KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. szeptember 10., kedd

Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens - Két királynő háborúja (Vér és Hamu #4.)


Folytatódik Jennifer L. Armentrout nagysikerű Vér és Hamu sorozata a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. Poppy és Casteel izgalmakkal és fordulatokkal teli története újabb részhez érkezett. Eddig Casteel küzdött Poppy-ért, de vajon most Poppy is ugyanúgy fog küzdeni szívtársáért? Vajon sikerül legyőzni a legnagyobb ellenségüket, aki jelenleg útjukban áll? Gyere és kövesd a Két királynő háborúja blogturnét, hogy többet megtudj a könyvről, legyél részese te is ennek az utazásnak!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2024. Zafír pöttyös
736 oldal
Fordította: Rácz Kata
Goodreads: 4,08
Besorolás: high fantasy, romantasy, felnőtt, vámpír, vérfarkas, mágia

A ​háború csak a kezdet…
AZ ARANYKORONÁK KÉTSÉGBEESÉSÉBŐL
Casteel pontosan tudja, hogy a Vérkirálynőnél nincs alattomosabb és gonoszabb a birodalomban. Azonban a megrázó felfedezésekre még ő sem tudott felkészülni. Már-már elképzelhetetlen a Vérkirálynő gaztetteinek mértéke.
HALANDÓ TESTBE SZÜLETVE
Poppyt semmit sem akadályozhatja meg abban, hogy kiszabadítsa a királyát, és mindent elpusztítson, ami a Vérkirálysághoz kötődik. Az Élet Ősi Lényének
testőrei minden erejükkel támogatják, a vérfarkasok mögötte állnak. Poppynak meg kell győznie az atlantiai tábornokokat, hogy az ő elképzelései szerint cselekedjenek, és ezúttal nem fújhatnak visszavonulót. Nem, amíg őbenne él a remény, hogy olyan jövőt építsen,
amiben mindkét királyság békében élhet egymás mellett.
EGY HATALMAS, ŐSI ERŐ EMELKEDIK FEL…
Poppynak és Casteelnek együtt kell kiállniuk a szerelmükért, a szeretteikért, és megóvni a védteleneket. Régi és új hagyományok közepette. Azonban ahhoz, hogy véget vessen a Vérkirálynő üzelmeinek, a lánynak talán épp azzá kell válnia, amivé a prófécia jövendölte, és amitől a legjobban fél…
A HALÁL ÉS PUSZTÍTÁS ELŐHÍRNÖKE


Első megjegyzésként jeleznem kell, hogy a bejegyzés spoileres lehet a sorozat korábbi részére, illetve nagyon enyhe mértékben erre a részre is.
Ott hagytuk abba az előző részt, hogy Casteel önként a Vérkirálynő fogságába vonult, természetesen Poppy a vérfarkasokkal és a királysággal a háta mögött azonnal ki akarja szabadítani. Csakhogy alapos tervet kell felépíteniük, össze kell hangolni a seregeket és rávenni a tábornokokat, hogy kövessék a közös stratégiát, mely bizony háborúhoz vezet, ahol nem kerülhetik el a veszteségeket sem. Poppy súlyos megrázkódtatáson esett át, amikor kiderült Isbeth valódi személyisége, és miket tett korábban. Poppy nem csak őt, de az egész Vérkirályságot is fel akarja számolni, más megoldás nincs. Minden követ megmozgat, hogy kiderítse, hol tarthatják fogva a férjét, hogyan szabadíthatná ki a lehető legbiztonságosabb módon, hiszen tudja, hogy milyen módszerei vannak a Vérkirálynőnek.
Úgy tűnik ez a sorozat számomra guilty pleasure olvasmánnyá vált, ragaszkodom hozzá, hogy olvassam, sőt falom a lapokat, közben azért tisztán látom, mennyi idegesítő elem van benne, a hosszúsága, Poppy identitásának változásai, az ezer kérdés, stb. De közben imádom a szereplőket, a felépített világot, és ismerni akarom a történetet, akármerre megy a cselekmény. Nos, a szerző ebben a részben is az idegeimen táncolt. Ez a felkészülés – egyben a szerelmesek egymástól külön töltött ideje – a nem kevés oldalszámú könyv kb. feléig tart, ezt álmomban nem gondoltam volna. Ez kegyetlenség volt! Viszont rettenetesen örültem Casteel szemszögének, végre első kézből ismerhettem meg a gondolatait, és a gyomorforgató eseményeket a fogsága során. A szemszöge révén megismerhetjük Isbeth udvartartásába tartozókat, a Szolgálólányokat, köztük a titokzatos Millicentet, aki bizony erős meglepetést tartogat a személyét illetően. Aztán itt van Casteel bátyja, Malik Da'Neer, akiről végre megtudjuk, mi a fenét keres  Vérkirálynő udvarában. Nem utolsó sorban Callum is érdekes karakter, amellett, hogy arany színben pompázik, és nem igazán lehet megölni, még egész érdekes dolgok derülnek ki róla, érdemes odafigyelni rá. A regény második fele az összecsapásra való felkészülésről szól, amely során persze ezer új kérdés merül fel és számos esemény történik, meglepő új szereplőkkel és kapcsolatokkal, egyre több minden kiderül a múltról, Poppy megsebesülésének éjjeléről, kik voltak ott valójában. Ezek mint rendkívül fontosak, de szinte eltörpülnek az Egyesülés kérdése mellett, aminek eljövetelére korábban számos jel utalt. Nem tagadom, én is erre voltam a legkíváncsibb, tényleg annyira megvisel-e, mint az olvasók nagy részét? Moly-os ismerőseim, akik angolul olvasták, majdnem mindenki kiborult ezen a történésen. Hiszen annyira aranyba foglalt volt az eddigi részek során Poppy és Cas szereleme, a lelki társak, sőt, szívtársak fogalma, és egyáltalán, annyira tökéletes ez a páros így ahogy van. Már a regény első felében sor kerül Poppy táplálkozására Kieranból, ami egyáltalán nem szexuális jellegű, még úgy sem, hogy direkt kínos jelenetekre gondol, ugyanis vérivás közben Poppy látja a gondolatait. Ez mégsem érzéki, sokkal inkább ugratás jellegűnek tűnik,  Kierantól simán kitelik. Rendszeresen együtt alszanak, bár Kieran többnyire farkas alakban van, de sem éjjel sem nappal, soha nem éreztem, hogy romantika szövődhetne köztük. Már a korábbi részekben is szépen fejlődött kettejük kapcsolata, Kieran mindig ott volt és támaszkodhatott rá, (sosem felejtem el AZT a jelenetet, amikor ez a támaszkodás bizony elég közeli volt), és ebben sosem volt romantikus jelleg. Casteel konkrétan nagyon is hálás volt Kierannak a támogatásért, sosem mutatott féltékenységet. Mégis, volt néhány mondat, ami azt bizonyítja nekem, hogy ez egy be nem sorolható kapcsolat közöttük, és szeretném, ha tovább bonyolódna, nekem ez nincs ellenemre - szembemenve a közfelháborodással. 
A könyv második felében aztán eljön a pillanat, amikor dönteniük kell az Egyesülésről, mert a körülmények miatt mindegyiküket jelentősen megerősítené a végrehajtása, szükségük van rá, Kierannak különösen, hiszen átokkal sújtották. A legkevesebb bajom a könyv olvasása során az Egyesüléssel volt. Aki az interneten terjedő szexuálisan túlfűtött szerelmi háromszöges drámára számít, az csalódni fog. Szerintem tökéletesen állt hozzá JLA, elfogadható volt a kivitelezés, mivel nem volt túlzó, sem extrém. Ez egy hagyományról, egy lehetőségről szól, a kötelék megerősítése a cél, amit egyszerűen meg kellett tenniük – az egymásból való táplálkozás lépését, ami szigorú sorrend szerint zajlik. Aztán van az a pont, amit már nem kötelező átlépni, amikor ez a felizzott testi/szellemi állapot eljut egy csúcspontra és még többre vágynak az érintettek. Poppy nem áll meg, ez az ő döntése ebben az euforikus pillanatban, és semmi felesleges, részletekbe menő leírás nincs, legfeljebb karok-lábak egyéb testrészek simulása, kavarodása. Ami itt történik abban én nem éreztem semmi romantikus aspektust Kieran vonatkozásában. Az már más kérdés, hogy a következő részben érzelmi síkra tereli-e a szerző ezt a szálat, itt ez még konkrétan nem történik meg. Milyen jó lett volna itt egy Kieran szemszög, akkor sokkal többet tudnánk!
Ellenben voltak másféle problémáim a regénnyel. Így a negyedik rész végére kiderülhetne már, ki is Poppy valójában, még mindig nem érzem véglegesnek az identitását. Úgy tűnik, a közvetlen felmenőiről már biztosak lehetünk, de hogy az ősi vérvonal még mit hoz ki belőle, nincs lezárva. Jó lenne, ha a következő könyvben nem lenne ebben egy újabb 180 fokos fordulat. Vagyis a következő utáni részben, mert ha jól rémlik, a következő rész kb. az eddigiek elbeszélése lesz Casteel szemszögéből, amit nagyon várok. 
Sajnos Casteel részben a fogság miatt is, de most erősen háttérbe szorult a cselekmény szempontjából. Nekem jobban tetszett, amikor együtt próbáltak előre jutni, együtt hoztak döntéseket, reménykedem, hogy visszaerősödik a továbbiakban, most ugyanis Poppyra túl nagy nyomás nehezedik, és mintha csak királynője lenne Atlantiának nem királyi párja.
A végső összecsapás, ami felé az egész regény haladt, izgalmas volt, de közben azt se tudtam ki kicsoda, és épp mit is csinál, csak kapkodtam a fejem, elég zűrös jelenetsor volt. A címhez képest, ami egy jóval nagyobb háborút ígért, még rövidnek is mondható. Azért rendesen rám hozta a szerző a frászt, konkrétan az infarktus kerülgetett, aztán mégsem, végül csak sikerült újra egy kis függővéget összehozni. Imádtam a végén Nektas felbukkanását, és rengeteg magyarázatát. Tényleg nem véletlenül ajánlott A ​Shadow in the Ember – Árnyék a parázsban (Hús és tűz 1.) olvasása ezen rész előtt.
A korábbi részben megismert drakenek ebben a regényben is nagy szerephez jutottak, elsősorban Reaver, aki számos vicces pillanatot okozott szarkasztikus stílusával, és nem kevés alkalommal a megjelenésével, ugyanis egyáltalán nem zavartatta magát a manifesztálódást követő meztelenség. Ő is közel áll Poppyhoz, hűséges, megbízható szövetséges. A vérfarkasok szerepe most is jelentős, nagyon szeretem a jeleneteiket, a köteléken keresztül való kommunikációjuk isteni ötlet. Hiába volt hosszú a regény, a vérfarkasokról még többet szerettem volna olvasni, főleg a kiemeltebb szerepet kapott Vonettáról, Delanoról, Emilről, stb. Ja és Tawny is előkerült, kicsit zűrzavarosan, remélem róla is sokat hallok még, annyira hiányzott Poppy oldaláról egy bizalmas barátnő.
Talán, majd egyszer egy újraolvasás során sokkal többet megértek a világfelépítésből, és tisztába kerülök a 200 szereplő nevével és származásával, de csak azt tudom mondani újra, nagyon szeretem a történetet minden hibájával együtt, részemről nincs megállás, továbbra is velük maradok, várom a következő részt, és utána a befejezést.
Kép: Pinterest

Borító: A draken megjelenik a borítón.
 
Kedvenc karakter Casteel, Poppy, Kieran

Szárnyalás: Egyértelműen Reaver, és milyen jó volt Nektas a végén.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Casteel kiszabadítása után nincs hiány a spicy jelenetekből. de nem hiszem, hogy ebben a sorozatban bárki panaszkodna ezzel kapcsolatban.

Értékelés: 




Nyereményjáték
 
A mostani játék teljesítéséhez nincs más dolgotok, mint a kiadó honlapján elérhető beleolvasót figyelmesen olvassátok végig. Ezután az állomásokon feltett kérdésekre válaszolni nagyon könnyű lesz!
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

KÉRDÉS:   KI POPPY VÉR SZERINTI ÉDESANYJA?


Állomások

09.10 Kelly & Lupi olvas
09.12 Könyv és más
09.14 Insane Life




2024. szeptember 6., péntek

Kasie West: Borrow my Heart


A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Kasie West legújabb romantikus YA-regénye, a Borrow My Heart. A történet középpontjában egy kegyes hazugság, egy kéretlen segítség és egy hatalmas félreértés állnak, amelyek eléggé megbonyolítják Wren életét. Ha szeretnétek Ti is megismerni Wren és Asher történetét, tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért, amit a kiadónak köszönhetően egy szerencsés olvasónk megnyer a blogturné végén!
 
Menő Könyvek 2024.
312 oldal
Fordította: Hartinger Emese
Goodreads: 3,64
Besorolás: YA, romantikus, kutya, család
 
Wren ​már rengeteg kutyát megmentett – de most egy fiút kell megmentenie.
Wren imádja az állatokat. A menhely összes lakójával remekül kijön, még a nehéz természetű Beannel is. Sőt, ő a kedvence. Az emberekkel azonban már más a helyzet. Irracionálisak, kiszámíthatatlanok, nem tartják be a szabályokat… és úgy tűnik, nem igazán kedvelik a lányt.
Amikor azonban végighallgatja, hogy egy srácot megaláz a barátja, amiért felültette egy neten megismert kamucsaj, és az egészet még videóra is veszi, félreteszi a logikát és a józan ellenérveket. A srác megmentésére siet, és azt állítja, hogy vele levelezett. A rögtönzött találka azonban jobban sikerül, mint várta: Asher megtestesít mindent, ami Wren életéből hiányzik – laza, vicces és igazi ölelés-világbajnok. Mire a lány észbe kap, már a sokadik kamurandijukon vannak. De Asher vajon megbocsátja, hogy nem az, akinek mondta magát? És Wren képes lesz valaha megbízni egy ennyire impulzív fiúban?
Kasie West hitelesen és érzékenyen mutatja be az első szerelem szépségeit és buktatóit ebben a magával ragadó romantikus regényben. 

Még csak egy regényt olvastam a szerzőtől, A távolság relatívot, de az annyira tetszett, hogy három másik regényét is beszereztem már, a polcomon várják a sorukat. A mostani választáshoz természetesen a fülszöveg ismerete nagyban hozzájárult, nagyon szeretem ugyanis az állatokat. Bár most csak egy cicám van, minden vágyam, hogy egyszer lehetőségem legyen hazavinni egy menhelyi kutyust.
Igencsak szokatlan a regény kezdete, Wren épp egy kávézóban ücsörög egy védett sarokban, amikor bejön két srác és a beszélgetésükből kiderül, hogy egyikük a neten levelezik egy lánnyal, aki úgy tűnik élőben nem akar találkozni vele, most sem jött el a "randira". A másik srác szerint ez annyira égő, hogy le kell videóznia őt, ahogy kétségbeesetten várakozik, és aztán ezzel fogja beégetni a barátját valamelyik közösségi felületen. Csakhogy Wren kiszökik hátul, hogy megérkezhessen, immár "Gemma"-ként, így megvédve Ashert a megszégyenüléstől. Minden egész jól alakul, többször is találkoznak, megismerik egymás barátait is, buliznak, együtt lógnak, de ami a legfontosabb, közös projektet indítanak Bean-ért. Ez a pitbull keverék kutyus kissé félelmetes kinézetű és a modora sem a legjobb, hosszú hónapok óta senki sem viszi haza a menhelyről, ezért valóságos médiahadjáratot szerveznek a mielőbbi örökbefogadás érdekében. Közben Wren nagyon is tudatában van annak, hogy színt kellene vallania, ki is ő valójában. Tetszik neki Asher, nem akarja elveszíteni, egyre nehezebb titkolni a valóságot. Csakhogy a másik oldalon sem mondtak mindenben igazat, a bomba bizony hamarosan robban.
Amit eddig meséltem, az kb. a felszín kapargatása, mert itt a cuki szerelmi szál kibontakozásánál jóval összetettebb történetről van szó, amit nem igazán említ a fülszöveg. Nem is tudom a két bonyodalom közül melyik a hangsúlyosabb. Egyrészt a közösségi média veszélyeire való felhívás fontos üzenete a regénynek, hisz van itt ez az egészen "ártatlan" személyiségcsere, Wren másnak adja ki magát, ugyanakkor ez a való életben sokkal rosszabbul is elsülhet. Szerintem nincs olyan fiatal, vagy idősebb, aki ne hallott volna olyan esetről, hogy valaki más név alatt chatel, kompromittáló képeket csal ki, vagy épp randit szervez más személyisége mögé bújva. Megvannak ennek a komoly veszélyei, és nem akarok spoilerezni, de a szerző ezt a szálat még tovább viszi, a későbbiekben durvább dolgok is felszínre kerülnek. Fontos erről olvasni a fiataloknak, tetszett, ahogy a szerző a közösségi média marketing ereje mellett a hátrányaiból is mutatott példákat.

A másik fontos eleme a regénynek Wren családi háttere. Az apukájával lakik, a nővére nemrég elköltözött az egyetem miatt, de csak a közelbe, úgyhogy sokat van otthon. Hogy hol az anyuka? Évekkel ezelőtt lelépett. A szerző tehát egy szokatlan helyzetet mutat be, milyen is egy egyedülálló apa mellett az élet, aki sokat dolgozik, meglehetősen kihasználják a munkahelyén, de vállalja ezt, mert biztos az állása, még ha keveset is keres. Nem az álmainak él, hiszen fel kell nevelnie a lányait. Wren és a nővére mindketten sérültek ebben a helyzetben, hiszen az anyjuk él, de inkább egy kommunában lakik szinte csövezve, mintsem velük. Wren a keményebb dió, ő hónapokig inkább nem is beszél vele, nem kerget egy álomképet. Aztán ez a szál is tovább bonyolódik, mikor az anyjuk meghívja a két lányt magához a július 4-i ünnepekre. 
Nekem anyaként (pont két lányom van) elképzelhetetlen ez a helyzet, nem is tudtam beleélni magam. Borzalmas helyzet ez,  a lányokénál is nagyobb csalódást éreztem a fejlemények kapcsán. Wren személyiségét erősen ez határozza meg, a saját maga által felállított szabályrendszerének okai ebben a problémában keresendők.
De térjünk vissza a vidámabb hangulatba! A szerző valami eszméletlen jól ír a testvéri és a baráti kapcsolatokról, volt itt is bőven mindenből. Wren barátnője Kamala és a nővére Zoey, valamint Asher családja és a barátok mind sokat tettek hozzá a regény vicces hangulatához, mert a fenti zűrök ellenére sokat lehet nevetni is a történet kapcsán.
Amit nagyon irigyelek az amerikai oktatási rendszerből, az az, hogy az önkéntes melókkal krediteket szerezhetnek a főiskolához. (Tudom, hogy nálunk is van hasonló kezdeményezés, de inkább hagyjuk is, tudnék mesélni a tűzoltóság takarításáról.) Amerikában rengetegen dolgoznak menhelyeken, és ez óriási segítség az állatoknak, és nagyszerű fejlődés a gyerekeknek. Igazi út a felnőtté váláshoz, a felelősségvállalás elsajátításához.
Wren meséli el a történetet, és nekem őszintén szólva hiányzott, hogy Asher fejébe is belelássak, így a fiú nem került igazán közel hozzám. Hozzátett ehhez a kölcsönös titkolózás, nem éreztem igazán az érzelmek elmélyülésének a lehetőségét, és ez nem is történt meg. Kicsit furcsálltam ez, mert 17-18 éves szereplőknél  ennél több szokott történni, nem pont fizikailag gondolom, inkább érzelmileg, szerintem az olvasók is ezt várnák. Olyan volt, mintha 14-15 évesek lennének a szereplők. Minden jó, ha jó a vége, összességében nagyon olvastatta magát a történet, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet és persze a kutyusnak is végig szurkoltam, hogy méltó gazdára találjon. 
Ha egy könnyed nyári tini olvasmányra vágysz, ami azért mélyebb tartalmat is ad, már meg is találtad.
Kép: saját

Borító: Nem a kedvenceim a rajzolt borítók, de ez cuki. Kár hogy a srác a könyvben nem szemüveges.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: Minden ami az állatmenhelyhez kapcsolódik.
 
Mélyrepülés: Az anyuka.

Érzelmi mérce: A főszereplők közötti vonzalom alig-alig bontakozik ki, a korukhoz képest erősebb érzelmi szálat vártam.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!



Nyereményjáték

A mostani játékunkban olvasnotok kell, mégpedig a BORROW MY HEART beleolvasóját, ugyanis az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.
(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

KÉRDÉS:  Milyen magas Asher?
 

Állomások
09/02 - Kitablar
09/04 - This is my (book) universe.
09/06 - Kelly és Lupi olvas
09/08 - Hagyjatok! Olvasok!




2024. szeptember 5., csütörtök

Rebecca Yarros: In the Likely Event - Abban az esetben


Rebecca Yarros: In the Likely Event - Abban az esetben című regénye a sorsszerűségek története. Izzy és Nate élete egy repülőgép-balesetet követően örökre összeforrt, még akkor sem tudnak igazán továbblépni, ha külön utakon járnak. Tíz év elteltével ismét találkoznak Afganisztánban egy katonai bázison, ám ekkor már nem tudják a szőnyeg alá söpörni a múltat és az érzéseiket. Légy részese Te is ennek a megindító, szerelmi történetnek - tarts a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz az állomások feladványaira, lehetőséged nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt is!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2024. Rubin pöttyös
376 oldal
Fordította: Puskás Tímea
Goodreads: 4,21
Besorolás: felnőtt, romantikus, katonaság, realista
 
Amikor Izzy Astor felszállt a hazafelé tartó repülőre, semmi különösre nem számított; csak arra, ami egy átlagos ünnepi utazással együtt jár: tömeg, zsúfoltság, stressz.
De a mellette ülő pasi minden, csak nem átlagos. Nate Phelan sötét hajának, kék szemének és izgalmas, ám kissé nyers sármjának képtelen ellenállni. Le sem tudják tagadni a köztük pillanatok alatt fellobbanó vonzalmat. Izzy soha nem hitt a sorsban, de ezentúl fog. Pár perccel a felszállásuk után a repülő a Missouri folyóba zuhan, és ezzel végérvényesen megváltozik az életük. Ahogy ők maguk is.
Miután túlélik a balesetet, Nate bevonul a seregbe, míg Izzy a politikai pálya mellett dönt. Annak ellenére, hogy a baleset utáni évek alatt párszor találkoztak, az időzítés valahogy sosem tűnt jónak ahhoz, hogy kapcsolattá alakuljon a vonzalom. Végül az egyre veszélyesebbé váló Afganisztánban futnak össze, ahol Nate-et bízzák meg Izzy védelmével.
A férfi mindent megtenne, hogy biztonságban tudja a nőt. És még többet, hogy elnyerje a szívét…


Én még nem olvastam a Fourth Wing-et a szerzőtől, ellenben a Tiéd vagyok (Flight & Glory) katonai-romantikus sorozatát igen, az első három részt.
Családi kötődés miatt nagyon szeretem a military-romance könyveket, úgyhogy azonnal lecsaptam a lehetőségre, hogy olvashassam az In the Likely Event-et.
Azt már korábban is tudtam, hogy Rebecca alaposan ismeri az amerikai katonafeleségek életét, méghozzá első kézből, hiszen a férje veterán Apache-pilóta. Személyes tapasztalatait vitte a regénybe, hiszen ez a hivatás megmutatja a katonaember elkötelezettségét, kötelességtudatát, önzetlenségét, és azt is, mennyi alkalmazkodással, lemondással jár a család felé és fordítva. Sokszor éreztem kihangsúlyozva a regény során, hogy bizony sokat köszönhetünk a katonáinknak, ők biztosítják, hogy az országban béke legyen és biztonság. A sereg kötelékében a különleges egységek tagjai még nagyobb kockázatot vállalnak, ők védelmezik a magasabb rangú személyeket, illetve például ők segítik kimenekíteni az embereket  veszélyhelyzetben. Nos, ők még csak nem is beszélhetnek a szeretteiknek arról, hol vannak és mivel foglalkoznak pontosan. Szerintem ők duplán hősök.
Most, hogy elolvastam ezt a regényt, értelmet nyert az Afganisztánt elhagyó amerikaiak története, amit velem együtt értetlenül nézett végig a világ a 2021-es híradásokban. A szerző ezen a szerelmi történeten keresztül megmutatta, milyen volt a valóság azokban az utolsó napokban, hogyan zajlott az evakuálás.
Isabeau Aster (Izzy) és Nathaniel Phelan nem először találkoztak, amikor a kabuli replőtéren bemutatták őket egymásnak, mint védett személyt a testőrének. Izzy a politikus főnöke megbízásából érkezett az országba, diplomáciai küldetésre, de valójában a fotóriporter nővérét akarja kimenekíteni, aki nem adott hírt magáról egy ideje. A szikrák azonnal pattognak Nate és Izzy között, a katonatársak rögtön leveszik, hogy Izzy "az a lány", aki többször is felbukkant már a férfi életében. Az első találkozás tíz évvel ezelőtt, egy repülőgépen történt, egymás mellett ültek, készülve a felszállásra. Izzy fél a repüléstől, Nate próbálja elterelni a figyelmét, holott ő meg épp most repül először. A köd miatt hosszasan állnak a kifutópályán, van idejük beszélgetni, és mindketten úgy érzik, mintha ezer éve ismernék egymást. A gép felszáll, de rögtön le is zuhan a Missouri folyóba. Szerencsére túlélik a balesetet, de mindketten megsérülnek. Nate nem engedi el Izzy kezét, vele megy a kórházba, azt hazudja, hogy ő a férje, csak hogy minél hamarabb megműthessék. Közben jönnek érte a seregtől a kísérői, velük kell mennie, de Izzy legalább már biztonságban van. Ez egy epikus találkozás volt, csak sajnos rossz időben, hiszen Izzy egyetemre megy, Nate pedig a seregbe, hosszú távra, a kiképzés után éles bevetésekre is. Nincs helye az életében egy komoly kapcsolatnak, talán még évekig.
 
A történet két idősíkon játszódik, a jelenkori izgalmas események váltakoznak a múltban történt találkozások visszaemlékezéseivel.  A váltott nézőpontnak köszönhetően alaposan megismerhettem mindkettejüket, a családi hátterüket, a barátokat, katonatársakat. A regény karakterközpontú, bár a háttérben folyó cselekmény is nagyon izgalmas, mégis a két főszereplő és a kibontakozó szerelmük teszi emlékezetessé a regényt. Korábban is tapasztaltam, hogy a szerző gyönyörűen ír, de ebben a regényben még szintet is lépett. Áradnak az érzelmek a szavaiból, mesterien tudja átadni a tiltott szerelem miatti feszültséget, és én egyszerűen imádom ezt a felütést. Olyan történt meg velem a könyv olvasása során, ami nagyon ritkán, szó szerint eleredtek a könnyeim, olyan szinten adta át az érzelmeket, hogy nem a cselekmény miatt sírtam, hanem olyan mélyen mozgatott meg érzelmeket bennem, amire csak nagyon kevés író/könyv képes. Anélkül, hogy bármi többet elmondanék a történetről, inkább az érzelmi oldalát emelném ki. Ez a kapcsolat egyértelműen egy lelki társi találkozás. Azonnal egy hullámhosszon voltak ők ketten, már a repülőn, és bár a vonzalom is kölcsönös, mégis az események egy magasabb szintű kapcsolódást alakítottak ki közöttük. Átélni egy balesetet, ami bármelyikük számára akár végzetes is lehetett volna, ez egy olyan mély trauma, amit nem tud semmi kitörölni, sem idő, sem ember. Amit átéltek, és tettek egymásért, az feledhetetlen kötődés. Aztán folyton úgy hozza az élet, hogy hiába találkoznak, valami akadály mindig felmerül, ami miatt nem lehetnek együtt, de a kötelékük sosem szakad el, mondjanak bármit is. Aztán ahogy a kötődés szerelemmé válik, még ha maguknak se vallják be igazán, az valódi perzselő tűzzé alakul. Olyan fajta tűz, ami nem enged a szívükbe mást, még akkor sem, ha próbálkoznak új kapcsolatokkal, de felesleges, mert mind meddővé válik. Felteheted a kérdést ezt olvasva, de akkor a szerelem miért nem győz le minden akadályt? Nagyon különböző a családi hátterük, ezen mindkettejüknek dolgozniuk kell, hogy teljesítsenek önmaguk és a világ felé, és belülről változzanak is.
Mindkét karakter kedvenc lett, Izzy bátor, kedves, szeretetre méltó, és csupa jóság, de női olvasóként nem kérdés, hogy engem Nate nyűgözött le igazán. Már 19 évesen is bizonyított, amikor gyorsan és okosan kellett reagálni a balesetnél, később katonaként az átélt borzalmak ellenére, megküzdve a démonaival, jó ember tudott maradni, aki az életét adná a védelme alá tartozókért. Nagyon megérdemelte, hogy megkapja, amire/akire igazán vágyik, és boldog lehessen.  
Tartalmaz a könyv néhány erotikus jelenetet is, amelyek írása szintén jól megy a szerzőnek, mennyiségben és minőségben is pont ezt vártam tőle.
Imádtam, hogy rengeteg könyves és némi zenés utalás is volt a történetben, Izzy könyvmoly, Nate pedig irodalom szakon tanult, a távoli jövőképében benne van, hogy tanár legyen. Szabadidejükben mindig olvasnak, és ajánlanak, küldenek egymásnak olvasnivalót, jelölve a könyvekben a kedvenc idézeteket. Ez annyira szívmelengető volt. Jó, mondjuk azt nem hittem el, hogy a kimenekítő akció során a nadrágja oldalzsebéből előkapja a könyvet, és olvas pár fejezetet a helikopteren. Na ezt azért kétlem.
Készüljetek fel, hogy olyan szinten behúz a történet, hogy lehetetlen letenni. Én az első nap egyhuzamban olvastam, addig muszáj volt eljutnom, míg ki nem derült, hogy kb mi lesz a vége, és csak az utolsó 30+ oldalt vittem át másnap reggelre.
Nagyon örültem, hogy HEA lett a vége, és kaptam egy később játszódó epilógust is, úgy éreztem, nagyon megérdemeltem, hogy boldog sóhajjal fejezhessem be a könyvet. Jelenleg az idei olvasmányaim közül benne van ez a regény a top 5-ben, és nagy versenyben az élen áll a legjobb romantikus díjáért. Olvassátok, le lesztek nyűgözve. 
Képek: Pinterest
 
Borító: A repülés, na igen, erről van szó.
 
Kedvenc karakter Nate, Izzy

Szárnyalás: A katonai szál nekem nagyon bejött.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Olyan szinten megmozgatta az érzelmeimet, hogy random elsírtam magam többször is.

Értékelés: 

 
Nyereményjáték
 
Izzy és Nate a repülőgépen könyvekről beszélgetnek, és az olvasás szeretete többször is visszatér a regény folyamán. A nyereményjátékban a párbeszédeikben említett könyvek fülszövegrészletét adjuk fel feladványként - Nektek az a feladatotok, hogy kitaláljátok a szerző nevét és a könyv címét. A megoldást pedig írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
Feladvány: “Amikor a tizenhat éves Katniss Everdeen a húgát mentve önként jelentkezik, hogy részt vegyen a viadalon, az felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem fél a haláltól. A túlélés a vérében van.” 
 
 
Állomások
09.03. Kitablar
09.05. Kelly és Lupi olvas
09.07. Readinspo
09.09. Veronika’s Reader Feeder
09.11. This is my (book) universe
09.13. Zakkant olvas
 

 

2024. szeptember 2., hétfő

Daniel Mason: A ​tél katonája

 

Maxim Kiadó, 2020
380 oldal
Fordította: Ipacs Tibor
Goodreads: 3,99
Besorolás: torténelmi fikció, romantikus

Bécs, ​1914. Lucius ifjú orvostanhallgató, amikor Európában kitör az első világháború. Rabul ejtik a frontsebészetről szóló szép, romantikus történetek, így rögtön jelentkezik önkéntesnek, arra számítva, hogy egy jól felszerelt, tábori kórházba kerül. Ám amikor megérkezik a Kárpátok egy távoli, magasan fekvő völgyében álló, katonai célra rekvirált templomhoz, egy olyan előretolt állást talál, ahol farkasordító hideg van, és korábban tífusz tombolt. A többi orvos már elmenekült, és csak egy rejtélyes ápolónő maradt ott: Margarete nővér. De Lucius kezében még sosem volt szike. Miközben a téli tájon dúl a háború, beleszeret abba a nőbe, akitől meg kell tanulnia a kényszer diktálta, brutális orvoslást. Egy nap egy különös katonát hoznak be hozzájuk a hóból, akinek az egyenruhája furcsa rajzokkal van kitömve. Bár menthetetlennek tűnik, de végül Lucius olyan döntést hoz, amely örökre megváltoztatja az orvos, a beteg és a nővér életét. A birodalmi Bécs aranyozott báltermeitől a keleti front jeges erdeiig, a kézzel összetákolt műtőtől a csatamezőn száguldó kozák lovasságig: ez a könyv a háború, a gyógyítás, a család és a megtalált szerelem története a történelem viharai közepette, mely bemutatja, milyen hibákat követünk el, és milyen becses lehetőségek adódnak, hogy azokat jóvátegyük.

Őszinte leszek, valahogy átugrottam a fülszöveg első során, ahol a dátumból azonnal kiderül, hogy a történet az I. világháború idején játszódik. A borító alapján én a II. világháborúra tippeltem és nem is érhetett volna nagyobb meglepetés, mintsem, hogy a történet máskor játszódik. Viszont így még inkább izgalmas volt számomra a regény, mert nem túl sok történetet olvastam, ami az I. világháború alatt játszódott volna.

A történet szerint Lucius egy fiatal orvostanhallgató, aki ahelyett, hogy valódi kórházban tanulná az orvoslást, a fronton szerez gyakorlatot, hiszen kitör az I. világháború, ő pedig a többi fiatallal együtt, romantikus képzelgések közepette bevonul. "Orvosként" egy istenhátamögötti, eldugott völgyben lévő "kórházba" kerül. A kórház szó nem véletlenül került idézőjelbe, mert egy falu temploma lett kinevezve kórháznak. A helyszínen egy felfegyverzett, kissé őrült fiatal apáca fogadja, a többi orvos vagy meghalt, vagy elmenekült.
Lucius pedig itt aztán belekerül az élet sűrűjébe, hiszen ő még operálni se operált senkit, itt pedig megküzd tífusszal, amputációkkal, nemi betegségekkel, mentális problémákkal... Persze az ifjú apáca, Margarete nővér ott van mellette, segít neki, sőt tanítja, oktatja. Természetesen a folyamatos együttlétük Luciusban olyan gondolatokat ébreszt, amit egy nővér iránt soha nem volna szabad éreznie. De vajon van esélye egy fiatal, tapasztalatlan orvostanhallgatónak és egy szintén fiatal, de Istennek elkötelezett apácának?

A regény olvasását sokáig halogattam. Hol túl nyár volt hozzá, hol túl tavasz, hol túl jó volt a hangulatom, hol túl borús, hogy egy háborús regényt olvassak. De végül belefogtam és rettentően pozitívan csalódtam! A történet bár picit lassan indul, de egy idő után már annyira érdekes lett a számomra, hogy alig tudtam letenni a könyvet. "Szerencsére" a háború valódi borzalmai itt messze vannak, hiszen ez a kórház, ahogy írtam, egy eldugott kis völgyben fekszik, így a csaták elkerülik őket. De mégis teljesen tisztában vagyunk, hogy mi zajlik a világban, hiszen folyamatosan érkeznek a sebesültek, a szerző pedig rettentő érzékletesen írja le, hogy milyen sérüléseket szenvedhettek a katonák és mennyire kezdetlegesen tudták őket gyógyítani. Néha maga a kezelés rosszabb volt, mint maga a sérülés. Lucius pedig a sok fizikai sérült mellett megpróbálja a mentális sérülteket is kezelni, több-kevesebb sikerrel.
Sajnos az élet nem engedi, hogy Lucius és Margarete együtt maradjanak, elszakadnak egymástól és itt jön a következő nehézség.. hogyan lehet bárkit is megtalálni a háború káoszának közepette. A történet egyszerre volt brutális és gyönyörűen írt, a szerző néhol olyan képi részletességgel írt a borzalmakról, hogy a hideg is kirázott. Aztán hirtelen átmentünk valami nyugodtabb területre, bemutatta, hogy a sok szörnyűség között is kivirágozhat a szerelem. Persze ez nem maradhatott így sokáig, hiszen háború volt, így újra megkaptuk a borzalmakat... Majd pedig a reményt, hogy mégis megtalálhatják egymást a háború közepette is. De a remény csalfa és nem mindig hozza meg azt, amire vágyunk vagy úgy, ahogyan vágynánk.
A háború ellentételezéseként pedig megismerjük, hogy az otthon maradottak hogyan élik meg ezt az egészet, hiszen a fiús szülők várnak, reménykednek, hogy a gyermekeik túlélik ezt a vérzivataros időszakot, a lányos szülők pedig már annyira "lentebb adják az igényeiket", hogy már bármilyen férfi jó férjjelöltnek, aki nem veszített el egy testrészt vagy bármi fontosabb szervet... Higgyétek el, hogy ezen részek sem voltak megnyugtatóak...

A történet vége pedig? Számomra meglepő fordulattal végződött, amit még mindig nem tudok eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem :).

Összességében nagyon tetszett a regény, egyedül azért nem tudok öt pillangót adni rá, mert amennyire "jó volt" a szerző a háború és az orvosi részek leírásában, úgy veszett el a szerelmi részeknél. Itt is beigazolódott, hogy nem minden férfi tud romantikus részt írni. Hát itt sem igazán sikerült Daniel Masonnek, pedig ez lett volna az a rész, ami segíthetett volna kicsit feloldani a sok borzalmat. Ettől függetlenül szerintem egy nagyon jól összerakott történet lett, ami elég érzékletesen mutatja be az I. világháborút és annak a szörnyűségeit, de itt és most nem a katonák, hanem az orvosok szemszögéből.

Borító: Nem vagyok tőle elájulva. Valahogy nem azt a hangulatot hozza, mint amit a könyv adott. Megnéztem a többi kiadást, vannak ennél a borítónál ezerszer jobbak is. Nekem a katona ruhája miatt azonnal a II. világháború ugrott be (ha volt ilyen egyenruha az I. világháborúban is, akkor elnézést!)

Kedvenc karakter: Lucius, Margarete nővér

Szárnyalás: Ahogy átadja a szerző az I. világháború hangulatát

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: megrázó

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!



2024. szeptember 1., vasárnap

Kerri Maniscalco: Kingdom ​of the Cursed – Átkozottak királysága (Gonoszok királysága #2)

 


Megérkezett a Gonoszok királysága várva várt folytatása: az Átkozottak királysága. Főszereplőink, Emilia és a Harag útja ezúttal nem máshova vezet, mint a pokolba. A fiatal boszorkány mindent megtenne annak érdekében, hogy ikertestvérének gyilkosát felkutassa, ezért szövetséget köt magával az ördöggel. Új titkok, új helyszín, egy mindent elsöprő szerelem. Tarts te is a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, akkor lehet, te leszel a szerencsés, aki megnyeri a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a könyvet!

Könyvmolyképző, 2024
408 oldal
Fordította: Papp Fruzsina
Goodreads: 4,12
Besorolás: fantasy, romantikus, erotikus

Egy ​nővér. Két bűnös herceg. Folytonos megtévesztés némi bosszúval fűszerezve… Üdvözlünk a pokolban!

Miután eladta a lelkét, hogy a Gonoszok királynéja legyen, Emilia a Harag hercegével a Hét körbe utazik, ahol kitárul előtte a bűn csábító világának kapuja.

Megfogadja, hogy bármit megtesz, hogy megbosszulja szeretett testvére, Vittoria halálát… még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy jegyességre kell lépnie a Kevélység hercegével, a démonok királyával.

A Gonoszok udvarának legelső szabálya? Ne bízz meg senkiben! A csalárd hercegek, fényűző paloták, titokzatos meghívók és ellentmondásos nyomok között Emilia magányosabb, mint valaha. Megbízhat egyáltalán Haragban, aki szövetségese volt a halandók világában? Vagy a herceg veszélyes titkokat rejteget a valódi természetéről?

Útja során Emilia minden elképzelhető próbatétellel szembekerül. Vajon megleli a mágikus tárgyakat, amelyek feloldják a múltja talányait, és megadják a válaszokat, melyekre vágyik…?

Vesd bele magad a szenvedélybe!

Édes jó Istenem. Hogy én mennyire szerettem ezt a részt! Bár több, mint egy éve olvastam az első részt, aránylag hamar vissza tudtam rázódni ebbe a különleges világba. A történet ott folytatódik, ahol az első abbamaradt (innentől spoileres lehet azoknak, akik még nem olvasták az első részt).
Emilia Harag hercegével leutazik a Pokolba, hiszen a lány megígérte, hogy hozzámegy a démonok királyához, Kevélység hercegéhez. Még úgy is, hogy Harag hercegével kezd picit több lenni köztük, mint szövetség, ami azért a főhős párunk között okoz pár feszült pillanatot.
Leérkezvén azonban minden a feje tetejére áll, Emilia pedig csak kapkodja a fejét, hiszen ki kellene nyomoznia, hogy mi is történt a testvérével, ki gyilkolja a boszorkányokat, de közben újabb rejtélyek kerülnek napvilágra és persze az sem mellékes, hogy túl kell élnie a fondorlatos hercegek által uralta világban. Ja és persze ott van Harag herceg, aki Emilia számára egyre vonzóbb, egyre izgalmasabb, de hát neki nagyobb feladata van....

Imádtam! Egyszerűen rajongtam, mind a történetért, mind a szereplőkért. A lenti világ különleges, izgalmas és rettentően veszélyes. A hercegségek mindegyike külön szabályokkal rendelkezik, amivel jó, ha tisztában vagy mielőtt belépsz oda. Persze, ahogy már az előző részben is írtam, a démonokkal való beszélgetés mindig rizikós, bármit mondasz, ígérsz, ajánlasz, mindnek valami következménye van. De egyszerűen imádtam kalandozni ebben a világban és Emilia (és Harag herceg) segítségével túlélni.
A rejtélyek pedig (lehet, hogy egyeseknek nyílegyszerűek voltak), engem megdolgoztattak, ugyanúgy fejtörést okoztak nekem, mint Emiliának (egy dolog volt nyilvánvaló, de arra szerintem mindenki rá fog jönni maga is). Nagyon szerettem az apró fejtörőket, jeleket, nyomokat, amikkel a főhősnőnk szembesült és lassan rakosgathatta össze a kirakó apró darabkáit.

Forrás
És persze a főszereplőink! Emilia még mindig impulzív, előbb cselekszik, utána gondolkodik, de apró karakterfejlődést már láttam nála, ami valószínűleg a harmadik részben fog kiteljesedni. Erős akarata van, amit bármin képes átvinni. Hiába van ott a halálosan dögös Harag herceg, ha neki feladata van, akkor feladata van. Én tuti elbuknék ezen a próbán és hamarabb vígasztalódnék a herceg karjai között, mintsem nyomoznék. De ezért vagyok én az olvasó és nem a főhősnő :D. Egyetlen egy dolgot tudnék felróni főhősnőnknek, mégpedig azt, hogy nagyon "kőszívű". Pedig ezt inkább a démonokra lehetne jelzőként használni... de mégis Emilia az, akinél már párszor én éreztem azt, hogy túlságosan keményszívű Harag hercegével szemben. A férfi mindent megtesz a lányért, TÉNYLEG mindent, segíti, tanítja, szereti, kihúzza a legnagyobb slamasztikákból is, Emilia meg kb úgy játszik vele, mint macska az egérrel. De remélem ez csak az írónő "második rész szindrómája", hogy húzza-vonja a főhősök közti kapcsolatot.
És ha már szereplők, nem feledkezhetek meg Harag hercegéről (nekem annyira tetszett volna, ha Wrath marad a neve és nem fordítják le). Rhysand, Rhysand, mindenem, sajnos erős konkurrenciád akadt! Harag herceg (elnézést a vulgáris kifejezésért), maga a nagy Nedves Álom. Minden téren. Kemény, arrogáns, kegyetlen, de akit szeret... azért mindent megtesz. Emiliát segíti minden téren, szereti, kényezteti és olyan vágyakkal ostromolja, amiért bármelyik nőnemű lény sikoltozva harcolna. A kinézete már csak hab a tortán. Nem lehet nem szeretni, imádni, odalenni érte.
És a két főhősünk közti kémia. Úristen! A szerző mindent megtett azért, hogy kaparjunk, kínlódjunk, bármit megtegyünk azért, hogy a két főszereplőnk között történjen már valami komoly is! De persze Kerri Maniscalco nem könnyítette meg a helyzetünket (és a főszereplőkét se), hiszen, ha történik valami konkrét is köztük, annak nagyon komoly következménye van. Így húzzák-halasztják a dolgot, mi meg kínlódunk velük együtt :).

És a történet vége? Természetesen függővég, olyan körömlerágós fajtából, úgyhogy kedves Könyvmolyképző, tessék minél hamarabb elhozni nekünk, magyar olvasóknak is a harmadik részt!

Összességében (szerencsére) nem igazán hozta a "töltelékrész" szindrómát ez a kötet, számomra minden téren tökéletes volt. Izgalmas, érdekes, veszélyes világ és helyzetek, szerethető főhősnő, "meghalok érte" főhős és persze sok-sok rejtély.

Borító: Egyszerűen imádom. Illik a sorozat borítóhoz, látványos, érdekes, izgalmas

Kedvenc karakter: Harag herceg, Emilia

Szárnyalás: a főszereplők közti kémia és a titkok

Mélyrepülés: mikor jön a következő rész? :D

Érzelmi mérce: forró, még annál is forróbb, ízzanak a lapok, + 18 karikás

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A nyereményjáték Dante: Isteni színjáték című művébe kalauzol el benneteket Babits Mihály fordításában. Az idézetek alapján meg kell fejtenetek, hogy a “Pokol” című részének melyik énekében hangzanak el az állomásokon olvasható sorok. A megoldást számmal és betűvel is beírhatjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Oly helyen jártam - versbe venni félek -, hol átlátszón mint szálka az üvegben, egészen jég alatt volt minden lélek”


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Augusztus 25 - Kitablar - extra
Augusztus 27 - Insane Life
Augusztus 31 - Kitablar
Szeptember 01 - Kelly és Lupi olvas

Augusztusi összegzés

Az augusztus régen a kedvenc hónapom volt, mert ekkor van a szülinapom, és hónap végére szoktam időzíteni a szabimat is, mikor már csökken a nagy meleg. Idén utóbbi kegyet nem kaptam meg az élettől, sőt, még egész szeptemberben is hőség lesz, amit már nehezen viselek. Itthon szuper légkondim van, de a munkahelyemen más szobába helyeztek és ott gyenge a légkondi, alatta ülve is 28-30 fokban dolgozom, akár kint is ülhetnék a szabadba. 
De lássuk a könyveimet! Átjött augusztus elejére az Ali Hazelwood könyvből kétharmadnyi, és elmondhatom, hogy végre visszaadta a szerző az irományaiba vetett hitemet. Nagyon jól szórakoztam a könyvön, 4,5 csillagot kapott a Bride, örülök, hogy nem volt kidobott pénz. J.T. Geissinger regénye következett a Beautifully Cruel - Gyönyörűen kegyetlen. Új volt a szerző nekem, de a figyelemfelkeltő borító miatt beleolvastam a regénybe, és teljesen beszippantott. Szerencsére egyre több kiadó veszi a fáradságot, kiteszik a regények "beleolvasóit" a webshopjaikban. Általában 20-30 oldalnyi olvasható az adott regényből, és bizony ennyinek elégnek kell lenni, hogy felkeltse az érdeklődést. Ezt Varga Bea tanította, és nekem be is vált. Szóval a regény nagyon tetszett, kellően érzéki volt, és ha  a szerző nem rontja el a végét különböző felesleges trope-ok bevonásával, megkapta volna a maximumot, így csak 4 * lett, viszont bármikor vevő vagyok a szerző újabb könyveire, például ennek a folytatására.
Ezután Kasie West: Borrow my Heart regénye következett, valahogy azt hittem többet olvastam már a szerzőtől, de kiderült, hogy csak egyet, viszont még három a polcomon csücsül. Nagyon kellemes nyári, humoros, de időnként komoly young adult sztori kerekedett az oldalakról, helyes fiúval meg menhelyi állatokkal. Helyet kapott pár aktuális téma a regényben, mint például a közösségi média veszélyei és persze családi problémák. Erős 4-es értékelést kapott, jövő héten indul a blogturnéja, akár meg is nyerhetitek.
Ezután következett a szabadságom hete, amikor megtartottam az idei Read-a-thon eseményemet, ott bőven leírtam a sorra kerülő két olvasmánnyal kapcsolatos élményeket. Hónap végeztével már ki is mondhatom, ami esélyes is volt, az In the Likely Event - Abban az esetben regény Rebecca Yarros tollából megnyerte a hónap könyve díjat, méghozzá magasan, 5 hatalmas csillaggal. Jövő héten ez is turnés lesz, érdemes játszani érte. A másik regény végül 4 csillagos lett, JLA megint eléggé elhúzta a történetet, A két királynő háborúja 736 oldalas, és nekem indokolatlanul hosszú volt az a rész, amikor Poppy és Casteel külön voltak, majdnem 400 oldalon készülődtek kiszabadítani, és hol volt még a háború? Mindennel együtt azért jó volt újra elmerülni ebben a világban, és várom bármelyik folytatást ebben az univerzumban.
Utolsó olvasmányom egy tiktok sikerkönyv, Elsie Silver: Flawless - Hibátlan regénye lett, ami címével ellentétben nem volt hibátlan. Sőt, kifejezetten idegesítő részletekkel telezsúfolt, unalmas klisékkel teli olvasmány lett számomra, ami 2 csillagot kapott tőlem. Nem is kérdés, hogy ez lett a hónap csalódása, végül már nem is az emberek érdekeltek, hanem hogy a bikáknak ne essen bajuk a rodeón. Ha egy másik hónapban olvasom, amikor nem Rebecca Yarros könyve lebeg még félig a szemem előtt, talán jobban tetszett volna, most úgy érzem, nagyon túl volt ez hype-olva.
Tehát egy könyvet kellett befejeznem hónap elején, az 274 oldal volt, plusz 5 teljes könyv 2232 oldal, összesen 2506, ezzel nagyon elégedett vagyok.

A könyvtáram jócskán gyarapodott, most érkeztek meg a korábbi Könyvmolyképzős recenziós könyveim (kép), és rendeltem is melléjük további könyveket, JLA-tól a The Prophecy, és a The Darkest Star érkezett, Taylor Jenkins Reid-től az Egyetlen szerelmeim, Cassandra Clare: Bane krónikák egyben, hogy ez se hiányozzon a gyűjteményből. Ajándékba megkaptam Leigh Bardugo: Rule of Wolves regényét, további három szülinapi könyvem csak jövő hét elején ékezik, azok már a szeptemberi zárásba kerülnek.

Szeptemberi tervek: Ma el is kezdem olvasni A felföld rettegett fiai sorozat befejező részét A Szellem címmel, aztán jön a várva várt Egy átok az igaz szerelemért, és Jay Kristoff: Empire of the Damned féltéglája. Közeleg a Könyvfesztivál rengeteg megjelenéssel, úgyhogy zsúfolt lesz a szeptember-október, de ezt szeretem, egyáltalán nem bánom.

Folyt.Köv.




Rendszeres olvasók