KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. augusztus 25., vasárnap

Read-a-thon - 2024


Idén augusztus 19-25-ig tartom a Read-a-thon eseményt, amit már 2019 óta minden évben megtartok, ez a hatodik évfordulóm. Elvileg ugyebár az a cél, hogy megpróbálok minden zavaró körülményt kiiktatva a lehető legtöbbet olvasni. Az első évben sikerült a legjobban, akkor 2000 oldal fölé mentem, illetve a covidos leállásban volt 2542 oldal, de ott 10 napon keresztül olvastam. Pontosan az eddigi eredmények:
2019 = 7 nap 2044 oldal
2020 = 7 nap 1078 oldal
2021 = 7 nap 1336 oldal  
2022 = 7-10 nap covidos időszak 2542 oldal
2023 = 7 nap 1254 oldal
 
Az idei körülmények sem átlagosak, mert nem tudok végig itthon lenni, szinte minden nap programom is lesz. Elsősorban anyukámhoz kell járnom, miután a húgomék elutaztak és kaját kell vinnem neki, meg játszani a két kutyával, amit a 84 éves anyukám már nem bír. Aztán szerdán vagy csütörtökön kormányablak túrán leszek, pont most jár le a személyim. Ezen kívül még vásárolni is ki kell mozdulnom párszor, amit különösen utálok, próbálom majd gyorsan lerendezni. Az itthoni teendők is levesznek majd az időmből, mert ezen a héten sem fog senki más mosni-vasalni-takizni helyettem, Mivel macska van, nekem naponta kell porszívózni, és gyakran felmosni.
A könyvek kiválasztása sem lett random, mert szeptemberben megjelenés dömping lesz, és a Blogturné Klub kötelékében "súlyos" vállalásokat tettem. Nem tudom, mikor jön el az az időszak, amikor elővehetem a régi könyveimet a polcról, amiket hörcsögként gyűjtögetek és soha nem kerülnek sorra, mert annyi az új megjelenés. Most két könyvet terveztem be fixen, mindegyik nagyon nagyon várós, új megjelenések lesznek a Könyvmolyképző Kiadótól + esetleg egy random választás, ha marad idő. 
Rebecca Yarros: In the Likely Event - Abban az esetben 376 oldal
Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens - A két királynő háborúja 736 oldal

1. nap 2024. augusztus 19.
Rebecca könyvével kezdek, már pár napja jelöltem Molyon, de valójában ma tudom elkezdeni, hétvégén esélyem sem volt. Most 10.04 perc van, indulok olvasni!
18.55 Édes jó istenem, 61%-nál járok, ami kb 230 oldal. Most sírtam el magam, pedig azon nem szoktam, ha egy könyv annyira jó, hogy eleredjenek a könnyeim. Izzy és Nate története maradandó élmény, tudtam előre, hogy tetszeni fog, de hogy ennyi érzelmet váltson ki, arra nem számítottam. Úgy ismerkedtek meg, hogy egymás mellett ültek a repülőn, átbeszélgették a felszállás előtti nem kevés időt, aztán a gép kényszerleszállást hajtott végre, jóformán lezuhant egy folyóba, mindketten megsérültek, de a fiú nem engedte el végig a kezét. Aztán otthagyta a kórházban, már biztonságban, mert őérte jöttek, hogy a kiképzésre vigyék, később Afganisztánba. Nate tudja, hogy sosem lesz elég jó Izzynek, mégis újra és újra összefutnak, hisz barátok, persze mindig pattognak a szikrák, amíg egyszer csak lángra nem kapnak. Na eszek valamit aztán húzok vissza olvasni.  
Éjjel 1-ig olvastam 91%-ig jutottam, ami 342 oldal kb. Ez már egy olyan pont, ahol abba tudtam hagyni, mert a főbb dolgok tisztázódtak, és már csak a háborús övezetből való kimenekülés maradt, ami ugye bagatell, ha már a szerelmi szál oké.
Olvasott oldal: 342, Befejezett könyv: 0

2. nap 2024. augusztus 20.
Reggel fél hét előtt kivetett az ágy, miután a macska nyávog állandóan az ajtóm előtt, meg persze ilyenkor szoktam kelni hétköznap. Mit érdekli a biológiai órámat, hogy most pont aludhatnék? De eszembe jutott a könyv befejezése, így a reggeli kávém után 07.15- 07.45 ig lenyomtam a maradék 34 oldalt, köszönetnyilvánítással együtt. Tudom, hogy Rebecca Yarros-t a Fourth Wing miatt most nagyon felkapták, de én még azt nem is olvastam, ellenben a magyarul Tiéd vagyok című sorozatát igen, ami az Abban az esetben regényhez hasonlóan katonai témájú. Imádom az ilyen könyveket, katonatiszt lányaként, vagy az általában nehéz/tiltott szerelmi szál miatt, azt nem tudom eldönteni, örülök, hogy jó választás volt, ötcsillagos olvasmánnyal kezdtem a Read-a-thon-t. Most délelőtt főznöm kell (paprikás krumpli, virslivel és nokedlivel) és anyut látogatnom, úgyhogy új könyvbe csak délután kezdek, ami A két királynő háborúja lesz J.L.A.-tól.
A délutánom összeomlott, miután új telefont kaptam és azt buzeráltam estig. Elő szülinapi ajándék ez, totál boldog vagyok, már kb 5 éves volt a régi, és most válthattam. Ja és játszanom is kellett, mert hát rabja vagyok a Hidden City játéknak, amit kb 5 éves kortól lehet játszani, engem évek óta kikapcsol napi szinten. Időrabló, de szeretem.
Olvasott oldal: 34, Befejezett könyv: 1
 
3. nap 2024. augusztus 21.
Elkezdtem A két királynő háborúját, de nem haladtam sokat. Fele napom elment azzal, hogy a Moly-on átnéztem a kihívásaimat, le is adtam jó párat, mert csak összegezni kellett meg linkeket betenni, és kaptam is rögtön pár plecsnit. Ezt terveztem is a hétre, úgyhogy kikapcsolódásnak is jó volt, szeretek molyolni. Minimális főzés és ebéd után, - ami most valami zacskós kaja volt -  délután felváltva blogturnés ügyeket intéztem és olvastam. Eljutottam a könyvben 155 oldalig, eddig sajnos dögunalom.
Olvasott oldal: 155 Befejezett könyv: 1

4. nap 2024. augusztus 22.
Délelőtt hivatalos ügyet intéztem, lejárt a személyim, sajnos majdnem egy órát vett igénybe a kormányablaknál az ücsörgésem, aztán elmentem bevásárolni a hétre, így már nem szándékozom kimozdulni hétfőig. Kaja megvolt gyorsan, brassói (mi csirkemellből szoktuk készíteni), úgyhogy délután belehúzhatok az olvasásba.
Este: Több órát olvastam, és rohadtul szar érzés, hogy mintha semmit sem haladnék. Igaz, hogy ez egy féltégla könyv, de kezdem nagyon unni, amit a szerző ezzel a történettel művel. Eltelt csaknem 330 oldal, és mindezt max 150 oldalban is bőven megírhatta volna a szerző, és még hol a vége. Gyakorlatilag három mondatban el tudom mondani az eddigieket. Vergődöm nagyon. Ráadásul álmos is lettem, úgyhogy mára ennyi.
Olvasott oldal: 139 Befejezett könyv: 1

5. nap 2024. augusztus 23.
Ma már nyugisabb napom lesz, nem kell menni sehova, jöhet az olvasás. Csak egy minimális takarítás, és maradékmentő ebéd után 13.10-kor vettem a kezembe újra Poppy-Cas-Kieran történetét. 
Este 18.30 körül tettem le, 228 oldalt olvastam, eljutottam kb. 70%-ig.  A történet persze már nem mondhatom, hogy unalmas lenne, szerencsére fordult a kocka, beindultak az események, amiknek sokkal korábban be kellett volna. Viszont még mindig nehezen emészthető, kifejezetten lassan tudom olvasni, mert sok az információ, ugyanakkor sok az ismétlés is, mindkettő elég problémát okoz. Este elég sokáig játszottam, úgyhogy már nem vagyok képes nyitva tartani a szemem, nem lesz ágyban olvasás.
Olvasott oldal: 228 Befejezett könyv: 1

6. nap 2024. augusztus 24. 
Ezeket a sorokat már este írom, ugyanis napközben erre nem volt energiám. Kezdjük azzal, hogy ez a nap a szülinapom, szóval én tényleg egész nap csak olvasni akartam. Ám az élet közbelépett. A konyhai csap kilazult, de annyira, hogy szivárgott a víz alul. Ettől sikerült bepánikolnom, de kár volt, meg konzultáció után meg tudtam húzni a csavart, csak sajnos nehéz volt hozzáférni és célszerszámom sem volt, így kézzel csavargattam. Most viszonylag stabil. Közben viszont egész nap telefonálgattam, a családtagok hívtak a jókívánságokkal, plusz válaszolgattam a fb-os köszöntésekre is. A kislányom házhoz hozta az ünnepi ebédet a Bellozzóból, Bolognai tészta és mandulás torta volt a menü. Igazából csak valamikor délután értem el a könyvemig. Viszont. Eljutottam a regényben addig a pontig, ami kivágta a biztosítékot számos rajongónál. Ez már korábban be volt harangozva, az a bizonyos hármas jelenet. Nem volt gáz! Sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam, és bár nem sűrűn olvasok ilyesmit, ez nekem teljesen belefért. A maradék pár tucat oldal megy holnapra!
Olvasott oldal: 155 Befejezett könyv: 1

7. nap 2024. augusztus 25.
Ma a reggeli rutin után kivasaltam a heti adagom, utána sütöttem krumplit és csirke nuggets-et ebédre, és kora délután már le is tudtam ülni befejezni a maradék 59 oldalt. Délután négykor már sóhajtottam is egy nagyot, mindig ezt teszem egy könyv végén, és néztem ki a fejemből, mi a fene volt ez a végén. Iszonyat lassan tudtam olvasni ezt a pár oldalt, basszus akkora csatajelenet volt, amikor végül összecsapott a két királynő, hogy követni nem lehetett, annyi isten meg ősi lény került képbe. Ezt nem könnyű felfogni, feldolgozni, úgyhogy hiába lenne még pár órám a mai napból, hogy új könyvbe kezdjek, biztos, hogy nem fogok, de lehet hogy egy-két napig sem.
Olvasott oldal: 59 Befejezett könyv: 2  Összesen 1112 oldal


Ha visszatekintek a hétre, a legfőbb tanulság, hogy nem kellett volna a féltéglát választanom másodiknak, mert nehéz volt a nyelvezete, feléig unatkoztam, és nagyon lassan olvastam magamhoz képest. Úgy érzem, több rövidebb könyvvel jobban kihasználtam volna az időt és több kedvem is lett volna olvasni. A szűken vett célom teljesült a két könyvvel, de őszintén szólva bele kellett volna férnie egy harmadik könyvnek is. Fogalmam sincs, hogyan alakul majd az év további része, de jó lenne még az idén legalább egy mini, 3-4 napos read-a-thon-t összehozni. Folytatás következik...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók