KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. augusztus 13., kedd

Amélie Wen Zhao: A vörös fenevad (Blood Heir #2)


A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Blood Heir-trilógia második kötete, A vörös fenevad. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Ana és társai küzdelmes útját annak reményében, hogy felszabadítsák a birodalmat a sötét uralom alól.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg Bregónia bevehetetlen erődjét, Ana és Ramson lehetetlennek tűnő szerelmét a háború árnyékában, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
 
Maxim Könyvkiadó 2024. Dream válogatás
400 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 3,93
Besorolás: high fantasy, mágia, YA, retelling

Történet egy hercegnőről, aki sötét titkot rejteget, és egy szélhámosról, akiben meg kell bíznia, hogy felszabadíthassa a birodalmát a sötét uralom alól.
Ana Mihajlova Cirillia királyi családjának egyetlen túlélője. Nincs hadserege, se királyi címe, se szövetségesei, és most meg kell találnia a módját, hogyan szerezheti vissza a trónját, különben a császárnő brutális megtorlását kockáztatja. Morganya eltökélte, hogy a nem-Affinok kiontott vérével áztatott földön egy új világrendet épít fel. Ana biztosra veszi, hogy addig nem áll le, míg az összes Affint meg nem öli.
Anának az egyetlen esélye, hogy életben maradjon a hazája veszélyes világában, ha újból összeáll Ramson Sebesnyelvvel. De a fortélyos bandavezérnek saját tervei is vannak. Ahhoz, hogy Ana sereget gyűjtsön, át kell kelniük a Fehérhullámokon Bregónia bevehetetlen sziklaerődjeihez. Csakhogy senki sem tudja, ott mit fognak találni.
Egy sötét hatalom kelt életre. Vajon a forradalom elhozza a békét vagy még több vért ont?


2021-ben jelent meg a sorozat első része, A vér hercegnője. Engem teljesen behúzott a történet, szeretem az oroszos hangulatot, a hideget, és a mágiának ezt az egyedi változatát, ami ebben a regényben megjelent, egyenesen imádtam. Élénken él bennem, mennyire izgalmas volt a sorozatkezdés, mondjuk a végén kicsit el voltam keseredve, hogy nem úgy végződött, ahogy vártam, az hagyján, hogy kétségbeejtő helyzetbe kerültek a főszereplők, de még a halvány szerelmi szál sem kecsegtetett nagy reményekkel. Így aztán  izgatottan vetettem bele magam a folytatásba, ami lényegében ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt.
Morganya került a trónra, Anának menekülnie kell, szövetségeseket kell szereznie, hogy megmenthesse a birodalmát. Jelenleg igazságszolgáltatás nélkül, erőszakkal gyűjtik be a bűnösnek vélt affinokat és a velük kapcsolatban állókat, felégetik a házaikat, kínozzák és rabságba vetik őket, ha egyáltalán élve megússzák a "tárgyalást". Miután újra egyesül a csapat, ráadásul egy nem várt szövetségessel Kaïs személyében, úgy döntenek, délre indulnak, megkeresik a Vörösköpenyeseket és megpróbálnak Bregóniával szövetséget kötni. Ebben a királyságban azonban sorra érik őket a meglepetések, Ramson titkainak jó részére is fény derül, és kirajzolódik a szereplők számára, hogy amit eddig problémának gondoltak, az csak egy része egy nagyobb cselszövésnek, ami fenyegetően nehezedik rájuk.
Számomra ez a rész nagyban hasonlított az elsőhöz, ugyanúgy végig izgultam a történetet, olyan jóleső módon, amit rettentően élvezek a fiatal szereplős fantasy regényeknél. Mindig történt valami váratlan, és ez többször volt véresen akciódús, szívszorító jelenetekkel teli eseménysor, mintsem a gyönyörű környezet leírása, egy-egy beszélgetős jelenettel - ilyen is volt, de elenyésző. Ana és Ramson szemszöge mellett jelentős volt Linn szemszöge is, sőt Kaïs is kapott fejezeteket. A főszereplők kapcsolata erősebbé, összetettebbé vált, hiszen az előző rész végén kaptunk némi érzelmi húr pengetést, ez szerény mértékben folytatódik, de csak ismételhetem magam, ebben a regényben nem a romantika a hangsúlyos. A bizalom kérdése fontosabb, és ez a másik páros, Linn és Kaïs részéről is igaz. Kaïs volt a bajaik egyik fő okozója, nem csoda, hogy lassan alakul a bizalom, és végig késélen táncol. Volt vele kapcsolatban egy infó, ami az olvasó számára világos, de a környezete nem tudja a tényt, ezért elfogadóbb voltam vele kapcsolatban. Kaïs és Linn, mint a sokat emlegetett jin és jang, jó kiegészítői egymásnak, és ez reményteli. Linn igazi harcos, a legrosszabb helyzetből is kiküzdi magát, elszánt a végtelenségig és nagyon bátor. Több ponton is éreztem, elmegy a falig és még azon is túl, nem felelőtlen döntésekre gondolok, hanem gondolkodás nélkül, akár önfeláldozásra is képes a cél érdekében. Erőssé vált, minden egyes megpróbáltatás keményített rajta, mindig tudta mit akar.
Ana nem sokat változott az első részhez képest, még mindig naivabb, mint kéne, de az legalább sziklaszilárd, hogy jobb hellyé akarja tenni a világot, élhető helynek a birodalmát. Sokat fejlődött a képessége feletti uralma, hogy aztán a végén ezzel kapcsolatban is pofára eshessen az olvasó, de erről egy szót se többet.
Sok váratlan fordulatot tartogat a cselekmény, barátot ahol nem várnád, és összeesküvést, ellenséget a közvetlen közeledben. Ramson múltjára immár teljes egészében fény derül, érdekes volt megismerni a részleteket, az apját, és egy hozzá kapcsolódó új szereplőt, aki kiérdemelte az idei évem legundorítóbb karaktere díját. Szorsa kegyetlen volt, és sajnos nem olyan módon volt negatív karakter, akit időnkénti emberi pillanatai miatt esetleg várakozón figyelsz, hogy lehet vele kapcsolatban meglepetés. Nála ezt nem éreztem, zsigerileg gonosz volt, az első pillanattól kezdve. Meglepetés maximum a harmadik részben érkezhet vele kapcsolatban, kíváncsi vagyok, meglépi-e a szerző. Ramson továbbra is mindenki előtt akar járni pár gondolattal, azt vártam az ismerős környezet, a korábbi kapcsolatai előnyösebb pozícióba helyezik, valójában elég sokat botladozott inkább. És a döntései sem mindig voltak a kedvemre valók. Mindenesetre számítok rá a sorozat befejező részében, remélhetőleg helyükre kerülnek a szálak és ő is megleli a megérdemelt boldogságot, annak ellenére, hogy végig ő volt a legsármosabb, de erkölcsileg megkérdőjelezhető karakter. 
Nagyon szerettem újra elmerülni ebben a jól kidolgozott mágikus világban, amit a szerző most új helyszínekkel bővített ki. Klasszul el tudtam képzelni a bregóniai királyságot, a tengereket, a különleges védelmi falakat és az épületeket. A cselekményszálak is izgalmasan kavarogtak, mindig meg tudott lepni a fordulatokkal, és a végén több olyan pont is volt, amikor az infarktus kerülgetett. Nem volt olyan esemény, amire azt mondhatnám, hogy ez aztán kitalálható volt.
Az első rész értékelésénél már kifejtettem, hogy mennyire kiemelte a szerző ebben a sorozatban az elfogadás fontosságát. Ez a vonal itt is folytatódott, továbbra is elsődleges, hogy álljunk ki azok mellett, akik mások, segítsük az integrálódásukat, próbáljunk meg békében egymás mellett élni.
Sajnálom, hogy ez a sorozat nem kapja meg a kellő figyelmet, pedig sokkal nagyobb népszerűséget érdemelne. Nagyon várom a befejező részt, hiszen még együttes erővel le kell győznünk a trónbitorló Morganyát.
Kép forrása: https://ameliezhao.com/the-world-of-blood-heir/


Borító: Csodaszép.

Kedvenc karakter: Ramson, Linn

Szárnyalás: Linn repülései.
 
Mélyrepülés: Szorsa jelleme, de ez nem hiba, csak rossz olvasni ennyire negatív karaktert.

Érzelmi mérce: Ez a sorozat nem romantikus, viszont egy csókjelenetet kapunk, ami reménykeltő.

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!
 

Nyereményjáték

Mostani játékunk során nincs más dolgotok, mint ide kattintva letölteni a könyv beleolvasóját, és megválaszolni az állomásokon olvasható kérdéseket.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kérdés: Hol ismerte meg Ramson Oljusát? 


Állomások:
08/13 Kelly és Lupi olvas
08/22 Dreamworld
08/17 Könyv és más



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók