KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. szeptember 1., vasárnap

Augusztusi összegzés

Az augusztus régen a kedvenc hónapom volt, mert ekkor van a szülinapom, és hónap végére szoktam időzíteni a szabimat is, mikor már csökken a nagy meleg. Idén utóbbi kegyet nem kaptam meg az élettől, sőt, még egész szeptemberben is hőség lesz, amit már nehezen viselek. Itthon szuper légkondim van, de a munkahelyemen más szobába helyeztek és ott gyenge a légkondi, alatta ülve is 28-30 fokban dolgozom, akár kint is ülhetnék a szabadba. 
De lássuk a könyveimet! Átjött augusztus elejére az Ali Hazelwood könyvből kétharmadnyi, és elmondhatom, hogy végre visszaadta a szerző az irományaiba vetett hitemet. Nagyon jól szórakoztam a könyvön, 4,5 csillagot kapott a Bride, örülök, hogy nem volt kidobott pénz. J.T. Geissinger regénye következett a Beautifully Cruel - Gyönyörűen kegyetlen. Új volt a szerző nekem, de a figyelemfelkeltő borító miatt beleolvastam a regénybe, és teljesen beszippantott. Szerencsére egyre több kiadó veszi a fáradságot, kiteszik a regények "beleolvasóit" a webshopjaikban. Általában 20-30 oldalnyi olvasható az adott regényből, és bizony ennyinek elégnek kell lenni, hogy felkeltse az érdeklődést. Ezt Varga Bea tanította, és nekem be is vált. Szóval a regény nagyon tetszett, kellően érzéki volt, és ha  a szerző nem rontja el a végét különböző felesleges trope-ok bevonásával, megkapta volna a maximumot, így csak 4 * lett, viszont bármikor vevő vagyok a szerző újabb könyveire, például ennek a folytatására.
Ezután Kasie West: Borrow my Heart regénye következett, valahogy azt hittem többet olvastam már a szerzőtől, de kiderült, hogy csak egyet, viszont még három a polcomon csücsül. Nagyon kellemes nyári, humoros, de időnként komoly young adult sztori kerekedett az oldalakról, helyes fiúval meg menhelyi állatokkal. Helyet kapott pár aktuális téma a regényben, mint például a közösségi média veszélyei és persze családi problémák. Erős 4-es értékelést kapott, jövő héten indul a blogturnéja, akár meg is nyerhetitek.
Ezután következett a szabadságom hete, amikor megtartottam az idei Read-a-thon eseményemet, ott bőven leírtam a sorra kerülő két olvasmánnyal kapcsolatos élményeket. Hónap végeztével már ki is mondhatom, ami esélyes is volt, az In the Likely Event - Abban az esetben regény Rebecca Yarros tollából megnyerte a hónap könyve díjat, méghozzá magasan, 5 hatalmas csillaggal. Jövő héten ez is turnés lesz, érdemes játszani érte. A másik regény végül 4 csillagos lett, JLA megint eléggé elhúzta a történetet, A két királynő háborúja 736 oldalas, és nekem indokolatlanul hosszú volt az a rész, amikor Poppy és Casteel külön voltak, majdnem 400 oldalon készülődtek kiszabadítani, és hol volt még a háború? Mindennel együtt azért jó volt újra elmerülni ebben a világban, és várom bármelyik folytatást ebben az univerzumban.
Utolsó olvasmányom egy tiktok sikerkönyv, Elsie Silver: Flawless - Hibátlan regénye lett, ami címével ellentétben nem volt hibátlan. Sőt, kifejezetten idegesítő részletekkel telezsúfolt, unalmas klisékkel teli olvasmány lett számomra, ami 2 csillagot kapott tőlem. Nem is kérdés, hogy ez lett a hónap csalódása, végül már nem is az emberek érdekeltek, hanem hogy a bikáknak ne essen bajuk a rodeón. Ha egy másik hónapban olvasom, amikor nem Rebecca Yarros könyve lebeg még félig a szemem előtt, talán jobban tetszett volna, most úgy érzem, nagyon túl volt ez hype-olva.
Tehát egy könyvet kellett befejeznem hónap elején, az 274 oldal volt, plusz 5 teljes könyv 2232 oldal, összesen 2506, ezzel nagyon elégedett vagyok.

A könyvtáram jócskán gyarapodott, most érkeztek meg a korábbi Könyvmolyképzős recenziós könyveim (kép), és rendeltem is melléjük további könyveket, JLA-tól a The Prophecy, és a The Darkest Star érkezett, Taylor Jenkins Reid-től az Egyetlen szerelmeim, Cassandra Clare: Bane krónikák egyben, hogy ez se hiányozzon a gyűjteményből. Ajándékba megkaptam Leigh Bardugo: Rule of Wolves regényét, további három szülinapi könyvem csak jövő hét elején ékezik, azok már a szeptemberi zárásba kerülnek.

Szeptemberi tervek: Ma el is kezdem olvasni A felföld rettegett fiai sorozat befejező részét A Szellem címmel, aztán jön a várva várt Egy átok az igaz szerelemért, és Jay Kristoff: Empire of the Damned féltéglája. Közeleg a Könyvfesztivál rengeteg megjelenéssel, úgyhogy zsúfolt lesz a szeptember-október, de ezt szeretem, egyáltalán nem bánom.

Folyt.Köv.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók