KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. október 13., vasárnap

Elle Kennedy: The Graham Effect - A Graham-hatás (Briar-naplók #1)

 


A Könyvmolyképző Kiadó újra Elle Kennedy hokibirodalmába kalauzol el bennünket. A Graham-hatás Garrett Graham lányának, Giginek a története, aki apja árnyékából szeretne kitörni. De sosem gondolta volna, hogy ehhez az egykori rivális iskola játékosával kell alkut kötnie. Tarts te is velünk a turné során, és ha megfejted az állomások feladványait, esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!

Könyvmolyképző Kiadó, 2024
520 oldal
Fordította: Sereg Judit
Goodreads: 4,20
Besorolás: new adult, romantikus, erotikus

A ​lány a hoki üdvöskéje… de alkut kötött a rosszfiúval…

Gigi Grahamnek pontosan három célja van: bekerülni a női hokiválogatottba, aranyat szerezni az olimpián, és kilépni híres apja árnyékából. Eddig minden rendben is lenne, ha nem lenne két apró probléma… Na jó, egy apró és egy nagy, mogorva probléma. Giginek javítania kell a játékát a kapu mögött, és ehhez Luke Ryder segítségére van szüksége.

Ryder 195 centi magas, kigyúrt, előítéletes, goromba… és állati dögös.
De akkor is ő az ellenség.

Persze a Briar hokicsapatánál az új társkapitánynak is megvannak a maga céljai. A férficsapatot összevonták egy rivális hokiprogrammal, így Rydernek olyan kerettel kell dolgoznia, ahol mindenki utál mindenkit. És ha ez nem lenne elég, a nyári edzői lehetőség, amit meg akar szerezni a legendás Garrett Graham mellett, elérhetetlennek tűnik, miután sikerült a lehető legrosszabb első benyomást tennie példaképére. Szóval a Gigivel kötött kis alkuval mindketten csak nyernek. Ryder segít a lánynak bekerülni a válogatottba, cserébe ő dicséri egy kicsit az apjának. Az egyetlen bökkenő? Az a csontig hatoló, agyzsongító, szédületes vonzalom, amit próbálnak figyelmen kívül hagyni. Veszélyes játékot játszanak, de a végén talán mégis megéri a kockázat.

Őszinte leszek megint, nem igazán ismerem sem Elle Kennedyt, sem a munkásságát. Ami könyve (sorozata) itthon megjelent, azokról mind Kelly írt (és olvasta őket). Engem a könyv fülszövege fogott meg, azért voltam kíváncsi erre a történetre.

A sztori szerint Gigi rettentő jó hokis, minden téren az apjára ütött, aki ugye egy legenda. De persze a lánynak is vannak gondjai, hiszen ha a háló mögé kerül, onnan kész, begörcsöl és képtelen jól játszani.
Ezen egy valaki tudna segíteni, Ryder, aki újonnan került fiúk csapatába, hiszen az ő iskolájuk csődbe ment, így Gigiék fiúcsapata fogadta be a másik iskola csapatát és komoly versengés folyik köztük, hogy ki is maradjon a csapatban és küzdhessen a bajnokságban.
Ryder a saját korosztályában rettentő jó játékos, de elég mufurc, goromba és szófukar. Viszont tudja, hogy Gigi apja fogja kiválasztani azokat a fiatal edzőket, akik a férfi nyári táborában edzhetik majd a gyerekeket. És Ryder mindenáron be akar oda kerülni. Így megegyezik Gigivel, hogy segít a lánynak leküzdeni a "hálómögé-beszorultam" szindrómáját, a segítségért cserébe pedig Gigi elkezdi fényezni a srácot az apja előtt, hogy az felfigyeljen rá és beválogassa az edzői közé...

Hát mit ne mondjak, eddig tényleg nem ismertem Elle Kennedy történeteit, de ha mindegyik ilyen, akkor új rajongót avatott magának. Az elejétől kezdve a végéig csak úgy faltam a lapokat - pedig nem volt valami rövid a regény :D.
A történet lekötött, imádtam az egyetemisták életét, azt még inkább, hogy betekintést kaphattam egy olyan sportba, amit szinte egyáltalán nem ismerek. Az már csak hab volt a tortán, hogy a szerző bámulatosan érzékletesen és sokszor humorosan írta meg egy fiúcsapat mindennapjait, akár az edzésekről volt szó, akár a magánéletükről, akár a bulikról vagy másról. Egyszerűen imádtam ezeket a részeket.
Forrás
Ami másrészt nagyon tetszett, hogy bár volt dráma a történetben, nem is kevés, hiszen Ryder maga egy kész dráma volt, a maga háttértörténetével, de VÉGRE (és ezt nem győzöm megköszönni a szerzőnek) a dráma nem molesztálás vagy megerőszakolás volt. Egyszer már írtam, hogy szerintem a new adult regények szerzőinek valami beteges fétise, hogy minden főhősnőt (vagy főhőst) minden történetben molesztálnak vagy megerőszakolnak. Ez elsőnek még megdöbbentett, igen, meghozta a remélt hatást, de miután minden második regénynek ez volt az eltitkolt története, egy idő után már teljesen immunissá váltam ezekre a borzalmakra. És ez nem volt jó. Sem a történet szempontjából, mivel ezeket egy idő után már csak unottan lapoztam át, másrészt azért se, mert egy ilyen eset mélyen meg kelljen, hogy rázzon.
De Elle Kennedy ebben is tudott valami olyat nyújtani, hogy a főhős iránt azonnali részvétet, sajnálatot éreztem és legszívesebben megöleltem volna, hogy az élet ennél ezerszer jobb is lehet - de szerencsére a főhősnőnk, Gigi ezt megtette helyettem:).
A két főhős közti kémia is megér egy misét. Egyszerűen - tudom, ilyet már sokat írtam - szó szerint a falat, a kindlet kapartam, hogy történjen már köztük valami! És amikor megtörtént.. úristen.. hát az valami észveszejtő volt! Amit külön kiemelnék, hogy rettentően tetszett, ahogyan a szerző Gigi szemszögén keresztül megmutatta, hogy nem csak egy férfi lehet mindenáron szexre vágyó, hanem egy nőnek is vannak vágyai és ugyanúgy kínlódhat szex nélkül, úgyanannyira vágyhat a szexre, a partnerére, mint egy férfi. Tudom, hogy sok regényben megemlítik ugyanezt, de ennyire valósan megírva nagyon ritkán találkoztam vele. Gigi pedig körülbelül ugyanúgy kínlódott, mint Ryder, ha nem jobban :D.
Ami azonban eleinte áldás volt, az később átok lett. Én értem, hogy ha már végre összejöttek és jó a szex, akkor mindenhol, bármikor, bárhol egymáséi kell, hogy legyenek, de egy idő után már elvesztette nálam azt a varázsát, amit az elején meghozott. Volt, hogy már csak átlapoztam, amikor százötvenedjére is egymásnak estek.
De mindezt szerencsére tudta tompítani a mellette folyó rengeteg történés, ahogy közösen izgultunk, nehogy kitudódjon a kapcsolatuk, hogy mind a ketten bekerülhessenek abba a csapatba, ahová szerettek volna bejutni, majd az első közös karácsony és még sorolhatnám. Igazából ez a "túl sok szex", csak egy kákán is csomót kereső olvasó megjegyzése volt, a teljes történet iránti szeretetem mellett ez egy apró megjegyzés volt csupán.

És a történet vége? Nekem picit sziruposra sikerült - ezért is vontam le egy fél pillangót. Picit gyors, elhamarkodott döntésről olvashattunk - ami nekem picit sok volt így. De gondolom több olvasónak viszont ez fog tetszeni - ízlések és pofonok - mások vagyunk.

Összességében nagyon tetszett a történet, szívesen olvasnám majd tovább, sőt az előzmény-sorozatok is felkeltették a kíváncsiságomat, így valószínűleg beszerzem a sorozat további köteteit is!

Borító: 
Nem, nem és nem. Egyrészt a szem nélküli Gigi nagyon rémísztő és fura, másrészt úgy néz ki, mintha egy baseball rajongó lány lenne és nem egy vérbeli hokis. Láttam, hogy majdnem minden kiadás ezt a borítót használta, de ez így nagyon rossz irány...

Kedvenc karakter: Ryder, Gigi

Szárnyalás: a történet

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: romantikus, forró és még annál is forróbb. Tele +18-s jelenetekkel

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A mostani nyereményjáték Elle Kennedy könyveinek szereplőire fókuszál. Minden állomáson találtok egy-egy nevet, amelyből kihagytunk pár betűt. A Ti dolgotok megfejteni, melyik karaktert rejti a feladvány. A megoldást írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

H_nt_r D_v_n_ort

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Október 06 - Kitablar
Október 09 - Ambivalentina
Október 13 - Kelly és Lupi olvas
Október 15 - Angelika blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók