Oldalak

2024. augusztus 2., péntek

Robinne Lee: The Idea of You - A rólad alkotott kép

 


Solène és Hayes szerelmi története filmben már meghódította a világot, és végre eljött az idő, hogy megismerjük jobban ezt a különleges pár szerelmi történetét könyvben is. Tarts a Blogturné Klub három bloggerével Robinne Lee - The Idea of You - A rólad alkotott kép turnéján, ahol megnyerheted a regényt a Maxim Kiadó jóvoltából.

Maxim Kiadó, 2024
432 oldal
Fordította: Sárossy-Beck Anita
Goodreads: 3,79
Besorolás: romantikus, fikció

Solène ​Marchand, egy Los Angeles-i művészeti galéria harminckilenc éves tulajdonosa vonakodva viszi el a lányát, Isabelle-t a kedvenc fiúzenekarának koncertjére. Arra azonban nem számított, hogy kapcsolatba kerül a világhírű August Moon együttes egyik tagjával. Hayes Campbell okos, megnyerő és magabiztos, és a kettejük közötti vonzalom azonnali. Ám a helyzetet bonyolítja, hogy Hayes még csak húszéves.
A titkos randevúk sorozataként kezdődő románc hamar szenvedélyes és őszinte kapcsolattá fejlődik. Solène és Hayes kontinenseket átívelve próbál eligazodni a másik világában: a stadiontúráktól a nemzetközi művészeti vásárokon át az eldugott búvóhelyekig Párizsban és Miamiban. Solène visszatér önmagához, újra felfedezi a boldogságot és a szerelmet. De amikor a románcukból szenzáció lesz, és Solène a lányával együtt a fanatikus rajongók és a telhetetlen média célpontjává válik, a nőnek szembe kell néznie azzal, hogy szerelmi élete milyen hatással van azokra, akik a legfontosabbak számára.

Vajon a románcuk erősebb a külvilág véleményénél, vagy szerelmük elpusztítja mindkettejük megszokott életét?

Hihetetlenül vártam ezt a filmet, már a beharangozója meghozta a kedvemet hozzá és nem is csalódtam benne. Imádtam minden pillanatát és a casting is nagyon jól sikerült, Anne Hathaway és Nicholas Galitzine tökéletesen formálta meg Soléne és Hayes karaktereit. Ha egy film tetszik, akkor természetesen a könyvre is kíváncsi vagyok, főleg, hogy az egyik kritikában olvastam, hogy a könyv ezerszer jobb lett, mint a film. Amivel általában egyet is értek, hiszen egy könyv 99,9%-ban jobb, mint a belőle készült adaptáció.
Hogy itt is ezt éreztem-e a könyv elolvasása után? Majd meglátjuk.

Nem hiszem, hogy van olyan női olvasó, aki tinédzserként, kamaszként ne álmodozott volna arról, hogy a kedvenc filmszínésze, énekese őt választja ki társául és boldogan élnek, ameddig meg nem halnak. Hát ez a történet is ezen a szálon indul el.
A 39 éves egyedülálló anyuka, Soléne a lányát kíséri el egy koncentre Las Vegasba. A koncertet a híres fiú banda, az August Moon tartja, és a lányoknak még pluszban a koncert mellé backstage belépőjük is van, ahol is személyesen is találkozhatnak az együttes tagjaival. Soléne persze jó anyuka módjára elkíséri a lányokat és ott találkozik Hayesszel, a banda vezető énekesével. A fiú 20 éves, gyönyörű, magabiztos és rettentően szexi. Ezt persze Soléne is észreveszi, de ő a realitások talaján él, a srác jóval fiatalabb, körberajongják a nők, így azon kívül, hogy egy kósza pillanatig elgondolkodik a fiún, tovább is lép. Nem így Hayes, akinek megtetszik a gyönyörű, még mindig nagyon vonzó édesanya és ostromra indul. A tét Soléne szíve.
Hayes pedig eléri a célját, Soléne nem tud végül ellenállni a fiúnak és összejönnek. Eleinte csak szeretők és barátok (a sorrend tetszőlegesen felcserélhető), de a fiú ennél jóval többet akar. Soléne az, aki tudja, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője, ő egy hétköznapi édesanya, hétköznapi problémákkal, a fiú pedig dícsfényben él, dolgozik, a rajongók pedig rettenetesek tudnak lenni. Vajon kibírja a kapcsolatuk az élet rögös útvesztőit? Vagy ez is csak egy félrement tündérmese lesz?

Őszinte leszek nem tudtam és nem is akartam elvonatkoztatni a filmtől, hiszen azt láttam hamarabb. Reméltem, hogy ugyanolyan jó lesz, ha nem több (és többet ad , mint például A hercegnő és a sárkány), de igazat szóval, én egy picit csalódtam. A történet gördülékeny volt, másfél nap alatt kiolvastam a könyvet, letenni nem tudtam, mert annyira kíváncsi voltam, hogy ugyanaz lesz-e a történet vége, mint a filmnek, vagy az írónő teljesen másképp élte meg ezt azt egészet. Jóval bővebb betekintés kaptunk a kapcsolatukról, mint a filmben. Végigutaztuk velük a fél viágot, jártunk Japánban, Peruban, Franciaországban, Svájcban és még hány országban...Átélhettük milyen lehet egy rettentő híres ember párjának lenni, hogy a rajongók mennyire elvakultak, kíméletlenek és erőszakosak tudnak lenni.

A főszereplőink pedig tökéletesen adják a várt karaktert. Hayes cuki, jóval érettebb gondolkodású a korosztályánál, romantikus és persze, mint ahogy egy húsz éves srác, rettentően kanos :). Pont olyan, amilyenről a nők / lányok / asszonyok álmodoznak. A karakterét nagyon jól megfogta az írónő, én úgy érzem, hogy a filmben Hayes ennél jóval felszínesebb lett.
És Soléne? A filmben szerintem jóval visszafogottabb, kevésbé "bevállalós", a végzet asszonya, mint a könyvben. Itt azért kemény döntéseket hoz, amikhez tartja is magát és ezt nagyon becsülöm benne.

Ami fura volt nekem a könyvben a filmhez képest (bár megértem, hiszen nem egy Kovi adaptációt akart a Netflix a műsorára tűzni), azok a szexjelenetek. Értem én, fiatal, "mindenreugrok" még félig kamasz srác és egy évek óta egyedül élő, de nagyon vonzó, szexis, negyvenes nő. Persze, hogy a vonzódás szexbe csap át, de néha úgy éreztem, hogy semmi mást nem csinálnak, csak szeretkeznek. Hol szebben, hol vulgárisabban, egy idő után már az se zavarja őket, hogy félig nyilvános helyen teszik ezt. És a könyv nagy részét ezt teszi ki, menekülnek a paparazzók / rajongók elöl, majd szex, majd újra menekülés és újra szex. Nem vagyok a dolog ellen, ne értsétek félre, de nekem néha a kevesebb több. Itt is ez lett volna számomra a járható út.

És a történet vége? Ég és föld a film és a könyv. A könyvben egy reálisabb befejezést kapunk, ami valahol jobban tetszett, mint a filmbeli. Bár arra se mondhatok semmi rosszat, hiszen az emberek a tündérmeséket szeretik, ahol mindenki boldog befejezést kap. Amivel inkább problémám volt, az a befejezés gyorsasága. Ahhoz képest, hogy a kapcsolatukat az első pillanattól rettentő részletességgel végigasszisztáltuk, a regény végét olyan gyorsan lezárta az írónő (ez a szebb megfogalmazása az "összecsapta" szónak), mintha valahová nagyon sietett volna, de még gyorsan be akarta fejezni ezt a regényt. Így ezzel nem voltam egyáltalán kibékülve (nem azzal, ami történt, hanem ahogy az írónő ezt kezelte).

Összességében azért nem egy rossz regény, amit mindenkinek ajánlok, aki picit vissza szeretné hozni azt az időszakot, amikor még a kedvenc filmsztárjáról / énekeséről álmodozott, vagy  akik hisznek a félig tündérmesékben. Nekem most ebben az esetben a film jobban tetszett, mint a regény, de mások vagyunk! 

Borító: Imádom! A Netflix filmből van a kép és a két szereplő számomra a tökéletes Soléne és Hayes

Kedvenc karakter: Hayes, Soléne

Szárnyalás: az alapötlet

Mélyrepülés: a számomra összecsapott vége

Érzelmi mérce: túlfűtött, tele erotikus, +18 karikás részekkel

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:

A The Idea of You - A rólad alkotott kép történetének filmes főszereplői (Anne Hathaway és Nicholas Galitzine) nem először szerepelnek olyan alkotásban, aminek könyv adja az alapját. Mostani nyereményjátékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismered fel a filmeket egy-egy jelenet alapján. Ha tudod a film címét, akkor már csak azt kell megírnod, hogy melyik könyv alapján készült az alkotás! Nyomozásra fel, és ha szerencsés vagy megnyerheted a Maxim Kiadó által felajánlott könyv egyik példányt.


Melyik könyvből készült filmben látható ez a jelenet? A könyv íróját és címét keressük!


A blogturné további állomásai:
Július 30 - Zakkant olvas
Augusztus 02 - Kelly és Lupi olvas
Augusztus 05 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése