Oldalak

2024. szeptember 1., vasárnap

Kerri Maniscalco: Kingdom ​of the Cursed – Átkozottak királysága (Gonoszok királysága #2)

 


Megérkezett a Gonoszok királysága várva várt folytatása: az Átkozottak királysága. Főszereplőink, Emilia és a Harag útja ezúttal nem máshova vezet, mint a pokolba. A fiatal boszorkány mindent megtenne annak érdekében, hogy ikertestvérének gyilkosát felkutassa, ezért szövetséget köt magával az ördöggel. Új titkok, új helyszín, egy mindent elsöprő szerelem. Tarts te is a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, akkor lehet, te leszel a szerencsés, aki megnyeri a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a könyvet!

Könyvmolyképző, 2024
408 oldal
Fordította: Papp Fruzsina
Goodreads: 4,12
Besorolás: fantasy, romantikus, erotikus

Egy ​nővér. Két bűnös herceg. Folytonos megtévesztés némi bosszúval fűszerezve… Üdvözlünk a pokolban!

Miután eladta a lelkét, hogy a Gonoszok királynéja legyen, Emilia a Harag hercegével a Hét körbe utazik, ahol kitárul előtte a bűn csábító világának kapuja.

Megfogadja, hogy bármit megtesz, hogy megbosszulja szeretett testvére, Vittoria halálát… még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy jegyességre kell lépnie a Kevélység hercegével, a démonok királyával.

A Gonoszok udvarának legelső szabálya? Ne bízz meg senkiben! A csalárd hercegek, fényűző paloták, titokzatos meghívók és ellentmondásos nyomok között Emilia magányosabb, mint valaha. Megbízhat egyáltalán Haragban, aki szövetségese volt a halandók világában? Vagy a herceg veszélyes titkokat rejteget a valódi természetéről?

Útja során Emilia minden elképzelhető próbatétellel szembekerül. Vajon megleli a mágikus tárgyakat, amelyek feloldják a múltja talányait, és megadják a válaszokat, melyekre vágyik…?

Vesd bele magad a szenvedélybe!

Édes jó Istenem. Hogy én mennyire szerettem ezt a részt! Bár több, mint egy éve olvastam az első részt, aránylag hamar vissza tudtam rázódni ebbe a különleges világba. A történet ott folytatódik, ahol az első abbamaradt (innentől spoileres lehet azoknak, akik még nem olvasták az első részt).
Emilia Harag hercegével leutazik a Pokolba, hiszen a lány megígérte, hogy hozzámegy a démonok királyához, Kevélység hercegéhez. Még úgy is, hogy Harag hercegével kezd picit több lenni köztük, mint szövetség, ami azért a főhős párunk között okoz pár feszült pillanatot.
Leérkezvén azonban minden a feje tetejére áll, Emilia pedig csak kapkodja a fejét, hiszen ki kellene nyomoznia, hogy mi is történt a testvérével, ki gyilkolja a boszorkányokat, de közben újabb rejtélyek kerülnek napvilágra és persze az sem mellékes, hogy túl kell élnie a fondorlatos hercegek által uralta világban. Ja és persze ott van Harag herceg, aki Emilia számára egyre vonzóbb, egyre izgalmasabb, de hát neki nagyobb feladata van....

Imádtam! Egyszerűen rajongtam, mind a történetért, mind a szereplőkért. A lenti világ különleges, izgalmas és rettentően veszélyes. A hercegségek mindegyike külön szabályokkal rendelkezik, amivel jó, ha tisztában vagy mielőtt belépsz oda. Persze, ahogy már az előző részben is írtam, a démonokkal való beszélgetés mindig rizikós, bármit mondasz, ígérsz, ajánlasz, mindnek valami következménye van. De egyszerűen imádtam kalandozni ebben a világban és Emilia (és Harag herceg) segítségével túlélni.
A rejtélyek pedig (lehet, hogy egyeseknek nyílegyszerűek voltak), engem megdolgoztattak, ugyanúgy fejtörést okoztak nekem, mint Emiliának (egy dolog volt nyilvánvaló, de arra szerintem mindenki rá fog jönni maga is). Nagyon szerettem az apró fejtörőket, jeleket, nyomokat, amikkel a főhősnőnk szembesült és lassan rakosgathatta össze a kirakó apró darabkáit.

Forrás
És persze a főszereplőink! Emilia még mindig impulzív, előbb cselekszik, utána gondolkodik, de apró karakterfejlődést már láttam nála, ami valószínűleg a harmadik részben fog kiteljesedni. Erős akarata van, amit bármin képes átvinni. Hiába van ott a halálosan dögös Harag herceg, ha neki feladata van, akkor feladata van. Én tuti elbuknék ezen a próbán és hamarabb vígasztalódnék a herceg karjai között, mintsem nyomoznék. De ezért vagyok én az olvasó és nem a főhősnő :D. Egyetlen egy dolgot tudnék felróni főhősnőnknek, mégpedig azt, hogy nagyon "kőszívű". Pedig ezt inkább a démonokra lehetne jelzőként használni... de mégis Emilia az, akinél már párszor én éreztem azt, hogy túlságosan keményszívű Harag hercegével szemben. A férfi mindent megtesz a lányért, TÉNYLEG mindent, segíti, tanítja, szereti, kihúzza a legnagyobb slamasztikákból is, Emilia meg kb úgy játszik vele, mint macska az egérrel. De remélem ez csak az írónő "második rész szindrómája", hogy húzza-vonja a főhősök közti kapcsolatot.
És ha már szereplők, nem feledkezhetek meg Harag hercegéről (nekem annyira tetszett volna, ha Wrath marad a neve és nem fordítják le). Rhysand, Rhysand, mindenem, sajnos erős konkurrenciád akadt! Harag herceg (elnézést a vulgáris kifejezésért), maga a nagy Nedves Álom. Minden téren. Kemény, arrogáns, kegyetlen, de akit szeret... azért mindent megtesz. Emiliát segíti minden téren, szereti, kényezteti és olyan vágyakkal ostromolja, amiért bármelyik nőnemű lény sikoltozva harcolna. A kinézete már csak hab a tortán. Nem lehet nem szeretni, imádni, odalenni érte.
És a két főhősünk közti kémia. Úristen! A szerző mindent megtett azért, hogy kaparjunk, kínlódjunk, bármit megtegyünk azért, hogy a két főszereplőnk között történjen már valami komoly is! De persze Kerri Maniscalco nem könnyítette meg a helyzetünket (és a főszereplőkét se), hiszen, ha történik valami konkrét is köztük, annak nagyon komoly következménye van. Így húzzák-halasztják a dolgot, mi meg kínlódunk velük együtt :).

És a történet vége? Természetesen függővég, olyan körömlerágós fajtából, úgyhogy kedves Könyvmolyképző, tessék minél hamarabb elhozni nekünk, magyar olvasóknak is a harmadik részt!

Összességében (szerencsére) nem igazán hozta a "töltelékrész" szindrómát ez a kötet, számomra minden téren tökéletes volt. Izgalmas, érdekes, veszélyes világ és helyzetek, szerethető főhősnő, "meghalok érte" főhős és persze sok-sok rejtély.

Borító: Egyszerűen imádom. Illik a sorozat borítóhoz, látványos, érdekes, izgalmas

Kedvenc karakter: Harag herceg, Emilia

Szárnyalás: a főszereplők közti kémia és a titkok

Mélyrepülés: mikor jön a következő rész? :D

Érzelmi mérce: forró, még annál is forróbb, ízzanak a lapok, + 18 karikás

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A nyereményjáték Dante: Isteni színjáték című művébe kalauzol el benneteket Babits Mihály fordításában. Az idézetek alapján meg kell fejtenetek, hogy a “Pokol” című részének melyik énekében hangzanak el az állomásokon olvasható sorok. A megoldást számmal és betűvel is beírhatjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Oly helyen jártam - versbe venni félek -, hol átlátszón mint szálka az üvegben, egészen jég alatt volt minden lélek”


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Augusztus 25 - Kitablar - extra
Augusztus 27 - Insane Life
Augusztus 31 - Kitablar
Szeptember 01 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése