Oldalak

2024. augusztus 20., kedd

J.T. Geissinger: Beautifully Cruel - Gyönyörűen kegyetlen


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg J.T. Geissinger: Beautifully Cruel - Gyönyörűen kegyetlen regényét, melyben egy törvényen kívüli, titokzatos maffiafőnök és egy jogi vizsgáira készülő pincérlány élete fonódik össze visszafordíthatatlanul. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2024. Rázós könyvek
392 oldal
Fordította: Őri Bettina
Goodreads: 4,14
Besorolás: felnőtt, maffia, romantikus, dark
 
„– Nem vagyok hozzád való – mondja lágy hangon.
– Nem élek normális életet.”

Alfa (főnév):
1) A legmagasabb rangú egyed a hierarchiában.
2) A legbefolyásosabb férfi a csoportban.
3) Liam Black

Idegen volt számomra. Egy sötét és veszélyes jelenség, aki egy esős éjszakán kilépett az árnyékból, hogy megmentse az életem. Nem tudtam a nevét, és azt sem, hogy honnan jött. Csak azt tudtam, hogy az ő karjai között az egyetlen hely, ahol valaha is biztonságban éreztem magam. De a biztonság csupán illúzió.
Nem minden megmentő hős is egyben. És ahogy az hamarosan világossá vált előttem, meg kell fizetni az árát annak, ha egy alfa menti meg az életed. Liam Black kért is tőlem valamit cserébe.
Az év legfordulatosabb szerelmi története.
Tudd meg, hogy létezhet-e igaz szerelem ott, ahol minden sötétnek tűnik!

Tulajdonképpen véletlenül került a TBR listámra a regény, ugyanis kihasználtam a beleolvasás lehetőségét a kiadó weboldalán, és felettébb megtetszett az alapszituáció. A főszereplő lány, aki a jogi egyetem végzése mellett pincérnősködik, 11 hónapja találgatja, vajon ki lehet az a titokzatos idegen pasi, aki elég gyakran az étterem vendége, mindig az ő területén foglal helyet, és csupán egy kávét fogyaszt, és őt figyeli. Magában farkasnak hívja, mert üvölt róla, hogy veszélyes, ugyanakkor nagyon dögös pasi, akivel mégiscsak szívesen megismerkedne. Szóval engem megvett kilóra ez a trope, miszerint "he-falls-first", imádom, ha a pasi szeret először a lányba, és hiába nem tudunk még semmit róla, nekem elég sokat mond el valakiről, hogy majdnem egy éve visszatérő vendég a kávéjára, csak hogy figyelhesse a lányt. Végre beszélnek pár szót, de Tru részéről ez inkább ideges fecsegés, a valódi megismerkedés akkor kezdődik, amikor megtámadják a lányt az étterem mögötti sikátorban. Nem hagyja, hogy legyűrje a félelem, bátran szembeszáll három támadójával, végül alulmarad, alaposan megverik, de az utolsó pillanatban az idegen pasi megmenti és kórházba viszi. Miután magához tér, egyértelművé válik, ez a pasi magasabb körökben mozog, összeköttetései révén a legjobb ellátást kapja, és hamarosan haza is viszi. Pattognak közöttük a szikrák, és végül kibújik a szög a zsákból, Liam Black megteszi az ajánlatát Truvy-nak, a lány költözzön hozzá 28 napra, és ő boldoggá teszi erre az időre minden lehetséges módon, aztán eltűnnek egymás életéből örökre. Minden egyes mondatuk egy újabb adok-kapok játék, mert a lány persze hogy nemet mond erre az ajánlatra. Mégsem tudnak elszakadni egymástól, pedig Liam próbálkozik, de Tru már rég elbűvölte. Ez a lány introvertált ugyan, de nem egy penészvirág, hanem inkább egy harcos amazon, aki gyönyörű, van esze és gerince. Vajon mégis lesz ebből a 28 napos varázslatból valami?

Nagyon megszeretem Truvy karakterét. Egy texasi farmon nőtt fel, egy vasakaratú déli nő lányaként, nem ijed meg a saját árnyékától, ha feldühítik szembeszáll bárkivel, még egy félelmetes farkassal is. Közeledik a záróvizsgája a jogi egyetemen, és nem ám pénzes ügyvéd akar lenni, hanem kirendelt ügyvéd, olyanok számára, akik nem tudják megfizetni a védelmüket. Megvan erre az oka, ami ki is derül a regény végére. Liam ennél sokkal nagyobb titkokat tartogat az olvasóknak, melyek szép fokozatosan kerülnek napvilágra. Az együtt töltött idő alatt persze csodálhatjuk ennek a mesés pasinak a vízszintes teljesítményét, közben megismerhetjük a jelenét, és később a múltjának részleteit is. Mint fentebb írtam, én nagyon szeretem, ha egy regényben a pasi belebolondul a lányba és szinte megszállottjává válik. Sokszor van ennek tényleges oka, nem csak egy csinos arc, vagy egy jelenetben tanúsított viselkedés, mint ebben az esetben, de sokszor konkrét magyarázat nélküli ez a vonzalom, itt ehhez közelebb áll a történet. Én mondjuk végig azt vártam, hogy kiderül valami összefüggés közöttük, de azt is elfogadom, hogy nincs. Liam nagyon ellentmondásos volt, végig azt mondta, hülye lenne a lány, ha belemenne ebbe a 28 napos kapcsolatba, mert ő milyen veszélyes és mérgező rá nézve, és amikor tényleg nemet mond, hát azt a reakciót! Olvasnotok kell. Nem akarok erről a pasiról sokat mesélni, mert meggyőződésem, hogy meg KELL ismernetek, a körülmények ellenére belé fogtok szeretni egytől egyig. És azt fogjátok kívánni, hogy bárcsak elrabolna ez a farkas benneteket is. Tipikus alfa hím, annyira rég vártam már egy ilyen példányra! Ez a regény LÁNGOLT, teljesen ráfüggtem olvasás közben, és alig tudtam letenni, bevallom, igenis a két főszereplő közötti interakciók miatt, jelentsen ez vicces és szellemes párbeszédeket vagy épp szenvedélyes együttléteket, mindez vegytiszta szórakozást eredményezett. És ne felejtsem el megemlíteni, hogy tele volt a szöveg gyönyörű mondatokkal, sokszor leesett az állam. Liam 39 éves, van itt egy kis age gap trope is, de bölcs mondatok nem csak az ő szájából hangzottak el, Truvy is meglehetősen érett karakter. Sokszor a sima párbeszédek közben, random karakterek révén is remek szófordulatokat olvashattam, meglepően jól esett. Annak külön örültem, hogy Liam is kapott néhány fejezetet, kb 80/20 százalék arányban ugyan, de legalább megismerhettem az ő gondolatait is. Ez fontos volt, mivel ez egy erősen karaktervezérelt sztori, a cselekmény nem túl hangsúlyos.

Én a regény utolsó negyedéig azt hittem, öt pontot fogok adni rá, aztán éreztem egy egészen enyhe ellaposodást, és a befejezés sem lett az ízlésemnek megfelelő. Kissé elbonyolította a szerző a cselekményt néhány klisével, ami kihagyható lett volna, és számomra néhány logikátlanság is rontotta az összképet.
Összességében a szerző könyveire garantált vevő leszek a továbbiakban, mert a stílusát amúgy nagyon megszerettem. A karakterek kiválóak, az erotikus jelenetek ötcsillagosak, a szerelmi szál íve csodás, egyedül a lezárás bonyolítása volt fura, de arról meggyőződtem, hogy érdemes kézbe venni J.T. Gessinger regényeit.
Kép:Pinterest
 
Borító: Tökéletes, minden részletében.

Kedvenc karakter: Liam, Truvy

Szárnyalás: Lehet, hogy kicsit szokatlan a válasz, de az erotika volt a szárnyalás.
 
Mélyrepülés: Az iker trope.

Érzelmi mérce: Arcpirítóan jó erotikus jeleneteket tartalmaz, 28 éven felülieknek.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ
 
 
Nyereményjáték
 
Minden állomáson felteszünk egy kérdést, amit könnyedén megválaszolhattok, ha előtte elolvassátok a regény beleolvasóját. Kérjük, a válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába! Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Kérdés: Milyen akcentussal beszél Truvy titokzatos vendége?
 
 
További állomások:
08.20 Kelly és Lupi olvas
08.22 Betonka szerint a világ…
08.24 Insane Life


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése