondolataimat.
De a történet maga lenyűgözött és folyamatos olvasásra késztetett. Izgalmas volt és bár a vége előre megjósolható volt, de nagyon kíváncsi voltam a bosszú megvalósítására. IMÁDTAM! Ela nemcsak szépséggé vált (és gazdaggá, de hogy hogyan, azt nem árulom el, ahhoz el kell olvasni a könyvet), de okos volt és életre való. Tökéletesen tudta kezelni az új helyzetét (még akkor is, ha néha nehezére is esett), az udvarlókat, Poppyt, Kestont és minden mást. Természetesen azért Poppy se ma jött le a falvédőről, hiszen nem tudta, hogy Lyra kit is fed, de hamar rádöbbent, hogy ez a lány méltó konkurrenciája lehet a nemes kérőkért folytatott harcban és főleg Keston kegyeiért. Úgyhogy újra indult a háború, de azzal a különbséggel, hogy ott már Ela nem volt egy megszeppent, csúnya tinilány, itt teljesen egyenértékű ellenfélként harcolt.
Természetesen voltak meseszerű elemek is a történetben, de hát ezért is volt ez fikció. Hiszen a csúnya megszégyenítés és a királykisasszonyszerű megjelenés között összesen 3 év telt el, ennyi idő alatt pedig azért szeretném én azt látni, hogy valaki ennyire megváltozzon, hogy senki, de senki ne ismerje fel. A mai világ kozmetikumaival és kezeléseivel talán, de még ebben se vagyok biztos, de hogy a régenskori Anglia világában egy hajfestés ennyire el tudja rejteni a valódi kinézetet...
És akkor arról még nem is beszélek, amikor Keston űrrablókat emlegetett, ami aztán ténylegesen kirántott abból a korból. :D

A történet két idősíkon játszódik, az egyik a jelenkor, amikor már Ela szövi a hálóját, hogy a bosszúját beteljesítse, a másik pedig a 3 évvel azelőtt történtek, amivel is összeáll a kép, hogy mit is követett el Poppy, hogyan lett Ela dúsgazdag, azaz a teljes előzménytörténetet megismerhetjük. Megismerve, hogy mi is történt, szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki megérti Ela bosszúhadjáratát, bár azért közben jönnek itt-ott bukkanók, hiszen rádöbben, hogy most itt nem egy sakk játszmát játszik, a bábúk pedig hús-vér emberek, akik közül van akit megkedvel, van akinél pedig még többet is érez...

Ela és Keston párosa pedig édes, ízzik köztük a levegő, imádtam a szócsörtéiket. Keston nem is sejti, hogy ki is Lyra valójában, de imádja az éles eszű, gyönyörű lányt és mindent bevet, hogy meghódítsa. Ela pedig egy darabig harcol az érzései ellen, de hát a szerelem...

Összességében imádtam a történetet, amit mindenkinek ajánlok, aki egy könnyed, nyári olvasmányra vágyik, aki imádta a Bridgerton-családot (bocsánat, tudom, hogy ez már lerágott csont, de akkor is ezt kell mondjam :D ) és egy belevaló főhősnő szerelmi történetére kíváncsi.

Borító: Ritkán tetszenek az ilyen megrajzolt borítók, de ez most szerintem nagyon jó lett! Az éldekorálás pedig csak dob rajta!

Kedvenc karakter: Ela, Keston, Rosalinda, Zia

Szárnyalás: a bosszú.. édes a bosszú :D

Mélyrepülés: Poppy...

Érzelmi mérce: Poppyt meg tudnád ölni két kézzel, így a harag, a bosszú ott munkálkodik, de mellette pedig romantikus is, mert hát Ela és Keston együtt...

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A történet szerves része a sakk, így ahhoz, hogy lehetőségetek legyen megnyerni a nyereménykönyvünket, ehhez a játékhoz kapcsolódó feladatot kell megoldanotok. Minden állomáson egy képet láthattok egy sakkbáburól. A feladat az, hogy felismerjétek és megírjátok nekünk a bábu nevét.

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.




A blogturné további állomásai:
Augusztus 07 - Kitablar
Augusztus 10 - Kelly és Lupi olvas
Augusztus 11 - Ambivalentina
Augusztus 17 - Dreamworld
Augusztus 15 - Zakkant olvas

Rendszeres olvasók