KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. szeptember 5., csütörtök

Rebecca Yarros: In the Likely Event - Abban az esetben


Rebecca Yarros: In the Likely Event - Abban az esetben című regénye a sorsszerűségek története. Izzy és Nate élete egy repülőgép-balesetet követően örökre összeforrt, még akkor sem tudnak igazán továbblépni, ha külön utakon járnak. Tíz év elteltével ismét találkoznak Afganisztánban egy katonai bázison, ám ekkor már nem tudják a szőnyeg alá söpörni a múltat és az érzéseiket. Légy részese Te is ennek a megindító, szerelmi történetnek - tarts a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz az állomások feladványaira, lehetőséged nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt is!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2024. Rubin pöttyös
376 oldal
Fordította: Puskás Tímea
Goodreads: 4,21
Besorolás: felnőtt, romantikus, katonaság, realista
 
Amikor Izzy Astor felszállt a hazafelé tartó repülőre, semmi különösre nem számított; csak arra, ami egy átlagos ünnepi utazással együtt jár: tömeg, zsúfoltság, stressz.
De a mellette ülő pasi minden, csak nem átlagos. Nate Phelan sötét hajának, kék szemének és izgalmas, ám kissé nyers sármjának képtelen ellenállni. Le sem tudják tagadni a köztük pillanatok alatt fellobbanó vonzalmat. Izzy soha nem hitt a sorsban, de ezentúl fog. Pár perccel a felszállásuk után a repülő a Missouri folyóba zuhan, és ezzel végérvényesen megváltozik az életük. Ahogy ők maguk is.
Miután túlélik a balesetet, Nate bevonul a seregbe, míg Izzy a politikai pálya mellett dönt. Annak ellenére, hogy a baleset utáni évek alatt párszor találkoztak, az időzítés valahogy sosem tűnt jónak ahhoz, hogy kapcsolattá alakuljon a vonzalom. Végül az egyre veszélyesebbé váló Afganisztánban futnak össze, ahol Nate-et bízzák meg Izzy védelmével.
A férfi mindent megtenne, hogy biztonságban tudja a nőt. És még többet, hogy elnyerje a szívét…


Én még nem olvastam a Fourth Wing-et a szerzőtől, ellenben a Tiéd vagyok (Flight & Glory) katonai-romantikus sorozatát igen, az első három részt.
Családi kötődés miatt nagyon szeretem a military-romance könyveket, úgyhogy azonnal lecsaptam a lehetőségre, hogy olvashassam az In the Likely Event-et.
Azt már korábban is tudtam, hogy Rebecca alaposan ismeri az amerikai katonafeleségek életét, méghozzá első kézből, hiszen a férje veterán Apache-pilóta. Személyes tapasztalatait vitte a regénybe, hiszen ez a hivatás megmutatja a katonaember elkötelezettségét, kötelességtudatát, önzetlenségét, és azt is, mennyi alkalmazkodással, lemondással jár a család felé és fordítva. Sokszor éreztem kihangsúlyozva a regény során, hogy bizony sokat köszönhetünk a katonáinknak, ők biztosítják, hogy az országban béke legyen és biztonság. A sereg kötelékében a különleges egységek tagjai még nagyobb kockázatot vállalnak, ők védelmezik a magasabb rangú személyeket, illetve például ők segítik kimenekíteni az embereket  veszélyhelyzetben. Nos, ők még csak nem is beszélhetnek a szeretteiknek arról, hol vannak és mivel foglalkoznak pontosan. Szerintem ők duplán hősök.
Most, hogy elolvastam ezt a regényt, értelmet nyert az Afganisztánt elhagyó amerikaiak története, amit velem együtt értetlenül nézett végig a világ a 2021-es híradásokban. A szerző ezen a szerelmi történeten keresztül megmutatta, milyen volt a valóság azokban az utolsó napokban, hogyan zajlott az evakuálás.
Isabeau Aster (Izzy) és Nathaniel Phelan nem először találkoztak, amikor a kabuli replőtéren bemutatták őket egymásnak, mint védett személyt a testőrének. Izzy a politikus főnöke megbízásából érkezett az országba, diplomáciai küldetésre, de valójában a fotóriporter nővérét akarja kimenekíteni, aki nem adott hírt magáról egy ideje. A szikrák azonnal pattognak Nate és Izzy között, a katonatársak rögtön leveszik, hogy Izzy "az a lány", aki többször is felbukkant már a férfi életében. Az első találkozás tíz évvel ezelőtt, egy repülőgépen történt, egymás mellett ültek, készülve a felszállásra. Izzy fél a repüléstől, Nate próbálja elterelni a figyelmét, holott ő meg épp most repül először. A köd miatt hosszasan állnak a kifutópályán, van idejük beszélgetni, és mindketten úgy érzik, mintha ezer éve ismernék egymást. A gép felszáll, de rögtön le is zuhan a Missouri folyóba. Szerencsére túlélik a balesetet, de mindketten megsérülnek. Nate nem engedi el Izzy kezét, vele megy a kórházba, azt hazudja, hogy ő a férje, csak hogy minél hamarabb megműthessék. Közben jönnek érte a seregtől a kísérői, velük kell mennie, de Izzy legalább már biztonságban van. Ez egy epikus találkozás volt, csak sajnos rossz időben, hiszen Izzy egyetemre megy, Nate pedig a seregbe, hosszú távra, a kiképzés után éles bevetésekre is. Nincs helye az életében egy komoly kapcsolatnak, talán még évekig.
 
A történet két idősíkon játszódik, a jelenkori izgalmas események váltakoznak a múltban történt találkozások visszaemlékezéseivel.  A váltott nézőpontnak köszönhetően alaposan megismerhettem mindkettejüket, a családi hátterüket, a barátokat, katonatársakat. A regény karakterközpontú, bár a háttérben folyó cselekmény is nagyon izgalmas, mégis a két főszereplő és a kibontakozó szerelmük teszi emlékezetessé a regényt. Korábban is tapasztaltam, hogy a szerző gyönyörűen ír, de ebben a regényben még szintet is lépett. Áradnak az érzelmek a szavaiból, mesterien tudja átadni a tiltott szerelem miatti feszültséget, és én egyszerűen imádom ezt a felütést. Olyan történt meg velem a könyv olvasása során, ami nagyon ritkán, szó szerint eleredtek a könnyeim, olyan szinten adta át az érzelmeket, hogy nem a cselekmény miatt sírtam, hanem olyan mélyen mozgatott meg érzelmeket bennem, amire csak nagyon kevés író/könyv képes. Anélkül, hogy bármi többet elmondanék a történetről, inkább az érzelmi oldalát emelném ki. Ez a kapcsolat egyértelműen egy lelki társi találkozás. Azonnal egy hullámhosszon voltak ők ketten, már a repülőn, és bár a vonzalom is kölcsönös, mégis az események egy magasabb szintű kapcsolódást alakítottak ki közöttük. Átélni egy balesetet, ami bármelyikük számára akár végzetes is lehetett volna, ez egy olyan mély trauma, amit nem tud semmi kitörölni, sem idő, sem ember. Amit átéltek, és tettek egymásért, az feledhetetlen kötődés. Aztán folyton úgy hozza az élet, hogy hiába találkoznak, valami akadály mindig felmerül, ami miatt nem lehetnek együtt, de a kötelékük sosem szakad el, mondjanak bármit is. Aztán ahogy a kötődés szerelemmé válik, még ha maguknak se vallják be igazán, az valódi perzselő tűzzé alakul. Olyan fajta tűz, ami nem enged a szívükbe mást, még akkor sem, ha próbálkoznak új kapcsolatokkal, de felesleges, mert mind meddővé válik. Felteheted a kérdést ezt olvasva, de akkor a szerelem miért nem győz le minden akadályt? Nagyon különböző a családi hátterük, ezen mindkettejüknek dolgozniuk kell, hogy teljesítsenek önmaguk és a világ felé, és belülről változzanak is.
Mindkét karakter kedvenc lett, Izzy bátor, kedves, szeretetre méltó, és csupa jóság, de női olvasóként nem kérdés, hogy engem Nate nyűgözött le igazán. Már 19 évesen is bizonyított, amikor gyorsan és okosan kellett reagálni a balesetnél, később katonaként az átélt borzalmak ellenére, megküzdve a démonaival, jó ember tudott maradni, aki az életét adná a védelme alá tartozókért. Nagyon megérdemelte, hogy megkapja, amire/akire igazán vágyik, és boldog lehessen.  
Tartalmaz a könyv néhány erotikus jelenetet is, amelyek írása szintén jól megy a szerzőnek, mennyiségben és minőségben is pont ezt vártam tőle.
Imádtam, hogy rengeteg könyves és némi zenés utalás is volt a történetben, Izzy könyvmoly, Nate pedig irodalom szakon tanult, a távoli jövőképében benne van, hogy tanár legyen. Szabadidejükben mindig olvasnak, és ajánlanak, küldenek egymásnak olvasnivalót, jelölve a könyvekben a kedvenc idézeteket. Ez annyira szívmelengető volt. Jó, mondjuk azt nem hittem el, hogy a kimenekítő akció során a nadrágja oldalzsebéből előkapja a könyvet, és olvas pár fejezetet a helikopteren. Na ezt azért kétlem.
Készüljetek fel, hogy olyan szinten behúz a történet, hogy lehetetlen letenni. Én az első nap egyhuzamban olvastam, addig muszáj volt eljutnom, míg ki nem derült, hogy kb mi lesz a vége, és csak az utolsó 30+ oldalt vittem át másnap reggelre.
Nagyon örültem, hogy HEA lett a vége, és kaptam egy később játszódó epilógust is, úgy éreztem, nagyon megérdemeltem, hogy boldog sóhajjal fejezhessem be a könyvet. Jelenleg az idei olvasmányaim közül benne van ez a regény a top 5-ben, és nagy versenyben az élen áll a legjobb romantikus díjáért. Olvassátok, le lesztek nyűgözve. 
Képek: Pinterest
 
Borító: A repülés, na igen, erről van szó.
 
Kedvenc karakter Nate, Izzy

Szárnyalás: A katonai szál nekem nagyon bejött.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Olyan szinten megmozgatta az érzelmeimet, hogy random elsírtam magam többször is.

Értékelés: 

 
Nyereményjáték
 
Izzy és Nate a repülőgépen könyvekről beszélgetnek, és az olvasás szeretete többször is visszatér a regény folyamán. A nyereményjátékban a párbeszédeikben említett könyvek fülszövegrészletét adjuk fel feladványként - Nektek az a feladatotok, hogy kitaláljátok a szerző nevét és a könyv címét. A megoldást pedig írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
Feladvány: “Amikor a tizenhat éves Katniss Everdeen a húgát mentve önként jelentkezik, hogy részt vegyen a viadalon, az felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem fél a haláltól. A túlélés a vérében van.” 
 
 
Állomások
09.03. Kitablar
09.05. Kelly és Lupi olvas
09.07. Readinspo
09.09. Veronika’s Reader Feeder
09.11. This is my (book) universe
09.13. Zakkant olvas
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók