KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. augusztus 10., szombat

Amalie Howard: Bosszú öt lépésben

 


A régenskorszak szerelmeseinek újabb kalandot tartogat Amalie Howard első magyarul megjelent kötete a Lampion könyvek gondozásában. Gyere és tarts bloggereinkkel Ela fondorlatos sakkjátszámájában, melynek a végén a kiadó jóvoltából nyereménykönyvvel is gazdagodhatsz!

Lampion Könyvek, 2024
376 oldal
Fordította: Nánási Yvette
Goodreads: 3,86
Besorolás: történelmi fikció, romantikus

A bosszú a nyitólépés. A szerelem a végjáték.

Három évvel ezelőtt Elát a legjobb barátnője szemrebbenés nélkül elárulta egy fiúért. Elát megszégyenítették, és egy távoli lányneveldébe száműzték, a jóhíre romokban hever.
A most tizennyolc éves lány merész tervet kovácsol, hogy kiegyenlítse a számlát. Gazdag örökösnőnek adja ki magát, és elvegyül a londoni arisztokrata társaságban. Ám amikor újra találkozik a fiúval, akibe titkon mindig is szerelmes volt, el kell döntenie, mi legyen a következő lépés: üsse le a királynőt, vagyis álljon bosszút álnok barátnőjén, vagy inkább hódítsa meg a király szívét?

Ez a könyv a fülszövege és a borítója miatt tetszett meg.

A történet szerint Ela és Poppy a legjobb barátnők. Voltak. Ela egy elszegényedett nemesi család sarja, míg Poppy pedig egy feltörekvő gazdag család leánygyermeke, de sajnos semmi címmel nem rendelkezik. Poppy már kislánynak is gyönyörű, míg Ela szegény a tinédzserek összes problémájával küzd, de ez nem zavarja a barátságukat. Az annál inkább, hogy a szomszédba költözött egy valódi herceg, a feleségével, fiával és lányával együtt. A fiú pedig azon felül, hogy nemes és gazdag, még jóképű is, így Poppy rögtön szemet vet rá. A fiú, Keston pedig a csúnyácska, de életvidám és nagyszájú  Elára vet szemet, ami persze semmi jót nem szül, Poppy mindenki előtt megszégyeníti Elát, akinek így távoznia kell, egy távoli lányneveldébe száműzik.

Eltelik pár év és a londoni nemesi körökben megjelenik egy gyönyörű, gazdag, nemes, fiatal hölgy, Miss Lyra Whitley, akit mindenki csodál a szellemessége és a szépsége miatt. De senki nem gondolja, hogy a tökéletes külső egy mindenre elszánt bosszúállót takar, aki egyrészt szeretné tönkretenni az egyre inkább feltörekvő Poppyt, másrészt pedig móresre akarja tanítani Kestont, aki anno nem állt ki érte... De hát a terv egy dolog, a megvalósítás egy másik. Főleg, ha a fiú is rengeteget változott és Elának elég csak meglátnia Kestont és elveszett...

A regény minden aspektusában történelmi fikció és számomra nagyon sokban a Netflix Bridgerton sorozatára hajazott. Leginkább azért, mert a főszereplők szinte mindegyike indiai származású volt, a neveik, öltözködésük és sok minden más alapján hamar a Bridgerton sorozat felé terelte a gondolataimat.
De a történet maga lenyűgözött és folyamatos olvasásra késztetett. Izgalmas volt és bár a vége előre megjósolható volt, de nagyon kíváncsi voltam a bosszú megvalósítására. IMÁDTAM! Ela nemcsak szépséggé vált (és gazdaggá, de hogy hogyan, azt nem árulom el, ahhoz el kell olvasni a könyvet), de okos volt és életre való. Tökéletesen tudta kezelni az új helyzetét (még akkor is, ha néha nehezére is esett), az udvarlókat, Poppyt, Kestont és minden mást. Természetesen azért Poppy se ma jött le a falvédőről, hiszen nem tudta, hogy Lyra kit is fed, de hamar rádöbbent, hogy ez a lány méltó konkurrenciája lehet a nemes kérőkért folytatott harcban és főleg Keston kegyeiért. Úgyhogy újra indult a háború, de azzal a különbséggel, hogy ott már Ela nem volt egy megszeppent, csúnya tinilány, itt teljesen egyenértékű ellenfélként harcolt.
Természetesen voltak meseszerű elemek is a történetben, de hát ezért is volt ez fikció. Hiszen a csúnya megszégyenítés és a királykisasszonyszerű megjelenés között összesen 3 év telt el, ennyi idő alatt pedig azért szeretném én azt látni, hogy valaki ennyire megváltozzon, hogy senki, de senki ne ismerje fel. A mai világ kozmetikumaival és kezeléseivel talán, de még ebben se vagyok biztos, de hogy a régenskori Anglia világában egy hajfestés ennyire el tudja rejteni a valódi kinézetet...
És akkor arról még nem is beszélek, amikor Keston űrrablókat emlegetett, ami aztán ténylegesen kirántott abból a korból. :D

A történet két idősíkon játszódik, az egyik a jelenkor, amikor már Ela szövi a hálóját, hogy a bosszúját beteljesítse, a másik pedig a 3 évvel azelőtt történtek, amivel is összeáll a kép, hogy mit is követett el Poppy, hogyan lett Ela dúsgazdag, azaz a teljes előzménytörténetet megismerhetjük. Megismerve, hogy mi is történt, szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki megérti Ela bosszúhadjáratát, bár azért közben jönnek itt-ott bukkanók, hiszen rádöbben, hogy most itt nem egy sakk játszmát játszik, a bábúk pedig hús-vér emberek, akik közül van akit megkedvel, van akinél pedig még többet is érez...

Ela és Keston párosa pedig édes, ízzik köztük a levegő, imádtam a szócsörtéiket. Keston nem is sejti, hogy ki is Lyra valójában, de imádja az éles eszű, gyönyörű lányt és mindent bevet, hogy meghódítsa. Ela pedig egy darabig harcol az érzései ellen, de hát a szerelem...

Összességében imádtam a történetet, amit mindenkinek ajánlok, aki egy könnyed, nyári olvasmányra vágyik, aki imádta a Bridgerton-családot (bocsánat, tudom, hogy ez már lerágott csont, de akkor is ezt kell mondjam :D ) és egy belevaló főhősnő szerelmi történetére kíváncsi.

Borító: Ritkán tetszenek az ilyen megrajzolt borítók, de ez most szerintem nagyon jó lett! Az éldekorálás pedig csak dob rajta!

Kedvenc karakter: Ela, Keston, Rosalinda, Zia

Szárnyalás: a bosszú.. édes a bosszú :D

Mélyrepülés: Poppy...

Érzelmi mérce: Poppyt meg tudnád ölni két kézzel, így a harag, a bosszú ott munkálkodik, de mellette pedig romantikus is, mert hát Ela és Keston együtt...

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A történet szerves része a sakk, így ahhoz, hogy lehetőségetek legyen megnyerni a nyereménykönyvünket, ehhez a játékhoz kapcsolódó feladatot kell megoldanotok. Minden állomáson egy képet láthattok egy sakkbáburól. A feladat az, hogy felismerjétek és megírjátok nekünk a bábu nevét.

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.




A blogturné további állomásai:
Augusztus 07 - Kitablar
Augusztus 10 - Kelly és Lupi olvas
Augusztus 11 - Ambivalentina
Augusztus 17 - Dreamworld
Augusztus 15 - Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók