KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. augusztus 7., szerda

Carly Robyn: Száguldó szerelem (Száguldó szerelem #1)

 


A General Press Kiadó gondozásában jelent meg Carly Robyn Száguldó szerelem című sportrománca, amely a Formula 1 izgalmas világába viszi el olvasóját.
Kövessétek blogturnénkat, s ha a szerencse is mellétek áll, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

General Press, 2024
376 oldal
Fordította: Szekeres Zsófia
Goodreads: 3,83
Besorolás: romantikus, chick-lit

Nem ​csak a flaszter izzik a Forma-1 pályán…

Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Formula-1 világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé.
Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni nem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak… Vagy mégis?
Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nemcsak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég?

Anno jó pár évvel ezelőtt olvastam egy hasonló helyszínen (Forma-1) játszódó történetet, (Paige Toon: Daisy nyomában), ami nagyon tetszett, így ahogy elolvastam ennek a könyvnek a fülszövegét, gondoltam, teszek egy próbát ezzel a regénnyel is.

Őszinte leszek, nem vagyok kifejezetten Forma-1 rajongó, azt nagyjából tudom, hogy melyek az élvonalba tartozó csapatok, kik a hozzájuk tartozó pilóták, de kb ennyi. Ettől függetlenül szívesen olvasok róluk, az életükről, a világukról. De mielőtt elriasztom az olvasók jó részét, hogy "úristen, engem a Forma-1 annyira nem érdekel", meg kell nyugtassak mindenkit, ez csak a történet háttere. A főhőse, Blake Hollis, ötszörös Formula-1 világbajnok, így azért mindenképpen betekintést nyerünk ebbe a világba. De azért a szerző azokra is gondolt, akik nincsenek otthon ebben a sportban, így abszolút "konyhanyelven", laikusoknak is érthetően írt róluk.
Blake, amellett, hogy profi sportoló, elég szabados életet él, amivel a hírneve elég sok csorbát szenved, ezért a csapata úgy dönt, hogy kiadnak egy életrajzi könyvet róla, amivel talán el tudják vonni a figyelmet a sok rosszról. A könyv megírására Ella Goldot kérik fel, aki elég híres és egy jónevű sportpodcastet vezetett, de pillanatnyilag munka nélkül van, mivel az előző munkahelyéről elég viharosan távozott.
Mivel a lány Blake-ről is készített egy nem túl hízelgő podcastet, így a férfi nem túl boldog a csapata döntésével, de mivel nincs más választása belemegy. Persze, ahogy meglátja Ellát, már rögtön semmi baja az önéletrajzíróval :D, de akárhogy is próbálja a sármját bevetni a lánynál, az teljes mértékben ellenáll. Persze azért Ella sem vak, ő is látja, hogy mennyire jóképű Blake, de esze ágában sincs egyéjszakás kaland lenni. A férfi pedig nem akar többet a lánytól...

Blake és Ella üdítően humoros szócsörtéi szinte azonnal berántottak a történetbe. Szerencsére itt nem volt "insta-love", bár mind a ketten vonzódtak a másikhoz, azért el kellett telnie jó időnek, mire hajlandóak voltak nyitni egymás felé. Kettőjük között szikrázott a levegő, így komolyan egy idő után már jobban szurkoltam, hogy legyen köztük valami, mint a szereplők :D. Ami külön tetszett, hogy a +18-s karikás jelenetekben nem csupán "egymásnak estek", hanem még akkor is képesek voltak csipkelődni egymással:D.

A történet természetesen nemcsak könnyed, szerelmi történet, hiszen érintett elég kemény témákat is, mint például a munkahelyi szexuális zaklatás - amiben sajnos Ellának része volt, vagy a pánikbetegség, ami Blaket nyomasztja. A mellékszereplők is nagyon jól kiegészítették a történetet és mivel látom, hogy ez egy sorozat lesz, már szinte 100%-san tudom, hogy ki is lesz a következő páros, akinek lehet szurkolni.

A regény végig kiszámítható, a szerző követi az ellenségekből barát, majd szerető, aztán egy konfliktus miatt elszakadnak egymástól, végül összejönnek és minden happy end sémát, de ettől függetlenül a történet és a szereplők nagyon szerethetőek és bár én is tudtam, hogy mi lesz a történet vége, lelkesen követtem a főhősök kálváriáját és végig szurkoltam nekik egy boldog befejezésért.

Összességében egy könnyed, romantikus történet, ami tökéletes társaság lehet akár egy nyári, meleg napon a napernyő alatt ejtőzve, vagy egy esősebb, hűvösebb napon egy csésze forró tea / kakaó mellé.

Borító: Borzalmasan giccses.. nem tetszik egyáltalán (tudom, 99%-ban minden országban ez a borítója maradt a regénynek, de akkor se jön be)

Kedvenc karakter: Blake, Ella, Josie

Szárnyalás: a főhősök közti szócsőrték

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Rengeteg a humor és persze nem maradhatnak el a +18-s karikájú jelenetek sem

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Nyereményjátékunkban a száguldó cirkusz vilájbajnokainak nevét rejtettük el a turné állomásain. A ti feladatotok, hogy megtaláljátok a neveket, és beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway


A blogturné további állomásai:
Augusztus 01 - Betonka szerint a világ
Augusztus 03 - Kitablar
Augusztus 05 - This is my (book) universe
Augusztus 07 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók