KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. október 1., kedd

Szeptemberi összegzés

A szeptember is elsuhant, bár az első fele még nagyon meleg volt, később végre fellélegezhettem, jöhet a kedvenc évszakom. Egy Monica McCarty könyvvel kezdtem, a 12 részes skót harcos sorozat befejező részével, címe A Szellem. 4,5 csillagot kapott, abszolút meg voltam vele elégedve, és várom a szerző újabb sorozatát, melyet belengetett a GP kiadó. (400 oldal) Ezután úgy alakult, hogy megint a lányom lakásában találtam magam, most Prágába és Berlinbe utaztak el egy hétre, én ebből négy napot vállaltam, tehát macskaetető tábor várt rám. Most nem volt kedvem Read-a-thon-t tartani, de év végén majd szeretnék! Mindenképp szerettem volna valami bekuckózós őszi könyvet olvasni ezekben a napokban, így Agatha Christie:Őszi borzongás című novellagyűjteményét vettem elő, ami remek döntés volt. Bár nem minden tetszett maximálisan, de összességében 4,5 csillagot kapott. (352 oldal) Ha már ott lebzseltem a lányomnál, szépen átnéztem a könyveit, és elolvastam két képregényt, a Lencsilányt (58 oldal, 5*) és a Nagy Pusheen cica meglepetéskönyvet (152 oldal, 5*)  utóbbi érdekessége, hogy pont tőlem kapta ajándékba. Mivel tele van a lakás érdekes és különleges képregényekkel, albumokkal, legközelebbi alkalmakkor is fogok kincsvadászatot tartani, persze meg is mutatom majd.

Mielőtt a könyvfesztes könyvek rám omlanak, muszáj volt választanom egy random könyvet, Sophie Lark: Brutal Prince regényre esett a választásom és nagyon nem bántam meg, olyan jól szórakoztam! Vicces volt, izgalmas maffiás részekkel, két belevaló főszereplővel, szóval biztosan beszerzem a folytatást is. Megadtam az 5 csillagot a kisebb hibák ellenére is az egyébként 352 oldalas könyvnek, ami  végül a hónap könyve címet is kiérdemelte. Ja és ilyet régen láttam, tele volt egész oldalas rajzolt illusztrációkkal, a portréktól a pikáns jelenetekig.
Ezután vissza a friss megjelenésekhez! Pont holnap nálunk kezdődik a legújabb Jennifer L. Armentrout  megjelenés turnéja, a Storm and Fury - Vihar és harag címmel. Ez a Komor elemek sorozat spin off sorozata, picit lassú indulás után remekül beindult, nagyon tetszett, érdekessége, hogy a szerző beleírta a főszereplő karakteréhez a saját szembetegségét. A 440 oldalas regény 4,5 csillagot kapott tőlem, és már várom a folytatást. 
A hónap utolsó olvasmánya egy számomra új szerző, Nisha J. Tuli tollából íródott A Napkirályné próbája címmel. Erre is 4,5 csillagot adtam, mert nagyon addiktív volt, rögtön behúzott és nagyon élveztem az olvasást a próbatételekről, intrikákról. Viszont sok volt az ismétlés benne, ezért a pici levonás, még októberben olvasni fogom a folytatást. (368 oldal)
Szeptemberi mérlegem 5 könyv + 2 képregény, 2122 oldalon.

Szeptemberben a képen is látható hat könyvvel gyarapodtam, az első három saját vásárlás, három pedig recenziós példány. Őszintén szólva a továbbiakban biztosan kevesebb beszerzésem lesz, az erről szóló gondolataimat a #szabadirodalmat bejegyzésemben már olvashattátok.

Októberi tervek: Nisha J. Tuli sorozatát folytatom, Az Aurórakirály uralma hamarosan sorra kerül, de a hónapot Holly Black: Book of Night regényével kezdem. Elég vegyes a fogadtatása, és a Goodreads átlag sem biztató, (jelenleg 3,51), szóval érdekes lesz. Jönnek majd a Maximos könyvfesztes megjelenések, vagy négyre is jelentkeztem, szóval lesz olvasnivalóm bőven. 

Utóirat: Gondolkodtam, hogy szóba hozzam-e azt a botrányt, ami engem most felettébb foglalkoztat. Másfél hete pattant ki ez a hír, Puff Daddy letartóztatása kapcsán egy világ omlott össze bennem. Akit érdekel, elég, ha rákeres a nevére. Azóta nem tudok magamhoz térni a döbbenettől, olvasni szeretnék esténként, de ez az ügy órákat elvesz napi szinten az életemből. Hát hova jutott ez a világ? Annyi régebbi és újabb kedvencem érintett, hogy nem tudok higgadtan elmenni mellette. Maga Puff Daddy és Jay-Z nem volt sosem kedvencem, de a többi érintettből sokan, például Usher, Tupac. Számomra ikonként számon tartott emberek, A-listás színészek, zenészek érintettek áldozat, illetve elkövető oldalról egyaránt. Nem megyek most bele a részletekbe, de erről még hallani fogtok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók